Home BK style Let’s do wonderful…

Let’s do wonderful…

16.6.2015 14 comments

Už dopředu hlásím, že jsem se dnes trochu rozepsala. I tak doufám, že vás ten obsáhlý text neotráví, přelouskáte to všechno a že mi pak zanecháte nějakou vaši odezvu :-)

Dnes jsem se probouzela do nádherného rána, už od prvního otevření očí jsem měla pocit nadšení z nového dne. Prostě fajn pocit. Navíc jsem nafotila krásné fotky s fotografem Lubomírem  v úžasných mikinách, a tak se zrodil nápad – propojit je s novým článek a se zajímavými citacemi.

LET’S DO WONDERFUL – tak ať je ten váš den WONDERFUL!!!!

_DSC1302

Už víte, že jdu někdy v článcích trochu do hloubky a ráda se nad věcmi zamýšlím. Dnes tomu nebude jinak. Proč?? No za prvé, donutily mě k tomu tyto dvě mikiny a domnívám se, že v tom tkví nějaké jejich kouzlo. Mám všeobecně ráda věci, lidi, situace, zkušenosti, která mě nutí přemýšlet, polemizovat, vytvořit si nějaký názor a vzít si z toho poučení. A ještě mám opravdu ráda trička, mikiny s COOL nápisy, které mají nějaký význam. Poselství. Byť ten význam můžete znát jenom vy. Ale když už něco takového nosíte, prosím, ať víte, co nosíte!!!

_DSC1306

DO WHAT YOU LOVE – Dělej co máš rád!!! A děláš?

Kolikrát v životě jste se zamysleli, kdy vlastně děláte to, co máte rádi? Upřímně??? Já mnohokrát a celý život se snažím dělat hlavně to, co mě těší a neustále na tom pracuji. Nemyslím tím jen práci, ale veškeré běžné dění ve vašem životě. Stýkáte se s lidmi, co máte opravdu rádi, jíte jídlo, co máte rádi, užíváte si zábavy tak, jak to máte rádi vy a děláte práci kterou máte rádi?

_DSC1294

Představte si, jak je život krátký…Když člověk dělá něco, co rád nemá, co ho neuspokojuje nebo dokonce trápí, jenom plýtvá energií, časem, je nespokojený, narůstá stres a celkově špatný pocit ze života. Vím, že ne vždy a ve všem máme možnost dělat to, co nás opravdu naplňuje, ale každý z nás bychom se měli alespoň snažit. Aby to, co nás dělá šťastnými a máme rádi, bylo v převaze!! A věci, jež nás tolik nebaví, postupně ze svého života vytěsňovat. Nemám snad pravdu? Troufám si říct, že 100%. Je to sen a cíl každého člověka. Dělat to, co chce, milovat to a být šťastný. Někdo chytrý řekl, že ” když už nemůžu dělat to, co mám rád, budu mít rád to, co dělám “….i to se dá zkusit.

_DSC1269

Někdy mě až děsí, jak jsou nějaké věci nastolené ? Člověk musí to a to, protože je to správné. Kde je definice správné? Kdo nám určuje pravidla jak žít? PŘÍKLAD: Proč bychom měli mít na škole samé jedničky a pokud je nemáme, je doma peklo? Rodiče a lidé kolem vás si pak myslí, že jste hloupí či flákači. Ale ono vás dané téma třeba nebaví, nemáte na ní buňky nebo máte rodinné starosti. Možná je pro vás v životě připraveno něco úplně jiného, co vás zajímá víc, než počítat slovní úlohy. Jsou tu nějaká pravidla podle, kterých musíme jít a očekává se to od nás. Já sama mám ze školy trauma. Vždy mě stresovala hodnocení známek, postavit se před třídu a mluvit….

Od malička jsem hodně svobodomyslný člověk a tak se snažím i žít. Nechci, aby mi někdo něco diktoval. Chci dělat věci svobodně, jsem-li o jejich správnosti přesvědčená. A ne jen přijímat dogmata, že takto je to správně a tak musíš… Samozřejmě, že se musíme všichni trochu podřizovat, bez toho by to asi ani nešlo, ale nebýt jen loutka, která životem proplouvá po vyjetých kolejích. Chtějte se stát osobností, která něco ovlivňuje, něco zanechává a třeba i mění! Nebo se vám nechce? Jste na to pohodlní? Jak se na to díváte vy??

_DSC1286

_DSC1310

Slovo PRAVDILO nemám ráda. Protože to z velké části nejsou moje pravidla. Někdo je prostě nastavil a očekává, že se jimi budou ostatní řídit. Pravda, některá pravidla lze přijmout za vlastní, pokud se s nimi ztotožníme. Snažme se ale tvořit i svá kritéria, ať máme život šťastnější a spokojenější. Je tady mnoho cest, které vedou ke štěstí….

_DSC1281

Tento citát na tričku je velmi zajímavý ….
“We convince ourselves that life will be better after we get married, have a baby, then we are frustrated that the kids aren’t old enough and well be. That if your vocabulary is limited your chances of success are limited. The class“

Přesvědčujeme sami sebe, že život bude lepší, když se provdáme, budeme mít baby, pak jsme frustrovaní, že děti nejsou dost vyspělé, jak by měla být. A že pokud vaše slovní zásoba je omezena vaše šance na úspěch jsou omezené…
A co představa, že svatba a dítě je to, co musí každý v životě mít a jen pak bude šťastný a naplněný ?

Myslím si, že je to v životě velmi důležité. Ale jen v případně, že potkáte toho pravého muže/ženu, jste připraveni mít dítě a žít už ne jen pro sebe, ale rozdělit tu lásku do dalších srdcí. A to si myslím, že není vůbec jednoduché…koneckonců, kolik je tady rozvodů??? Proto bych tomuto rozhodnutí přikládala velkou váhu.

_DSC1271

_DSC1293

V životě je přeci mnoho dalších možností, jak být šťastný a naplněný i před tím, než nalezneme správného partnera se kterým vytvoříme další život. Příklad – otevřely se například hranice a my můžeme začít cestovat, objevovat a poznávat svět a lidi v něm. I to je něco úžasného.

_DSC1299 _DSC1319

Závěrem této úvahy chci říct, že každý člověk je individuální bytost se svými osobními touhami a představami, každý z nás svůj život vidí jinak. Proto nikdy nehodnoťme ostatní kolem vás…proč, co a jak dělají, proč žijí, jak žijí …a hlavně se zamyslete nad tím, jak žijeme my sami. Ono to “zametání před svým prahem” má něco do sebe.

_DSC1288

Nikdo jsme se nenarodili proto, abychom byli perfektní, ale proto, abychom byli opravdoví. Takoví, jací skutečně jsme. Nenechme se zbytečně ovlivňovat a vždy se snažme strávit nějaký čas sami ze sebou a nalézat odpovědi sami v sobě. Pak budeme o mnoho spokojenější a vnitřně silnější…

_DSC1303

Photo by Lubomír Buchta

Sweatshirt: Mary Fashion

Jeans: New Yorker / BK ESHOP

Shoes: Brunetie

Sunglasses: Dior

PS.: Mám Vás moc ráda. PEACE. KISS Vaše Baruš

I WANT TO INSPIRE YOU BECAUSE YOU ARE INSPIRING ME

WITH LOVEPEACE

 

RECENT POSTS