Home Sport/Health/Gastro Healthy lifestyle & tips

Healthy lifestyle & tips

5.1.2015 10 comments

Ahojky, tak druhá část o zdravém životním stylu je HERE :-).

Co skoro každý den používám a čemu říkám zdravé MUST HAVE vychytávky?

Citrón – Každé ráno vypiji na lačno teplou vodu s vymačkaným citrónem. Pomáhá k lepšímu trávení, rozběhne metabolismus, čistí organismus. Mně se to velice osvědčilo a ráno si bez citronu už nedokážu představit. Zkuste kupovat ty nejkvalitnější citróny. Nejlépe v BIO kvalitě.Snímek obrazovky 2015-01-02 v 22.48.23

 

 

 

 

Goji– Mám jí doma v semínkách i v tekuté formě. Vůbec mi sice nechutná, ale zdraví prospěšná je velmi. Takže to dávám :-).

Proč MUST HAVE:

Zpomaluje stárnutí, obsahuje velké množství vitamínů A,B,C, aminokyselin, betakarotenu, polysacharidů a řadu stopových prvků. Obsahuje látky, které působí antibakteriálně, snižují riziko rakoviny, léčí kašel, podporují zdravou funkci jater a ledvin, pomáhá při bolestech kloubů. Má silné antioxidační účinky. Stimuluje tvorbu bílých a červených krvinek, má vliv na mužskou potenci, tj. působí jako afrodiziakum. Je vhodná při nadměrném užívání alkoholu. Podporuje sexuální funkce.

 

Zelená káva– Začala jsem ji používat zhruba dva měsíce zpět a musím uznat, že na sobě pozoruji kladné účinky. Dokonce jsem si všimla, že co ji piji, nemám tolik hlad!

 

 

 

Umeocet- Denně vypiji jednoho panáka anebo z něj dělám okurkový a rajčatový salát. Má přirozeně slanou chut‘, takže nemusíte používat sůl. Lze ho přidávat i do pokrmů, které mají mít výslednou slano-kyselou chuť. 

Proč MUST HAVE:

Obsahuje velké množství minerálních látek, enzymů a vitamínů ve vstřebatelné podobě. Je vhodný při nevolnostech a bolestech hlavy. Působí proti únavě a dodává energii. Posiluje trávení a stimuluje funkci střev.

Džusy – Znáte firmu Omnes Products? Vyrábějí podle mne ty nejlepší džusy. Zamilovala jsem si je z několika důvodů…Nemusím se tahat s krabicemi džusů, dále jsou bez konzervantů, přidaných cukrů, umělých sladidel a bez pasterizace! OMNES Juice je bezkonkurenční produkt – díky způsobu sklizně ovoce, způsobu zpracování, balení i doby trvanlivosti. Vyzkoušela jsem veškeré chutě a (až na řepu ) chutnají mi všechny.

 

 

 

Detox – Dva detoxy, které jsem kdy vyzkoušela: 1-3 denní, kdy jsem pila pouze zeleninové a ovocné šťávy a druhý – Neera, kdy pijete pouze vodu s javorovým sirupem a kajenským pepřem.

 

 

 

 

Sport – je pro mě podstatnou záležitostí, co se zdravého životního stylu týče. I když se říká, že ve stravování je 80%, nemohla bych jen řešit jídelníček a nic nedělat. Raději si dám o pár kilometrů více, abych pak nemusela moc přemýšlet, co a kolik toho sním.

Když čas dovolí, sportuji průměrně čtyřikrát týdně. Mezi mé nejoblíbenější aktivity patří běh, kolo, jóga a jízda na koni.

 

A co řadím mezi sporty, bez kterých bych jen těžko dokázala fungovat?

Jóga – Nejraději mám Bikram. Cítím se po ní absolutně úžasně. Prohřeje celé tělo a kompletně pročistí váš organismus.

Běh – Miluji běhání venku! Bohužel, počasí u nás není celoročně k běhu příznivé, takže venkovní běh střídám i s běháním na páse, zejména v zimních měsících.

Pozitivní myšlení – Jedna z nejdůležitějších podmínek, jak se cítit dobře. I když budete mít svou vysněnou váhu, nemusíte mít stále ještě nejlepší pocit. Pokud se nedokážete mít rádi třeba i s nedostatky, které stejně nemůžete změnit, nepomůže vám ani svěcená voda. Zkuste je brát, jako že k vám patří a naučit se s nimi žít. Vždyť bez nich byste to ani nebyli vy! Ve finále nás právě tyto vlastnosti mohou dělat pro druhé zajímavějšími a krásnějšími. Přece naprostá dokonalost je nuda nebaví nikoho! Není to tak?

Tak tohle byly moje tipy a rady na zdravé vychytávky. Třeba pro vás byly užitečné a něco ve svém jídelníčku změníte. Zkuste se o své tělo víc starat zevnitř, budete krásnější i navenek a zároveň se budete cítit perfektně.

Tvrdím, že nejšťastnější lidé jsou ti, kteří rádi jedí. Proto se také nikdy jídla nezříkám, ale zdravý životní styl je pro mě základ. Jak kvůli vlastnímu zdraví, tak kvůli pocitu po těle.

Zdravý životní styl není o hladovění a dietách. Je to změna životního postoje. Je to váš boj, motivace, zdraví a odraz. Do čeho více investovat, než do té své schránky? Dělejme pro sebe maximum, co je v našich možnostech a zapojme i své bližní a milované…!! Co říkáte…?

Jaké jsou vaše tipy, rady a nějaké zdravé vychytávky, které jsou MUST HAVE? Máte nějakou zkušenost s těmi, o kterých tady píšu? Přispějte a obohaťte nás všechny. Děkuji

PS.: Držím všem do nového roku palce, aby se vám povedlo změnit své stravovací návyky a začali se o sebe více starat. Jsme v tom všichni spolu. Abych se taky pořádně namotivovala a některých mých návyků se zbavila, budu přispívat pravidelně o tom, jak sportuji. Řeknu, co jím a jaké jsou výsledky. Tak si držme palce. KISS Vaše Baruš

I WANT TO INSPIRE YOU BECAUSE YOU ARE INSPIRING ME

WITH LOVEPrint

 

 

 

RECENT POSTS