Home BK People Dita Rakosníková

Dita Rakosníková

10.12.2014 30 comments

Ahojky, tak už je to tady a první zahajovací příspěvek do BK PEOPLE je na světě. Jsem velmi šťastná, že vám mohu jako první osobnost mého blogu představit DITU RÁKOSNÍKOVOU.

Je to jedna z nejvíce inspirativních osobností z mého okolí. A to v mnoha směrech. Stojí za zmínku popsat vám, jak se naše cesty střetly. Pak možná pochopíte, proč je pro mě velkou INSPIRACÍ právě Dita:-).

Ditu znám od doby, kdy začala chodit s kamarádem mého manžela. Bude to tedy zhruba tři roky. Potkávaly jsme se na akcích našich společných přátel. Takže za naše seznámení mohu poděkovat našim CHLAPCŮM…Ale kamarádky se z nás staly jen a jen díky nám samotným. A nebudete tomu věřit, bylo to kvůli pracovní nabídce.

Minulý rok v zimě mě Dita oslovila s nabídkou zajímavého businessu a tím to všechno začalo…:-). Byla jsem zrovna ve fázi tápání a hledala nějakou pracovní příležitost. Naštěstí přišla Dita s něčím, co mě následně hodně změnilo život. A jsem chytla příležitost za pačesy.

Jednalo se o práci v oboru marketing. Musela jsem se naučit spousty věcí…Mezi ně patřila komunikace s lidmi i prodejní dovednosti. Vedla jsem velké porady pro mnoho účastníků. JÁÁÁ, která se velmi stydím mluvit před lidmi. ( V 17 letech jsem byla na soutěži Miss a měla jsem říct z paměti dvě věty, učila jsem se je snad celou noc a nakonec jsem je z té trémy stejně zmotala). Poznala jsem spousty zajímavých lidí, kteří mě poslouchali a potřebovali ode mne poradit. Byla to velká škola, která mi dala novou životní zkušenost. A té by se mi bez Dity nikdy nedostalo.

Dita to dotáhla v životě hodně daleko, ale jak se dostala až na vrchol ve svém oboru…? Začalo to už na Vysoké ekonomické škole v Praze. Když při studiu začala radit studentům s finančním poradenstvím. Pamatuji si jak mi vyprávěla:“ Já jsem také začínala těžce. Nevěděla jsem, kde začít, koho oslovit a nutně jsem potřebovala získat klienta. Nezbylo mi nic jiného, než se vydat mezi cizí lidi, oslovit jednoho neznámého pána a poprosit ho, jestli mu můžu udělat analýzu. Pán mi tu šanci dal. Schůzka byla úspěšná, poskytl mi i doporučení na další potencionální klienty“. Tak to byl Ditin start. Její kariéra pak rostla rychlostí blesku. Už v roce 2007, v necelých pětadvaceti letech, byla jmenována na první ředitelskou pozici. Již měsíc poté se stala inženýrkou a oblastní ředitelkou OVB. No a už v roce 2010 roce se stala zemskou ředitelkou. Ted’ je z ní dospělá půvabná žena, která si opravdu vše vydřela. Může se pyšnit mnoha úspěchy. Ve finančním poradenství to dotáhla až na ten nejvyšší vrchol.

Řekla bych, že nemáme společného jen podnikatelského ducha, ale také lásku k módě, jídlu a obě jsme čerstvě PANÍ ( já teda už trochu déle, ale cítím se stále čerstvě). Její manžel je spolumajitelem několika skvělých restaurací v Praze, do kterých stojí za to zavítat. Jestli jste gurmáni jako my dvě, tak doslova MUSÍTE. Dita má také velmi vytříbený vkus a opravdu krásný styl, který se mi velmi líbí.

Setkaly jsme se dva dny před spuštěním BK PEOPLE v La Bistroteka, kde jsme probíraly naše holčičí věci. A samozřejmě i nějaký ten business. Seznámila jsem Dituš se svým nápadem – novinkou na blogu – a hned po obídku jsme šly fotit. I když se trochu bránila, že prý není „vystajlovaná“ na focení. Ale já se nedala. Přesně tento outfit mi k ní neskutečně sedí . Krásný, sexy, elegantní a velmi stylový. Dokonalá kombinace pohodové, půvabné, charismatické a sexy ženy, která dokázala velké věci. A určitě patří mezi BUSINESS Women.

Posuďte sami… co se vám vybaví, když se na ní podíváte?

