Home BK People Barbora Kotalíková

Barbora Kotalíková

10.3.2016 10 comments

Ahojky, všichni jste se jistě těšili na 10.3. a na nějakou zajímavou osobnost v BK PEOPLE . Asi vás zklamu a nebo možná mile překvapím. Dnešní BK PEOPLE budou totiž o mně. A mám k tomu hned dva závažné důvody :-).

bara_0371_full-size

Prvním je ten, že se mi teď svět trochu změnil a poslední dny mám myšlenky a čas jen pro jedno stvořeníčko… a tím je můj syn. Upřímně – neměla jsem ani čas potkat se s někým, kdo by do konceptu BK PEOLE zapadl. A dalším důvodem jste vy. Mnohokrát jsem od vás dostala otázky ( i v rozhovoru ) a odpovídala jsem na ně někdy do komentářů, někdy do emailu, jindy v rozhovorech atd. Mnozí z vás tyto opovědi mohli tudíž minout. Proto jsem se rozhodla to spojit a tzv.zaplácnout tak dvě mouchy jednou ranou. Budete to tady mít černé na bílém, můžete se sem kdykoliv vrátit a třeba se mým rozhovorem / odpověďmi inspirovat. Vynechám zdlouhavé úvody o mně, protože VY o mě už skoro všechno víte. Tak jdeme raději rovnou na rozhovor :-).

bara_0206_full-size

INTERVIEW

1. Jak by ses představila čtenářům BK Blogu?

:-))))Většina mě znáte do morku kostí, ale pro ty, co jsou zde třeba úplně poprvé, stručně a jasně: jsem milovník života a miluju si ho užívat. Všechny jeho krásy, země, jídlo, lidi, zábavu, kulturu, přírodu atd.. Jsem člověk, který je rád obklopen dobrými přáteli a užívá si jejich společnost. Cestování je moje droga, bez které bych nejspíš nemohla žít. Módu miluji a baví mě dotvářet a nosit ji podle sebe. Jsem požitkář. Holka s pozitivní myslí, která také touží mít kolem sebe pozitivní lidi. A hlavně jsem člověk bezmezně milující svou rodinu. 27.2 2016 se mi změnil život. Narodil se mi syn a stala jsem se mámou. Kdo si získá mé srdce, tak tu pro něj jsem kdykoliv. Ten, kdo naopak mé srdce zklame, ten si ho už těžko získává…

2. BEAUTY – Jak pečuješ o svojí plet‘? Jakou používáš kosmetiku, parfém a jak relaxuješ?

Nejsem nějaký extrémista….Pečuji o ní úplně běžně. Ráno používám pleťovou vodu, sérum a krém. Večer to samé. Jednou týdně si udělám masku. Když si vzpomenu, udělám peeling. Snažím se jít jednou za půl roku na kosmetiku. Piju hodně vody. Důležité je hlavně odličování a na tom si zakládám. I kdybych přišla utahaná jako pes v 5 ráno z večírku –musím se odlíčit. Celý život se snažím používat kvalitní kosmetiku, to mě naučila moje maminka a v těchto šlépějích jdu. Teď používám La Mer. Miluju, když někdo používá jeden parfém delší dobu. Mám ho takto v paměti a vždy si na něj pak vzpomenu. Je to pro mě takové znamení člověka. Proto neměním vůně moc často. Používala jsem zhruba 12let Christian Dior – POISON. A teď /zhruba rok / mám ARMANI PRIVE – Rose d’ Arabie.

Nejraději relaxuji doma. Dám si saunu, vířivku, pustím skvělou hudbu, zapálím svíčky a užívám pohody. Dobře si odpočinu i v přírodě. Miluji jít se projít do lesa, dýchat čerstvý vzduch. A nebo jen tak brouzdat po pláži do západu sluníčka :-)

bara_0015_full-size

3. SPORT/HEALTH – Jak se udržuješ v kondici? Oblíbený sport, účinná dieta a nějaká zdravá vychytávka?

Nikdy jsem nebyla zastánce žádných diet. Pro mě je jednoznačně důležitě jíst kvalitní jídlo, ale to neznamená dietní….Miluju jídlo a nehodlám se trápit dietami. Nejsem modelka a netoužím být vychrtlá. Jsem obyčejná holka, která se chce líbit sama sobě a cítit se fit. To znamená sportovat, jíst zdravě a doplňovat to o superfoods, vitamíny a pečovat o svoji psychiku. Tohle jde vše ruku v ruce. Pokud se cítím špatně, ráda volím 3 denní detoxy v podobě šťáv a nebo piji Neera Kůru. Ale to je tak jednou – dvakrát za rok. Baví mě vysportované, pevné tělo a to je můj cíl, kterého snad po porodu docílím :-). Moje nejoblíbenější sporty jsou běh a jóga. Jinak mě baví všechno, kde se trochu zapotím a “hýbnu zadkem”. Celoživotní vášní jsou pro mě koně. Jezdila jsem závodně parkur a toužím se k tomu vrátit. Jednou….Uvidíme!

4. GASTRO – Jaká je tvoje oblíbená kuchyně ? Vaříš ráda? Tvůj gastronomický zážitek na který nemůžeš zapomenout? Tvoje tipy na oblíbené restaurace?

Od malička mám k jídlu velmi kladný vztah a jsem velký požitkář!!! A to mi zůstalo až doteď. Myslím, že má slabost bude souviset i s postupným objevováním různých stylů gastronomie, světových kuchyní a restaurací. Zdá se mi, že se to stále stupňuje.

Možná byste to do mě neřekli, ale vařím skoro každý den. Uklidňuje mě to, baví mě to a ráda vím, co jím. To největší potěšení mi však dělá, když někoho můžu hostit. Miluji vařit pro rodinu, přátele a už se nemůžu dočkat, až budu vyvářet pro našeho Kubíčka.

