Home BK style GYPSY….

GYPSY….

10.7.2017 2 comments

Miluju jedinečnost, kvalitu, boho styl, cestování, zajímavou myšlenku… A s tímto vším dohromady mi přišla do cesty Jitka a firma Bolsas, kteří mě oslovili s návrhem na spolupráci. Potřebují trochu pomoct, podpořit jejich tvorbu a dostat do povědomí lidí i tuto novou značku…BOLSAS.

 

Po setkání s Jitkou, kde jsme si obě lidsky i profesně sedly, jsem nezaváhala ani minutu. Tento zajímavý projekt a nový prvek na našem trhu s radostí podpořím, protože je to přesně to, co mě baví a oslovuje.

A kde se zrodily úplné začátky firmy?? A to mě na tom zaujalo asi úplně nejvíc…během cestování po světě, kdy Jitka a její přítel průběžně objevovali u místních obyvatel překrásné, ručně vyráběné produkty..

Tady je jejich příběh – Jitka vzpomíná…

Listopad 2016, Střední Amerika, Guatemala. Kuba a Jíťa s batohy na zádech, ve kterých mají všechno na rok cestování. Už 4. měsíc mimo Evropu, skoro nikdo tu nemluví anglicky, natož česky.

U nejkrásnějšího jezera světa, ukrytí ve stínu sopek, se zbytkem světa spojeni pouze člunem. Tady vzniklo třeba slavné dílo Malý princ od Antoina de Saint-Exupéryho. Božské místo.

Nikterak netlačeni časem se procházíme po blízké vesnici mezi místními ženami oděnými do barevných rób, kde jedním z hlavních způsobů obživy je prodej suvenýrů. Ponča, kabelky, boty, náramky, všechno v barvách a vzorech typických pro místní kulturu.

A v tom……nápad.

“Budeme dělat ženám v ČR radost a ukážeme jim hodnotu tradičního řemesla a ruční práce.” Jenže tyhle suvenýry nesplňovaly námi požadovanou kvalitu. A tak začalo velké hledání. Nakonec jsme se přímo v hlavním městě Guatemaly sešli s několika designéry, jejichž výrobky:

-vycházejí z místní kultury a tradic

-jsou alespoň zčásti vyrobeny ručně (vždy nejméně látka)

-jsou vyrobeny z přírodních materiálů (kůže a bavlna)

-dávají spravedlivě odměňovanou práci místním lidem

-jsou úžasné

Když jsme na vlastní oči viděli a v rukou drželi jejich kabelky a boty, uvědomili jsme si:  “Tohle je fakt skvělý, to rozjedeme u nás.”

24. 12. 2016, den velkého návratu, kdy nikdo -kromě čtyř našich kamarádů spiklenců- netušil, že nejsme v Kostarice (kterou jsme ještě po Guatemale navštívili), ale v ČR. A že na Štědrý den večer, po půl roce na cestách, zaťukáme doma na dveře.

Slzy štěstí a čistá radost v očích a na tvářích našich nejbližších byly vrchovatou odměnou za to zatloukání a my tak zažili ty nejkrásnější Vánoce :). Takový byl náš návrat zpátky domů. Teď je čas otočit list a začít psát novou kapitolu. Kapitolu Bolsas.

A  co si o tom myslíte vy???? Není to lákavé a úžasně zajímavé? Budu ráda, když Jitku s Jakubem podpoříte a určitě se mrknete na jejich eshop a stránky.

DRESS: Bershka

SHOES: Bolsas

JEWELRY: Tous, Kat Jewelry

Já jsem se absolutně zamilovala do jejich sandálků na X způsobů a do psaníček. Jsem zvědavá, čím mě dostanou a překvapí zas příště.

 

PS.: Sledujte pozorně moje Instastories. Brzy pojedu na zajímavou cestu :-). Jsem z toho nadšená….KISS Vaše Baruš

 

I WANT TO INSPIRE YOU BECAUSE YOU ARE INSPIRE ME

 

WITH LOVE

 

RECENT POSTS