Ditu považuji za velmi inteligentní dámu, která bude mít v životě stále velké ambice a nikdy se nesmíří s málem. Na co sáhne, to “promění ve zlato”. Myslím tím hlavně její pracovní úspěchy.  Svým postojem k životu i práci mě neskutečně motivovala a velmi k ní vzhlížím. Ráda bych v životě dosáhla podobných úspěchů. Třeba se mi to podaří i díky mému blogu…Kdo ví? :-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dita o své práci řekla : „Je to životní styl a mě to hrozně baví,”. A já s ní souhlasím. Pokud děláte, co vás baví, co vás naplňuje a dává vám to smysl, vždy máte velkou šanci uspět…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA IMG_7205_Fotor_Collage  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

INTERVIEW

1. Jak by ses představila čtenářům BK Blogu?

Ahoj, já jsem Dita :-).

2. BEAUTY – Jak pečuješ o svojí plet‘? Jakou používáš kosmetiku, parfém a jak relaxuješ?

Mám štěstí, že mám bezproblémovou, opravdu dobrou pleť, takže mně funguje téměř jakýkoli krém. Přesto se rozmazluji kosmetikou La mer, jednou měsíčně chodím na kosmetiku a taky mám hodně poctivý pitný režim, tak nevím, jestli třeba kvalita mojí pleti může souviset i s nějakou „vnitřní hydratací“…? Největší relax a pohodičku prožívám u dobré večeře s lidmi, které mám ráda a dobrého vína.

3. SPORT/HEALTH – Jak se udržuješ v kondici? Oblíbený sport, účinná dieta a nějaká zdravá vychytávka?

Chodím třikrát týdně do fitka s trenérem, v létě občas běhám venku…ale zcela otevřeně, hlavním motivem je udržet se v „relativním zpevnění“, nadšení ze sportu jako takového je velmi druhotné :-). 

Spíše než diet, říkám tomu- stravovacích režimů, jsem vyzkoušela nemálo :-). Hledala jsem dlouho, co mi bude nejvíc sedět…Byla jsem chvíli dokonce na dnes modní raw stravě, bylo mi blízké paleo, měla jsem období, kdy mi vyhovovalo jíst 2krát denně, byl i čas, kdy jsem “rozbíhala metabolismus“ sedmi jídly denně. Dodnes Ti nejsem schopná říct, co je vlastně podle mě to nej, protože u žádného striktního řežimu nevydržím, potěšení z jídla a chvíle ve výborných restauracích nebo vaření doma jsou pro mě ještě „nad“ vůlí, držet se přísně zásad jakéhokoli výživového směru, byť mi třeba dává logiku a věřím mu.

4. GASTRO – Jaká je tvoje oblíbená kuchyně ? Vaříš ráda? Tvůj gastronomický zážitek na který nemůžeš zapomenout? Tvoje tipy na oblíbené restaurace?

Jé, „moje“ téma! Stejně jako Ty, Barunko, jsem milovník všeho, co je k snědku a je to vyjímečně dobré. Zatím jsem neobjevila kuchyni, na které bych si nepochutnala, bylo-li jídlo připraveno dobře, poctivě. Kdybych byla nucena vybrat jednu kuchyni, na které bych měla dlouhodobě zůstat, zvolila bych italskou! Ta se mi jen tak nepřejí. A tím pomalu navazuji na moje nejoblíbenější restaurace v Praze : italská La Finestra  je mojí “topkou“ nejen z důvodu, že je to místo, kde jsme se s mým manželem seznámili, on jako majitel, já jako host, ale také se snahou největší objektivity tvrdím, že je to špička mezi restauracemi v Praze, o čemž svědčí konstantní  plná zabookovanost restaurace sedm dnů v týdnu. V Praze také s manželem chodíme rádi do Alcronu, Kaliny, La Verandy, s kamarádkami nejraděj do La Bottegy, Cafe de Paris, někdy máme chuť na Asii, tak pak do Sasazu. O víkendech často a rádi vaříme doma, třeba i s přáteli, kteří mají stejně pozitivní vztah k jídlu.

5. STYLE – Co si vybavíš pod slovem styl? Tvůj nejoblíbenější návrhář? Kde ráda nakupuješ, obchody u nás, ve světě, online obchody a jak by si popsala svůj styl? Na čem ulítáváš?

Styl je pro mě něco jako osobní vyjádření se navenek prostřednictvím oblečení, postoj.  V tomto mám nejraději Londýn pro jeho obrovskou rozmanitost, ležérnost, lehkost a odvahu vyjádřit se! Tam také nejraděj a nejčastěji nakupuju, snažím se tam být několikrát do roka a vždycky je z toho prima výlet. Shopping, super jídlo, když člověk ví, kam jít….A tam prolítnu všechno, od Top Shopu po Top návrháře :-). Selfridges, Regent Street, New Bond Street, Carnaby ,…tady jsem v ráji! Vždycky musím minimálně jednou na super Aromatic crispy duck with pancakes do Chine town, naposled mě také uchvátila jedna z restaurací Gordona Ramsayho, taky Social v Pollen Street, užasný rychlý oběd  je ve Food Corner na Regent Street-Tibits. Ale zpět ke stylu a k Tvým otázkám! Kde nakupuju u nás?…no, moc  nejsem zvyklá tady nakupovat, nevím kam….spíš opravdu vyjedu a vezmu to intenzivně :-).