Nesmírně mě těší objevování různých kuchyní a nových restaurací. Ale nerada jdu do takové restaurace, kde tuším, že mi nebude chutnat nebo k ní nemám důvěru. Raději si uvařím doma. A počkám si, až budeme moci zajít tam, kde se cítím dobře, kde si zaručeně pochutnám a mám radost z toho, co sním. V tomhle nechci dělat moc kompromisy a jsem někdy i pěkně umíněná. Mám to prostě tak, říkám to otevřeně a upřímně :-).

Miluju jídlo a jsem doopravdy velký Gurmán. A tipy na restaurace…Odtajním je na INSTAGRAMU :-)

bara_0287_full-size

5. STYLE – Co si vybavíš pod slovem styl? Tvůj nejoblíbenější návrhář? Kde ráda nakupuješ, obchody u nás, ve světě, online obchody a jak by si popsala svůj styl? Na čem ulítáváš?

Styl je věc, kterou si za peníze nekoupíš a je to charakteristika tvé osobnosti na venek. Nezastávám názor, že jen luxusní módní značky nás udělají stylové. Myslím, že kouzlo je úplně v něčem jiném. Pro mě jsou důležité materiály a střih. Módu miluju a je mojí velkou vášní. Mám ráda být spontánní a nosit to, co se líbí mně. Nerada se stylizuji do nějakého trendu, protože je zrovna IN. Jsem ráda sama sebou. Celkově se nejraději inspiruji samotným životem, tím, co právě cítím a prožívám. Nejvíc mě baví boho styl, rock chic a také minimalismus. Tyto styly nějak zmixuji a z toho pak vždy něco vyvstane. Snad i povedeného. Nejraději nakupuji v Los Angeles. Miluji jejich vintage markety a styl. Mojí oblíbení návrháři : z české scény určitě Lukáš Macháček a Ivana Mentlová. A ze zahraničních to bude již Karel Lagerfeld, Isabel Marant, Rick Owens. Ráda nakupuji online přes LUISA via ROMA.

bara_0410_full-size

6. TRAVEL – Jaký máš vztah k cestování? Máš oblíbené místo, město a nějakou vysněnou destinaci? Kam nám doporučíš určitě vycestovat?

Moje DROGA. Moje ENERGIE. Moje NABÍJEČKA :-).

Cestování je škola života a učení za pochodu. Můžete se naučit mnohé a poznat mnohé. Jsou to vzpomínky, které vám nikdy nikdo nevezme a můžete z nich čerpat do konce života.

Mám mnoho oblíbených míst, ale když mám vybrat jedno, tak bych si dokázala představit žít v LOS ANGELES ( Californie ). Tam to miluju a vždy nejspíš budu. Nejkrásnější vzpomínky, zážitky, přátelé a hlavně ten lifestyle! I LOVE IT. Florida tomu šlape na paty :-)

Moje vysněná destinace je všechno, kde jsem ještě nebyla. Asi spíš tíhnu do teplejších krajin, ale láká mě absolutně vše. Chci vidět i severní pól :-). Můj názor je, že není nezajímavého místa. Jen mě něco možná osloví více a něco méně, ale vše má svého ducha a kouzlo.

Cestujte, dokud vám síly stačí.

bara_0184_full-size

7. Prozradíš nám na sebe nějakou osobní věc? (zlozvyk, talent, vlastnost, posedlost, slabost…)

ZLOZVYK: ?????????????? 
TALENT: umím najít pozitivní i v tom nejhorším případě ( SKORO VŽDYCKY :-))
VLASTNOST: Jsem detailista a musím mít vše podle svých představ. Pokud to tak není, jsem z toho rozhozená. Nesnáším nevyřešené věci.
POSEDLOST: cestováním
SLABOST: pro jídlo, zábavu a charismatické lidi.

8. Jaký je tvůj životní sen? Co tě v životě nejvíce inspiruje?

Mým největším životním snem bylo najít osudového partnera, mít zdravou a šťastnou rodinu a práci která mě bude bavit. Splnilo se mi to. Teď si přeji jen ať nám to vydrží do konce našich životů. A naše děti ať mají krásný osud – podle jejich představ. Nejvíce mě inspirují lidé. Motto mého blogu zní : I want to inspire you because you are inspiring me ( chci vás inspirovat, protože vy inspirujete mě ). A tak to v životě i cítím. Všichni se vzájemně inspirujeme. Od každého druhého si člověk může vzít nějaký podnět. Takže všichni lidé navzájem si mohou být inspirací…..Tu já nejvíc nabírám během cestování světem. Důležité je dokázat vytěžit toho co nejvíc od lidí a míst, které vám přišly do cesty.

bara_0274_full-size

9. Co se ti vybaví pod mým oblíbeným mottem Y.O.L.O – You only live once ( žiješ jen jednou)

SEBE :-). Možná se smějete, ale já se tak opravdu vidím. Žiji život tak, abych na stáří nelitovala, že jsem o něco přišla.

10. Co by si vzkázala čtenářům BK Blogu ?

Aby mu i nadále věnovali svou pozornost. :-). Budete-li mě číst a budete se u toho cítit šťastní, něco vám to bude přinášet /COKOLIV./, pak budu nesmírně šťastná. Pak totiž budu i já moct dělat dál to, co dělá šťastnou mě. Kruh se uzavře. Takže si vlastně vzájemně děláme službu a já vám za ni moc DĚKUJU. KISS Vaše Baruš

bara_0310_full-size

I WANT TO INSPIRE YOU BECAUSE YOU ARE INSPIRING ME

WITH LOVEPEACE

RECENT POSTS