Home Mommy Kubíčkův režim :-)

Kubíčkův režim :-)

22.7.2016 10 comments

Jaký je náš režim – nerežim? Náš běžný den?

V jednom z příspěvků, cca rok zpět, jsem se snažila popsat obvyklý den bloggerky….Dnes vám povím, jak probíhá den bloggerky na mateřské dovolené:-). Jojo a na fotce si můžete všimnout, jak je Kubíček Happy, když je nahulatý :-))))). 

Tato bloggerská práce má řadu výhod. Hlavně se dá dělat z domova, na cestách, v letadle, na pláži…a také na mateřské….Je to ale někdy safra obtížné….Články píšu v noci nebo brzo ráno. Většinou, když můžu vzhledem k času něco tvořit ( článek, fotky, emaily, e-shop ), bývám už unavená (jako právě teď ). A ne vždy mám tu správnou náladu na přemýšlení… .Ale naštěstí se najdou i světlé momenty, to jsem pak schopná napsat i dva články za hodinu.:-)

Teď jsem trochu odbočila. Chtěla jsem vám popsat, jaký tedy je náš režim. Vezmeme ideální den, kdy je na vše chuť, čas a nálada. Ty dny, kdy jsem ve stresu, že nic nestíhám, jsem zpocená až na patě, nemám ani chvílí čas na věci, které bych zrovna potřebovala dělat, vám líčit nebudu :-).

DOPOLEDNE: Kubíček vstává kolem půl 6 – 6 ráno. Protože jeho maminka někdy nemůže vstát a leží jak poleno, prosí a přemlouvá prcka jako o život…..prosím, už si nevykládej, nemáchej ručičkama, přestaň kopat, nesměj se a pojď ještě zalehnou – pak se občas stane, že po půl hodině znovu zdřímne a budíme se znovu kolem půl 8.

Den začíná správnou snídaní. Prvně je na řadě Kubíček a potom zbytek rodiny. Bez snídaně u nás doma nemůže nikdo fungovat.Prcka dám většinou na hrací dečku ( mimochodem!!!!  jedna z nejlepších věcí, kterou jsem dostala… Využívám neustále. Všem doporučuji – pořídila jsem i jednu cestovní, která je vhodná do přírody – spodní strana je odolná proti vodě ), kde mu sundám plenečku a on si tam zhruba 30 min vydrží sám hrát se zavěšenými hračkami. Co chvíli na něj mrknu, ale musím využít čas a co nejvíc toho zvládnout. Pokud manžel nespěchá do práce, v rychlosti se obleču a jdu se protáhnout – buď na kolo nebo zaběhat si ( teď je to ale hodně bídné :-( moc nestíhám ). Malinký dopoledne vydrží bez kojení kolem 2 a půl hodiny, po noci je většinou v pohodě a vyspaný do růžova. Já se vrátím uhnaná, zpocená a vyřízená…Ale spokojená, plná nové energie a s úsměvem. Následuje rychlá sprcha a po ní honem za Kubíkem a jdeme kojit. Většinou potom ještě na 40 minut usíná. V tu dobu se snažím stylem rychloblesku udělat nejnutnější domácí práce ( úklid, prádlo apod ), pak odepisuji na emaily, dopisy, komentáře apod…

Milujeme Done by Deer :-)

POLEDNE: snažím se nějak stihnout připravit oběd :-). Většinou vaříme spolu nebo leží v postýlce a sleduje, jak kuchtím. Nošení na ruce je už opravdu náročné….Nosím ho docela dost a těch jeho skoro 8 kg se fakt pronese.  Kolem 13. – 14.hod znovu malinký uléhá a já začínám ten stejný kolotoč, jako dopoledne – práce, úklid…. Někdy mám focení, schůzky…Tak čekám ( no – čekám v pilné práci :-)) až se probudí a jdeme do města nebo do lesa. Pokud jsem s malinkým celý den doma (nemusíme do centra), chodíme spolu po lesích jižních Čech. Mám to tady po okolí prošpacírováno křížem krážem.

VEČER: pro nás začíná kolem 19hod, kdy udělám Kubíčkovi teplo v koupelně ( teď tedy nemusím :-) je tam vedro přirozeně ) a jdu si tam s nim sednout. Malinkej je nahulatej a prokopává se.To je nejšťastnější.. Děláme různé hloupůstky, povídáme si, cvičíme, paseme koníčky :-). Manžel vždycky koupe se mnou. Je to spíš jeho čas. Kubíček vodu miluje a většinou, když už musí z vany, spustí veliký pláč. Provedeme řádnou hygienu, oblečeme a šup do ložnice. Nakrmíme, pustíme písničku, dáme milion pusinek, pochováme a většinou do půl hodiny spinká. První probuzení přichází mezi 12. – půl 1 ( a to si ho pak nechávám u sebe v posteli ). Další kolem 3. – 4.hod. Ale to je ideál ….a až poslední 3 týdny. Předtím jsme se budili každé dvě hodiny.

V zásadě frekvenci krmení neřeším. Kojím vždy, když mám pocit, že má prcek chuť nebo hlad. Jak plyne čas, začínám mít pocit, že na procesu kojení začínám být trochu závislá :-) nebo spíš moje prsa??? :-)

Mám ráda režim. Jak pro mě, tak pro malého a proto se snažím, aby každý večer měl podobný průběh.( Kromě výjimečných situací.) Prostě – když jsme doma, platí zajetá pravidla. Troufám si říct, že nám to funguje a snad to tak i vydrží.

Nejsem úplně striktní máma a ani asi nebudu. Chci si užívat jeho úsměv a ne pláč. Takže se mu věnuji, co to jde. I když je zatím ještě mrňousek, střídáme stále různé aktivity. Nošení, hraní, houpání, povídání, cvičení, spaní, procházkování v kočárku, nosítku a pořád se to točíme dokola. Má ten kluk ale pestrý život :-) Co?

Tak tohle byl ve stručnosti náš běžný den. Takový normální den, kdy se extra nic neděje…No a když se něco děje a je toho víc, tak si jistě dokážete představit, jak moje nožky kmitají a pár kapek potu na mém těle objeví :-).Podobné to mají jistě i další maminky, a to se 2-3 robátky není legrace…Jenže je to také moc a moc krásné!

Jak to máte vy? Jaký je ten váš režim, lišíme se? Máte jasně daná pravidla? Striktně je dodržujete? Napište!

Chci vám ještě doporučit  knížku do kočárku, kterou můžete vidět na dečce… Pokud se vám už miminko točí, vnímá a korbička ho už nebaví, tak tohle ho trochu zabaví. Mám ještě jeden dotaz, kdy jste dávali miminka do sporťáku ? Děkuji

 

PS.: Přeji všem báječný víkend….a já jdu ještě psát článek. Snad neusnu….KISS Vaše Baruš

 

I WANT TO INSPIRE YOU BECAUSE YOU ARE INSPIRING ME

 

WITH LOVEPEACE

RECENT POSTS