Home Travel CUBA

CUBA

2.4.2017 3 comments

Podle vašich reakcí usuzuji, že tento post je pro mnohé z vás velmi atraktivním a očekávaným  Travel postem :-)

Tato destinace je místem, které ve vás vyvolalo velkou zvědavost. Poměrně dost mě ale překvapilo, že toto kouzelné –romaticko – historické krásné místo už řada mých čtenářek navštívila. Kuba ve mě vyvolala úžasné pocity, často také k zamyšlení a zanechala i výraznou stopu v mém srdci. A hned v prvním odstavci vám prozrazuji, že to určitě nebyla moje poslední cesta tam a že chci tento kus světa navštěvovat opakovaně.

Hodně vás zajímají tipy na restaurace, cluby, místa, pláže a vlastně všechno….Prostě a jednoduše- můj hlavní dojem z toho místa plného energie, kde proudí každému v těle vášeň pro tanec a zpěv.

Pár postřehů jsem zmínila na Instagramu….a také jsem delší dobu postovala jen fotky z Kuby…Bylo to hlavně z důvodu velmi špatné wifi, takže jsme na čas všechny mohly zapomenout, že existují telefony…Později mi bylo líto se s vámi o ty krásné fotky nepodělit a tu úžasnou atmosféru nepřenést i na Instagram. Pro mě v tu ránu získal prostě “koule“.

Cestování miluji a tohle byl pro mě doslova DREAM TRIP a splnění dalšího mého cestovatelského snu.

Víte, že jsem tam vyrazila spolu se 4mi kamarádkami a pokud můžu mluvit za nás všechny ( což můžu ), tak to byla opravdu dovolená, jak má být a byly jsme z toho místa doslova unešené.

Zažily jsme poklidné dny na plážích, bujaré večery v Havaně, ale také totální odpočinek na ostrově, kde jsme byly skoro jenom my….To vše bylo překrásné a my posbíraly opět plno zážitků a nezapomenutelných vzpomínek.

Máme s holkami dokonce svojí ” hymnu”, kterou jsme si pouštěly po celou dovolenou – Despacito – Luis Fonsi (ft. Daddy Yankee) Hlavně Evička si oblíbila část Favorito Favorito :-)

Máme už teď svá oblíbená místa, byť jsme tam byly pouze jednou. A o ty se s vámi chci podělit.

Co na Kubě navštívit?????

PŘÍRODA / PLÁŽE / MÍSTA

– Určitě se musíte podívat do staré Havany, která je jedním z nejromantičtějších měst, které jsem kdy viděla. Jeho architektura je opravdu kouzelná a pokud chcete udělat opravdu krásné fotky čehokoliv, tady se vám to opravdu podaří velmi lehce. Myslím, že z mých fotek lze opravdu vycítit, jaká tu panuje atmosféra a jaká země to je….Tohle se podaří málokde…Zachytit opravdu město/místo/kulturu…a tak snadno .Pro vaši přepravu městem doporučuji vzít si TAXI (tj. kolo, kde si sednete ve dvou ) a projedete tak celou Havanu křížem krážem. Během cesty můžete zastavit kdekoliv budete chtít. Ale pozor!!! My už v poledny zjistily, že máme čtyři Mojita a nějak na tom kolo/taxíku vrávoráme :-)

– Jestli jste také milovníky filmu Hříšný tanec, nesmíte vynechat návštěvu hotelu Internacional. Čeká vás tam neskutečný zážitek – dýchne na vás atmosféra tohoto filmu, jako byste se přenesly do jeho doby a Patrick Swayze právě řekl ” Baby nebude sedět v koutě” :-)

– Jedna z nejkrásnějších pláží, kterou jsme navštívily a viděly, byla na ostrově Cayo Levisa. Tam se určitě stojí zato podívat. A pokud se potápíte, tak je i ideálním místem k tomuto účelu. Na ostrově mě totálně uchvátil klid, nikde ani noha.. a dlouhé poklidné procházky na pláži, kde lze narazit opravdu jen na krásné mušle a krabíky, co si to kráčejí do moře.

