Home BK People Lukáš Macháček

Lukáš Macháček

10.3.2015 9 comments

Ahoj, už jsem se zmínila v mnoha svých příspěvcích, jak důležitá je vzájemná podpora, aby bylo dosaženo vysněných cílů. A ve světě módy to platí samozřejmě také. Proto se všemožně snažím podporovat tuzemské výrobky a jejich výrobce. Ty, kteří v tomto odvětví o něco usilují a třeba už i znamenají.

Proto mám velikou radost, že vám dnes mohu představit Lukáše Macháčka. Narodil se v Olomouci, je tedy Moravák jako já :-). O to mi je tento nesmírně talentovaný módní návrhář a stylista ještě bližší.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lukáše jsem poznala prostřednictvím mé kamarádky Dity, která mi pořád tvrdila, že mám určitě bráchu ( nemám :-) ), že je naše podoba neskutečná. Až to jednou nevydržela a navzájem nás představila. No posuďte sami, jestli jsme opravdu jako brácha se ségrou…

Do BK PEOLPE jsem si ho vybrala proto, že má v mnoha směrech můj obdiv. Obdivuji jeho tvorbu, zápal a lásku ke své práci. Dnes vám Lukáše mohu představit i jako mého usměvavého kamaráda, který je velmi inspirativním člověkem. Baví mě ho poslouchat jako přítele a beru ho jako módního návrháře, který dělá přesně styl oblečení, který se mi líbí.

Lukáš tvoří pod značkou zaštítěnou svým jménem. Pro svoji tvorbu preferuje klíčová slova : jednoduchost, kvalita, nadčasovost, kombinovatelnost a nositelnost. Jeho oblečení se dá krásně vrstvit a to je něco pro mě. Nejoblíbenější materiály, se kterými pracuje, jsou hedvábí, viskóza, bavlna, vlna či len.

Svoji první kolekci vytvořil teprve 25 letý Lukáš v roce 2007 a dnes už má za sebou nemalé úspěchy. Vytvořil 15 vlastních kolekcí. Na tu letošní – SS 15 – se můžete mrknout na jeho e-shopu.

V oblasti stylingu se věnuje komerčnímu odvětví, také personálnímu, módnímu i VIP stylingu.

Nedokážete si ani představit, kolik za tím vším stojí práce. Dělat něco kreativního, neokoukaného, něco, co zaujme, je velmi těžké. Tvoříte pro lidi, snažíte se prorazit se svými nápady a dostat se do povědomí, potencionálních zákazníků, vybudovat si nějaké dobré jméno. Uff, to je ale velká dřina, neboť mnoho konkurentů se snaží o totéž…!!

Svět módy, umělců, návrhářů, fotografů je velmi výjimečný – je náročný jak psychicky, tak i fyzicky. Je to i o psychologii, protože vašimi klienty jsou lidé, kterým musíte nejdřív porozumět, musíte zjistit, co se jim libí, co skrývají uvnitř sebe. Musíte se jim dostat doslova pod kůži, abyste odhalili, co jim bude nejvíc sedět, slušet a v čem se budou i dobře cítit.

Řeknete si, že dělat stylistu je jen o oblékání – ale pozor, není to pravda. Stojí za tím spousty dřiny a ten výsledný obraz, který se dostává k vám, je výsledkem náročné, někdy až úmorné, usilovné a mravenčí práce. Nepodceňujte svět módy – je to stejné, jako jakákoliv jiná práce- je to také business a ještě bych řekla náročnější, protože musíte být neustále tvůrčí. Musíte mít nejen talent, ale i píli. Tvrdě pracovat a NEUSTÁLE tvořit….. A to je velmi náročné!!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4_FullSizeRender

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3_FullSizeRender

INTERVIEW

1. Jak by ses představil čtenářům BK Blogu?

Jmenuji se Lukáš Macháček a pocházím z Olomouce. V Praze působím od roku 2011 jako návrhář a stylista. Ve své tvorbě preferuji klíčová slova jako jsou NADČASOVOST, JEDNODUCHOST, SOFISTIKOVANOST, KVALITA a KOMBINOVATELNOST.

2. BEAUTY – Jak pečuješ o svojí plet‘? Jakou používáš kosmetiku, parfém a jak relaxuješ?

Relaxu popravdě moc není a proto se spoléhám na mistry svého oboru a to – denní krém LA MER a na noc -Egyptian Magic. Parfémy sřídám dost často žádný mě nebaví dlouho, ale preferuji silné, aromatické a kořeněné vůně. Největším relaxem pro mě je volný čas s partnerem, rodinou a přáteli.