Online shopping jsem se pořádně ještě nenaučila, chci si sáhnout na materiál, vidět věc na sobě. Vím, že se dá při online nákupech věc obratem vrátit, když nesedí, ale to je pro mě už úkon navíc, který mi pohodlí online nákupů zase vezme.

Své „ulítávání na něčem“ nejsem schopná specifikovat, protože když jsem se nad tím teď zamyslela, představila si svou šatnu, musím učinit doznání, že podle toho asi na všem :-).

A můj styl? Asi neznám přesnou terminologii, abych se dokázala zařadit do nějaké šuplíčku. Musím se zeptat, jak se vlastně jmenuje to, jak se oblékám velké odbornice Barunky Kotalíkové :-).

6. TRAVEL – Jaký máš vztah k cestování? Máš oblíbené místo, město a nějakou vysněnou destinaci? Kam nám doporučíš určitě vycestovat?

Můj miláček je Londýn. A vůbec města. Baví mě víc než dovolená u moře. Kdykoli jedu k moři, je mi za mě až trapné, že do něj stejně skoro nevlezu, nebaví mě ani moc písek, tak zcela nevděčně ležím stejně na lehátku a betonu u bazénu nebo zajedu do města :-).

Manžel ze mě udělal milovnici Italie tím, jak mi každý rok ukazuje její nádherná místa. Nejkouzelnější místa jsou pro mě v Toskánsku! A do top výběru dám určitě i New York., tam je mi vždycky super!

7. Prozradíš nám na sebe nějakou osobní věc? 

Ano :-). mám doslova debilní zlozvyk jíst pozdě v noci, velmi špatně usínám s prázdným (rozuměj právě nenacpaným) žaludkem(on není prázdný, poslední nášup měl třeba v 9pm! :-)

Mám talent na to si najít a udržet ty moc fajn lidi kolem sebe a mojí nejpozitivnější a zárověň jednou z nejvíc negativních, život mi komplikujících vlastností je, že umím odpouštět.

8. Jaký je tvůj životní sen? Co tě nejvíc v životě inspiruje?

Mým snem je zvládnout život  i se všemi nástrahami a událostmi s pozitivní myslí.

Inspiruje mě a myslím si i nás všechny, aniž si to na vědomé úrovni uvědomujeme, úplně všechno kolem nás, lidé, události, počasí, prostředí, i to, co vědomě nezavnímáme.

9. Co se ti vybaví pod mým oblíbeným mottem Y.O.L.O – You only live once 

Synonymum, kde se říká, že člověk na smrtelné posteli lituje jen těch věcí, které v životě neudělal.

10. Co bys vzkázala čtenářům BK Blogu ?

Krásny den, mějte se rádi a čtěte blog Barunky!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dituško, chci ti velmi poděkovat za tvoje milé, informativní, zajímavé, upřímné, srdečné a inspirativní odpovědi… Jsi první v  BK People!!! Dojala jsi mě k slzám štěstí, jak mě tento rozhovor a post celkově překvapil. Děkuji, že sis udělala čas a představila se mým čtenářům, kteří díky tomuto projektu mohli poznat jednu z VELKÝCH osobností v mém blízkém okolí. Jsi pro mě velkou inspirací a zároveň motivací v životě bojovat a jít si za svými sny. Děkuji, že jsi mě naučila spousty věcí a jsi mým přítelem. Velmi si tě vážím. KISS Tvoje Baruš

Možná je vám tento pán povědomý… ANO je to spolumajitel restaurace LA BISTROTEKA Riccardo Lucque. Vzhledem k tomu, že je to Ditin kamarád a pozoroval nás, co před jeho restaurací vytváříme, tak jsme neváhaly a přizvaly ho k focení. Třeba se  také Riccardo jednou objeví v BK PEOPLE..:-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Coat:Balmain  ( from London )

Trousers: Calzedonia 

Shoes: Christian Louboutin

Handbag: Hermes ( Birkin Bag )

Rings: Dimond from Dubai ( local brand ) / Top Shop

PS.: Tak máme za sebou premiéru BK PEOPLE. Byla to fuška, ale podle mě se to povedlo na jedničku :-). Ježiši já jsem nervózní, dojatá a plná očekávání. Tak co, líbí????? Pište, komentujte, sdílejte, lajkujte a promluvte, jaké z toho máte pocity.. :-) JÁ NAD OČEKÁVÁNÍ. KISS Vaše Baruš

I WANT TO INSPIRE YOU BECAUSE YOU ARE INSPIRING ME

 

WITH LOVE

Print

RECENT POSTS