Home Mommy ALL about Pregnancy

ALL about Pregnancy

23.4.2016 17 comments

20160421_1810
Tak dneska to bude hodně otevřená zpověď, která zodpoví mnoho vašich dotazů, jež některým z vás vrtají v hlavě a ptáte se.. OTÁZKY a ODPOVĚDI na průběh těhotenství. Máte jich tolik, že jsem se rozhodla zodpovědět je najednou.A bude jasno…:-)

20160421_1803

Q: Jsi spokojena s pohlavím vaše dítěte?

A: Ano!!! Když se mě někdo zeptal před otěhotněním, co bych si přála víc, vždycky jsem říkala, že kluka. Celkově si víc rozumím s kluky, vždycky to tak bylo a možná proto jsem o malinko více chtěla kluka. Ale upřímně- nezáleží na tom. Pro mě bylo důležité, aby bylo vše v pořádku. Vše má své malinké plusy a mínusy. Já jsem se teď u prvního miminka cítila na kluka, takže jsem moc šťastná.

Q: Trpěla jsi si ranními nevolnostmi?

A: Byla jsem jedna z těch šťastných, která neví, co to je. Nic mi nevadilo….Takže všem přeji to samé. Nejvíc jsem asi trpěla únavou. Jinak mě těch devět měsíců nic jiného netrápilo.

20160421_1807

20160421_1820

20160421_1784

Q: Máš nějaké strie? Co jsi dělala proto, abys je neměla?

A: Už jsem to psala mnohokrát. Používala jsem Bepanthen, který mi vyhovoval co se týče textury a vlastně po všech stránkách. Nemám ani čárku a jsem za to moc ráda. Asi to je i genetika, ale já bych té genetice raději vždy pro jistotu pomohla.

Q: Můžeš nám dát nějaké tipy na jméno? Proč jste vybrali právě jméno JAKUB?

A: Nemohu poskytnout žádné rady ani tipy…:-) Zrovna v tomhle jsem totiž pěkně nekreativní a vy asi očekáváte něco speciálního. Možná jsem konzervativní, ale mám ráda v některých věcech střídmost a nadčasovost. Nechtěli jsme jméno, které je záležitostí “trendů“. Kubíček je Čech a já cítím, že by měl mít krásné, klasické a české jméno. Jediné, co můžu prozradit,…líbí se mi všechna jména APOŠTOLŮ. S těmi nemůžete nikdy šlápnout vedle…

Q: Kolik kilo jsi přibrala? A kolik máš po porodu? Jak budeš hubnout?

A: Přibrala jsem 13,5 kg. A z porodnice jsem si přinesla 4. Nechápu to, ale je to tak. Nejvíc jsem přibrala ten poslední měsíc, hruba 3,5 kg. Během těhotenství jsem jídlo vůbec neřešila, tak, jak ho neřeším normálně. Žádné diety a omezování. Jediné, co jsem si víc dopřávala, bylo sladké. Jinak mi chutnalo vše stejně, žádné mimořádné chutě.. Hubnutí teď opravdu neřeším. Kojím a chci, aby malinký měl to nejlepší. Na to bude pak spousta času…Hlavně ani nepředpokládám, že budu potřebovat hubnout, ale spíše zpevňovat. Přijde mi, že to kojení nějak vysává :-).

20160421_1833

20160421_1839

Q: Bála si se porodu / bolesti ? Měla si epidural?

A: Bála!!!!! Přirozeně jsem z toho měla velký respekt. Očekávala jsem velkou bolest a byla jsem na ni připravená. ALE!!!!!! To, co jsem zažila, předčilo všechna moje očekávání. Na tuto bolest se připravit nedá. A řeknu vám jen – bolí to jak p…. Obzvlášť, pokud si to chcete zkusit prožít bez epiduralu, jako já. No a když se vaše tělo rozhodne, že na to finále nebude chvátat a protáhne se to na maraton,… tak je to pak masakr. Všem ženám velký respekt. Je to velký boj, ale ta nejkrásnější výhra.

Q: První reakce když jsi otěhotněla?

A: Byla jsem neskutečně šťastná. Cítila jsem, že je tady ten pravý čas!!! Čas na velkou životní změnu, trochu ten život posunout zase na další stupeň. Hned jsem volala mamce a řekla jsem ji celá ubrečená, že jsem asi těhotná. A pak teprv tu velkou novinu uslyšel manžel. Až když jsme si byla na 100 procent jistá.

Q: Líbilo se ti být těhotná?

A: Těhotenství jsem si nejvíce užívala do 35 týdne. Měla jsem ho totiž bezproblémové. Žádné velké změny. Akorát to bříško, které postupně rostlo. Po 35. týdnu jsem už byla jako na trní….Ubíjelo mě to čekání. Už jsem nemohla nikam moc chodit, nic pořádně dělat, čekala jsem, břicho už bylo fakt velký / i já byla velké. Cítila jsem se jako před vstupem do neznáma – nervózní , ale zároveň jsem se strašně těšila.