3. SPORT/HEALTH – Jak se udržuješ v kondici? Oblíbený sport, účinná dieta a nějaká zdravá vychytávka?

Účinná dieta je NEŽRAT! :) Mám od svého trenéra sestavený tréninkový plán a jídelníček, což je nutno dodržovat ruku v ruce. Vše je sestaveno tak, abych se udržoval stále ve stejných velikostech a nemusel každé 3 měsíce měnitšatník :) Každé ráno doporučuju teplou vodu s vymačkaným citronem, to vás probere lépe, než dvojité espresso.

4. GASTRO – Jaká je tvoje oblíbená kuchyně ? Vaříš rád? Tvůj gastronomický zážitek na který nemůžeš zapomenout? Tvoje tipy na oblíbené restaurace?

Jsem velký gurmán, pochutnám si prakticky na čemkoli a rád zkouším nové věci. Rád vařím, stále se učím a zatím mě to baví :). Luxusním gastro zážitkem bylo vysrknutí mozku humra přímo z hlavy orestované na červeném pepři… Hned byl člověk chytřejší! :)

Mezi moje oblíbené místa v Praze, kam rád zajdu na oběd, patří restaurace Neb.o , v Miláně si pak rád objednám aperitivo v baru Brera, který ma skvělou atmosféru nejen přes den.

5. STYLE – Co si vybavíš pod slovem styl? Tvůj nejoblíbenější návrhář? Kde rád nakupuješ, obchody u nás, ve světě, online obchody a jak by si popsal svůj styl? Na čem ulítáváš?

Styl je jako osobnost a za peníze si ho nekoupíš. Prakticky nemám oblíbeného návrháře, dění módního průmyslu ve světě i u nás sleduji prakticky denně a na každém si najdu to své. Rád nakupuji když nenakupuji, tehdy mám plné ruce tašek ( košíků ) a to platí pro kamenné obchody nebo i online shopy. Můj styl jde ruku v ruce s klíčovými slovy mé tvorby. Na čem si ulítávám, je jednoznačně má práce, káva a v poslední době i tetování.

6. TRAVEL – Jaký máš vztah k cestování? Máš oblíbené místo, město a nějakou vysněnou destinaci? Kam nám doporučíš určitě vycestovat?

Cestování mám rád, především to pohodlné. Jak za sluncem k moři, tak do měst za kulturou. Oblíbil jsem si Milán a Berlín. Jsou to multikulturní města plná energie. V mém aktuálním hledáčku je New York – minimálně na měsíc a v létě opět moře a bary na pláži.

7. Prozradíš nám na sebe nějakou osobní věc?

Nesnáším vstávání a lidskou hloupost a naopak – miluju dlouhé vyspávání.

8. Jaký je tvůj životní sen? Co tě nejvíc v životě inspiruje?

Být sám v sobě se sebou spokojený a jednoduše šťastný. Největší inspirací mi jsou cesty do zahraničí akaždodenní dění kolem mě.

9. Co se ti vybaví pod mým oblíbeným mottem Y.O.L.O – You only live once

Moje oblibené motto: Nikdy nepoznaš, co teď neprožiješ!!

10. Co by si vzkázal čtenářům BK Blogu ?

Buďte sami sebou a na nic si nehrajte, protože TO je váš styl!

2_FullSizeRender

Lukáši, přeji ti, ať se ti na tvé cestě vzhůru daří více a více. Ať potkáš spousty správných lidí, co ti pomůžou, budou tě podporovat. Ať dostaneš dobré příležitosti, kterých se dokážeš s úspěchem chopit. Jako Češi se těšíme, že jednou o tobě bude slyšet i v zahraničí. Tvoje jméno se ale už do historie módního světa zapsalo. Jsem pyšná, že máme takového šikovného mladého kluka, který toho už nemálo dokázal a ještě mnohé dokáže. Věřím, že to budou významné záležitosti. Ale hlavně, ať tě lidé rádi nosí. To je, oč tu běží. Děkuji za příjemný rozhovor a také za to, že jsi podpořil můj projekt.

Jackets, T-shirt : LUKAS MACHACEK

Jeans: DIESEL

HandBag: ZARA

Shoes&Cap: NIKE

PS.: Tak co, jak se vám rozhovor líbil? Dozvěděli jste se něco zajímavého? Příští měsíc se můžete těšit zase na dámy :-). Mějte krásný týden. KISS Vaše Baruš

I WANT TO INSPIRE YOU BECAUSE YOU ARE INSPIRING ME

WITH LOVEPEACE

RECENT POSTS