– Pokud se ale rozhodnete strávit čas pouze v Havaně – my si oblíbily club Habana, kde je WIFI :-). Na to, že je to městská pláž, je moc pěkná a s příjemným servisem.

– Dalším místem, kam určitě podniknout výlet, je Zátoka sviní ( Playa Giron / playa Larga ) na jihu. Je to opravdové dobrodružství. Zátoka je také vyhledávaným koutem k potápění – i tady se mi strašně moc líbilo ( ale to vlastně všude, kde jsem byla ). Pokud tam vyrazíte, zastavte se po cestě na “dálnici“ na kubánský sendvič. Nepamatuji si, jak se přesně jmenuje to místo, ale je asi jediné, na které cestou narazíte :-). a staví tam všichni. Pak můžete ještě navštívit krokodýlí farmu ( oblast MATANZAS ), kde vás čeká nádherná příroda a případná procházka v ní. Ale nečekejte tady žádný luxus, ale syrovou přírodu a ubytovaní v hostels, ale o to je to kouzelnější.

Met Jeans

RESTAURACE / CLUBY

Byla jsem překvapena, jak skvělé restaurace jsme na doporučení navštívily a jak nám kubánská jídla chutnala. Mají tu dokonale dochucené pokrmy a hlavně čerstvé suroviny. Na druhé straně je zvláštní, že v supermarketu máte “bohatý” výběr z jednoho typu toaletního papíru, jednoho druhu mléka, jedněch těstovin apod…A víte co? Stačí to. Samozřejmě, my už jsme zhýčkaní, ale tam si člověk hodně uvědomí, jaký zbytečný nadbytek se vyrábí, kupuje a vyhazuje u nás. O to víc pak oceníte dobrou restauraci a kuchyň, protože sehnat na Kubě některé potraviny je opravdu těžké.

Kam zajít do restaurací a na drink?

OLD HAVANA – EL DEL FRENTE, BODEGUITA DEL MEDIO, LA FLORIDITA ( nejlepší DAIQUIRI ),
NEW HAVANA – CLUB HABANA, PESCADOR SANTY, RIO MAR, LA FABRICA ( tam je i super club )
Co můžete čekat od CLUBS….no, všichni tancují, baví se a opravdu tancem a hudbou žijí. A to mě strašně bavilo, protože hudba a tanec-to je moje . A navíc mám moc ráda latinskou hudbu.

Met Jeans

OSTATNÍ

Co se týče ubytování – my volily cestu apartmánu, který jsme na dny strávené v Havaně pronajaly a obývaly.

Největším relaxem celé naší dovolené byla nedostupnost internetu. Opravdu. Nedovedete si představit, jak se nám tím ulevilo a jak člověk díky tomu nádherně vypne a skoro zapomene na celý svět. To pro mě bylo velké plus. Poslední dobou jsem na telefonu víc a víc ( hlavně kvůli práci ) a tohle mi poskytlo velký klid.

Úžasným zážitkem bude pro každého určitě jízda taxíkem, jenž se většinou téměř rozpadá :-). Ale určitě si udělejte jízdu i v OLD CARS, ty jsou totiž ikonickým prvkem Kuby.

Na závěr zopakuji mnou znovu ověřenou věc…. Čím jsem starší, tím víc se ujišťuji v tom, že cestování je nejlepší investice, kterou člověk může udělat. Přesvědčila mě o tom i poslední cesta na Kubu. Kabelky či boty vás časem přestanou bavit, ale cestování a vzpomínky nikdy.

Proto vám všem návštěvu kubánského ostrova s radostí doporučím, jeďte, pokud můžete! Zažijte něco, na co budete vzpomínat celý život. S láskou Baruš

PS.: Jsem duší cestovatel, mám pocit, že snad můžu mít domov kdekoliv na světě. Že bych se asi dokázala adaptovat všude…Kde se cítíte doma vy? KISS Vaše Baruš

I WANT TO INSPIRE YOU BECAUSE YOU ARE INSPIRE ME

 

WITH LOVE

RECENT POSTS