20160421_1811

20160421_1817

Q: Uvažovala jsi o těhotenství dříve, než jsi otěhotněla?

A: Vždycky jsem věděla, že chci být maminkou v ten pravý čas. Musím to cítit v krvi, v srdci.. Bylo to pro mě velké rozhodnutí, protože miluji svobodu, svůj život si chci užívat cestovat, bavit se, plnit si svá přání…. a pod. Potřebovala jsem počkat, až budu mentálně dost zralá, silná a budu vnitřně vyrovnaná se změnami, které s miminkem přijdou. Až budu cítit a vědět, že právě toto je největší štěstí a užívaní si života. A to se stalo. Všem doporučuji si pořádně rozmyslet, kdy a s kým si miminko pořídíte. Hraje to obrovskou roli! Pak budete totiž šťastná i po celé těhotenství.

Q: Kojíš a plánovala si kojit?

A: O kojení jsem měla jasno hned…Kojit jsem chtěla a díky Bohu nám to od prvního momentu jde jako po másle. Já kojení velmi podporuji a myslím, že je opravdu to nejlepší, co miminku můžete dát. Hlavně i co se týče citové vazby.

Q: Budeš ukazovat fotky dítěte?

A: S touto otázkou jsem dost bojovala….Kubíček má skoro dva měsíce a já mám snad milióny fotek. Pár jsem vám jich ukázala a mnoho asi ještě ukážu. Nechci ale můj instagram a blog plnit jeho fotografiemi. Je to můj život, který z části sledujete a můj chlapeček do něj patří. Je jasné, že se sem tam objevovat bude. Ale všeho s mírou. Je to pro mě hodně intimní věc. Takže – spíše bude moje sociální sítě občas okořeňovat.

20160421_1830

Q: Kolik dětí by si chtěla?

A: Určitě dvě. Jsem jedináček a toužím zažít teplo velké rodiny.

Q: Co ti bude nejvíce chybět, když jsi měla bříško a teď je nemáš?

A: Asi to denodenní i noční kopání. A pocity těšení se na něco, co se absolutně popsat nedá.

Q: Chystáš se mít chůvu?

A: Zatím mám babičky, které se nemůžou dočkat, až budou Kubíčka hlídat. Jsem v tomto ohledu hodně nedůvěřivá a mám pocit, že by se o mrňouska nikdo nedokázal postarat tak, jako já. Natož někdo cizí….Takové pocity mám teď. Časem se to může třeba změnit, ale pochybuji. Myslím, že to zvládnem!!! Chůvám jsem na chuť ještě nepřišla.

Q: Změnilo tvoje těhotenství vztah s manželem?

A: Čekání na miminko pozměnilo náš vztah v několika směrech . Vzhledem k tomu, že je můj manžel velmi chápavý a tolerantní, moje občasné nálady bral – s lehkostí. Moje přehnané a detailní zahnizdňovaní domova – s úsměvem. A úkolování, co se všechno musí změnit, připravit a udělat na domě – s chladnou hlavou. Moje monology o tom, jak se vše změní, ..ale také hlavně mě – vážně :-). Za to jsem mu moc vděčná. Ano, hodně se toho změnilo. Hlavně asi to, že už nejsme jen dva, ale že tu svou lásku dělím a věnuji se hlavně miminku. A i když se snažíte nikoho nešidit, v tuto chvíli je ono na prvním místě…. To změní veškeré priority – od běžné snídaně po večerní vykládání si u sklenky vína. Ale my jsme s tím do toho šli a zatím jsme v pohodě, nic nás nezaskočilo a naopak si to strašně užíváme. Vnímáme tento mezník života jako obrovský dar a štěstí. Důležitě je mít ale stále na paměti, že jste tady i vy dva, váš vztah a musíte o sebe pečovat i nadále. Začnou-li se partneři zanedbávat, je to špatně. A tak se snažíme . Stále a neustále!!!!

20160421_1789

20160421_1787

JACKET: Free People

JEANS: Replay

SHOES: Isabel Marant

BABY JACOB: SHOES : Lodger / CARRIERS : ERGO BABY

Doufám, že jsem odpověděla na všechny vaše otázky – neváhejte, kdyby vám tam něco chybělo, napsat do komentářů. Ráda vám na ně odpovím.

 

PS.: A dejte vědět, jak se vám odpovědi líbily…KISS Vaše Baruš

 

I WANT TO INSPIRE YOU BECAUSE YOU ARE INSPIRING ME

PEACE

 

Content marketing – Elite Bloggers

RECENT POSTS