Home Mommy Cestovní MUST HAVE s miminkem

Cestovní MUST HAVE s miminkem

12.7.2016 13 comments

Můj slibovaný článek – MUST HAVE na cesty s miminkem je HERE :-))

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Je to už nějaká doba, co jsem se vrátila z dovolené a stále hledám čas na tento článek. Děje se toho teď opravdu hodně a nějak nestíhám. Mám sice ještě v záloze pár článků, které chci publikovat, ale zase k nim nemám fotky. Je to teď fakt všechno na knop….No ale na všechno dojde… teď o tom cestování. Jen doufám, že mě Kubíček nechá aspoň tento článek dopsat do konce. Nerada odbíhám od rozdělané práce….:-)

Cestovaní s miminkem je pro mnoho maminek hrozivá představa, noční můra….Chápu, ale také říkám, není třeba se bát. Vše se zvládne a vše přežijete :-) Celá rodina.

Napíšu vám v bodech moje poznatky….

ČAS CESTOVÁNÍ

Pokud už máte vyzkoušené, že vaše miminko špatně spí v autě, tak určitě necestujete přes den, ale jezděte na večer. Za prvé je menší provoz a za druhé bude větší pravděpodobnost, že miminko bude spát. My takto cestovali při cestě tam a Kubíček prospal celou cestu.

Určitě doporučuji jezdit na etapy, pokud je vaše cesta delší než 5 hodin. Myslete na to, že musíte poskytnout miminku jeho pohodu a možnost se protáhnout, změnit polohu. Taky by se vám nelíbilo sedět 10 hodin nehybně na jednom místě. My jsme přespali při cestě na Elbu v polovině naší cesty. Ráno jsme vyjížděli dál. Kubíček zase spal, ale po třech hodinách se probudil. A nás pak čekal takový ten ne úplně pohodový čas – benzínka, kojení ve vedru, přebalovaní v autě atd.

Při cestě na zpět, jsme vyjížděli také na večer – směr Garda. Cesta proběhla bez komplikací, ale museli jsme stavět asi dvakrát na kojení. No ale druhý den z Grady domů, to už bylo horší. Vyjížděli jsme kolem 16. hodiny, Kubíček usnul. Pak se probudil, najedl se a jelo se dál. Bohužel, doba mezi 18. – 19. bývá asi nejhorší – i doma, Kubíček nechtěl zabrat. Začal plakat a jeho pláč se stupňoval. Zkoušíte dudlíčka, hračky ( je dobré mít hračku, kterou připevníte nad autosedačku – ZDE ) a tisíc slov. Nic nezabíralo. Do toho to vedro. Už byl z toho breku celý zpocený, já propadla nervozitě a totálnímu zoufalství z bezmocnosti….. Neměli jsme totiž možnost zastavit a Kubíček začal řvát, až přešel do toho šíleného nemohoucího pláče. Tak jsem začala řvát i já. Myslela jsem, že to nepřežiju. Konečně jsme zastavili a já se malinkýmu pořád omlouvala a chovala ho, dokud se neuklidní. Podařilo se. Pak usnul a spal až domů. Tak tento zážitek bych už opravdu zažít nechtěla. Fuj

HRACÍ HRAČKA

Nevím jak vy, ale my máme malý rituál, že když se jde spát, pouští se písnička. Tak určitě nezapomeňte hracího mazlíčka. Já mám Done by Deer a Kubíček i já ho milujeme. Určitě by bez toho usnul, ale je hezké, když má něco, co mu připomene večer a domov. Bez něj ani ránu :-)

CESTOVNÍ POSTÝLKA

I když s miminkem spíte v posteli, nikdy nevíte, co se stane nebo jak to bude v místě nocování vypadat. Já jsem objevila, myslím, tu nejskladnější a nejlehčí cestovní postýlku, která se dá využít i jako stan na trávu, písek…kamkoliv. ZDE ji můžete pořídit.

VANIČKA / BAZÉNEK

Skvělou věcí je i nafukovací bazének, který určitě využijete. My jsme Kubíčka nechtěli dávat ještě do bazénu. Navíc byl strašně studený a moře taky. Tento pomocník je dobrý i jako klasická vanička. Je to strašně pohodlné a skladné. ZDE jí můžete pořídit.

KOSMETIKA

Určitě nezbytnost, jak pro vás, tak pro vaše miminko. Já teď nově zkouším kosmetiku SOPHIE LA GIRAFE COSMETICS. Oblíbila jsem si olej na tělo a pěnu do koupele. Také je super SOS krém na obličej. Tyto 3 produkty jsou pro mě TOP.

PLENKY

Tak bez nich ani krok a pořádnou zásobu. Já teď nově zkouším BIO pleny – a pokud bych vám mohla z těchto 3 doporučit jedny, tak určitě BEAMING BABY . Jsou super na zapínání, krásně sedí a funkčnost za 1. Jinak používám Pampers Premium.

DEKA

Další naprostá nezbytnost…. Můžete ji využít prostě na všechno, i třeba jako přebalovák. Já mám od LODGER tento typ a je skutečně super, protože je opravdu tlustá. Takže pokud budete využívat skříň, tak jako já, tak je to ideál. Bude jak v peřince.

KOJÍCÍ POLŠTÁŘ

Určitě si ho s sebou vezměte. Má využití ne jen ke kojení. Pomůže, pokud třeba budete mít díru mezi postelemi, nebo jako zábrana skutálení se na zem, ale vytvoří i skvělý mantinel do dřevěné postele.

CHŮVIČKA

To abyste netrávili teplé večery v pokoji a v klidu si mohli užívat sklenku vína s přáteli.

A DALŠÍ NEZBYTNOSTI: DUDLÍČKY, OBLÍBENÉ HRAČKY, HRACÍ DEČKU, NOSÍTKO…..atd :-)


Myslím, že pro začátek stačí….Je toho ještě mnoho co nezapomenout, ale tohle jsou takové zásadní věci, bez kterých by to nebyla taková pohoda. Je toho poměrně hodně, co to malinké miminko všechno potřebuje. Nevím, co budeme dělat, až bude starší a bude potřebovat více věcí….Asi budeme potřebovat nafukovací auto :-).

Máte vy nějaké tips co MUST HAVE při cestování?

 

PS.: Tohle bylo hodně žádané téma, tak doufám, že jsem vás uspokojila. KISS Vaše Baruš

 

I WANT TO INSPIRE YOPU BECAUSE YOU ARE INSPIRING ME

 

WITH LOVEPEACE

RECENT POSTS