Home BK style Things or Experiences ??

Things or Experiences ??

2.8.2015 5 comments

Krásnou neděli, dneska jsem se trochu zamyslela nad otázkou – VĚCI vs. ZÁŽITKY . Zajímá mě, jak na vás tento článek zapůsobí…

_DSC1418

Lidé, kteří utrácí své peníze za zkušenosti a zážitky namísto věcí, jsou mnohem šťastnější… Souhlasíte ???

_DSC1410

11349968_960587157341583_1476655888_n

Pojďme se nad tímto tématem trochu zamyslet a třeba si i vyměnit pár názorů ( jako vždy :-) ). Já ty moje úvahové články píšu moc ráda, protože od vás pak dostávám skvělé komentáře, která nás vzájemně posouvají dál….Baví vás to také?

_DSC1388

Když dostanete výplatu, asi logicky máte tendenci vaší kartu používat vícekrát za den, než je obvyklé… A svádí vás to k utrácení peněz!!! Abyste byli spokojení a uspokojili svoje potřeby, za co utrácíte raději ? Je to oblečení, módní obuv, šperky nebo si raději koupíte nějaký zážitek, investujete do vašich životních zkušeností, cestování, gastronomických zážitků, kulturních akcí či vzdělání ?

IMG_0146

O sobě si myslím, že jsem half / half :-) . A upřímně říkám, že nejsem úplně spořící typ člověka. Ráda si sice kupuji oblečení, šperky, kosmetiku, ale čím jsem starší, tyto touhy mě pomalu opouštějí ( POMALU!!!! :-) ) a snažím se více investovat do cestování, zkušeností, zážitků a poznání. Ono to v důsledku stojí stejné peníze, možná i větší, ale určitě z toho máte trvalý přínos, radost a pocit, že vlastní zážitky a zkušenost vám už nikdy nikdo nevezme. A jsou k nezaplacení…

11647426_959947947405504_633886384_n

Někteří lidí žijí v zajetí myšlenky, že být oblečený v nejluxusnějších hadrech a mít ty nej kolekce všeho, co existuje, je to největší štěstí. Trumfují se navzájem, kdo má novější model, dražší hodinky atd. Trochu povrchní, nezdá se vám ? Opravdu pár takových jedinců znám a vím, že tímto žijí. Je to smutné, ale je to tak. Jen doufám, že většina z vás / nás chápe tyto EXTRA věci jen jako zpříjemnění života, ne jako jeho náplň a cíl.  Je třeba si udělat radost něčím nevšedním….ale jsou to jen věci !!! Vždycky pamatujte, že vzpomínky a zkušenosti jsou věčné, nikdo vás o ně nepřipraví a ani nikdy nebudou OUT. Můžete z nich čerpat po celý svůj život.

_DSC1373

Pokud bychom si uvědomili, že investovat do své budoucnosti / zážítků je výhodnější, než si koupit nejnovější limitky od Louis Vuittona, určitě naše životy budou šťastnější. Život je totiž o vzpomínkách a ne “diamantech”. Možná se to někomu může zdát jako klišé, ale je to tak. A je důležité si tuto skutečnost připomínat, i když třeba umíráte nad novou kolekcí od Chanel….Jako se mi stává často :-).

Na konci svého života budete vzpomínat na to, že jste měli jako jediní nejnovější model telefonu, nebo budete probírat své zlaté vzpomínky, sdílet je s lidmi, kteří je s vámi zažívali…Určitě to druhé, že? Zaměřte se na to, co vám udělá skutečnou a trvalou radost a ne, co vás na chvíli dělá “slavné“ pro okolí.

Lidé si často neuvědomují, že nejnovější cool tenisky nebo limitovaná edice kabelky vám sice radost udělá, ale ta brzy vyprchá, věc zevšední… Zážitek do konce života se neokouká. Ne takový, nad kterým se můžete i po létech sama či s přáteli zasmát, zaplakat nebo se znovu vytočit. Kabelka či diamantový prstýnek ve vás tyto pocity asi nikdy nevyvolají…Možná pár takových věcí, ke kterým jste měli i ten příběh ( žádost o ruku, narozeniny, výročí, narození dítěte )

_DSC1365

Někdy se chováme jako malé děti. Nakupujeme věci, abychom byli šťastní… Ale je to jen na chvíli. Nové věci jsou vzrušující z počátku, ale pak si na ně zvykneme. Můj manžel říkává – “teď budeš mít radost, ale pak to opadne, ty objevíš zase něco jiného co budeš chtít a na to první zapomeneš” :-). Má v podstatě pravdu. Mám sice pocit, že se stále raduji z toho, co mám, ale nejspíš i tato moje radost s časem vyšumí…

Proč tedy hodně lidí lpí na věcech? I já mezi ně částečně patřím. Ráda dostávám dárky, ráda si koupím nějakou hezkou věc. Navíc jsem blázen do módy a na těchto věcech si ujíždím…Ale stále je pro mě cennější zážitek, který si prožiji a něčím mě obohatí uvnitř.

11637958_959947937405505_74019203_n

_DSC1376

Proto nejraději peníze utrácím za cestování a poznávání…..To ostatní je k tomu jen bonus, který mi vždy udělá radost. Upřímnou, bývám i dojatá, ale se vzpomínkami srovnávat ani nelze. Vyhrály by na celé čáře.

Věci jsou pouze věci a určitě bych se nehroutila z toho, že nevlastním nejnovější kabelku od Louis Vuitton. Určitě mohu docela dobře žít i bez ní…

_DSC1372

Photos by LUBU

Top: Free People ( love this brand :-))

Skirt: ZARA

Shoes: Paolin Boutique

PS.: Myslím, že důležité je, aby nás ty hmotné věci nepohltily. Abychom si uvědomili, že na světě je mnohem více daleko podstatnějších věcí, těch, které nám zůstanou v srdci. Dárečky, věci, které se vám líbí, vám budou dělat radost také. Ale musíme vědět, že to není ŽIVOT, ale jen ho okoření…:-). Jo a nezapomeňte na SOUTĚŽ o Mana. KISS Vaše Baruš

I WANT TO INSPIRE YOU BECAUSE YOU ARE INSPIRING ME

WITH LOVEPEACE

RECENT POSTS