Home Mommy MOMMY TIPS II.

MOMMY TIPS II.

9.5.2016 16 comments

Ahojky, tak mám pro vás další MOMMY TIPS – tentokrát už po šestinedělí. Jsem upřímně ráda, že už je toto období za mnou. Ne snad proto, že bych si ten čas s malinkým neužívala ( užívala jsem si ho maximálně ), ale protože jsem zatím nemohla nic moc podnikat. A hrozně jsem se těšila, až začneme společně “žít“ :-) i mimo domácí prostředí.

34 DSC_4204

První 3 týdny jsem byla tak okouzlená malinkým, že jsem stejně měla myšlenky a oči jen pro něj a nic jiného mě nezajímalo….Postupně se vracím do normálu, hormony splnily svou úlohu a pomalu se uklidňují…. Byla jsem ( a jsem pořád ) sice jako by totálně nakopnutá a plná nové energie, ale i tak jsem se už moc těšila, jak začnu s malinkým “normálně” fungovat – jezdit na výlety, podnikat dlouhé procházky, sem tam cestovat, vyrazit třeba na obídek s přáteli,…. prostě trávit čas trochu kreativněji . Samozřejmě s ohledem na našeho broučka, na jeho bezpečnost a pohodu. U sebe jsem se hlavně těšila na to, že si budu moct jít zacvičit, zaběhat, nebo se pěkně obléct “mezi lidi”( v teplákách mě to už přestalo bavit ) a podobně. No a je to tady a já si to nesmírně užívám. Už máme za sebou jeden výlet do Prahy,celý týden v Brně,  nějaký obídek proběhl a řadu sportovních procházek. Vše nás to společně baví a je to fajn. Hlavně ty cesty …..Výlet do Prahy se Kubíčkovi tak líbil, že jsme s kamarádkou ani nevěděly, že je tam s námi. Pořád jen spinkal a když nespal , tak spokojeně koukal a nebo papal.

30 DSC_4316

21 DSC_4275

No, tak abych to ještě shrnula, všechno krásné někdy končí a začíná zas něco nového. Těch 6 týdnů bylo fajn a přišel čas na změnu. Nesmírně se na další etapu naší společné cesty těším a jsem zvědavá, jak nám to půjde…JUPÍÍ

Co mě v poslední době nejvíc dostalo a z čeho právě nejvíc žiji?? Tak to je Kubíčkův “úsměv”. Ze začátku to nebyl  úsměv od ucha k uchu, ale byl tam ten náznak a já úplně roztála. Cítila jsem z něj štěstí a lásku. Dnes se smějeme skoro pořád. Neuvěřitelné, co tento malinký tvoreček dokáže provádět s mými city. Je to ta láska, kterou poznáte, jen když se mámou stanete. Uvidíte, jak vám to změní pohled na život – vaše priority. Můj život se naplnil po všem stránkách, cítím se silná, vyrovnaná jako nikdy dřív.

No a zde jsou zase nějaké tips, které jsem do teď pochytala :-).

NOSÍTKO

20160421_1817

20160421_1784

Protože miluju sport, procházky a ráda jsem aktivní, tak děkuju, že existuje toto nosítko. Už máme za sebou premiéru a bylo to naprosto úžasné. Vy, co mě sledujete i na SnapChatu, jste mohli vidět, jak moc jsme si to užili :-). Ergo Baby má navíc neskutečně nádherné designy a je pro miminko opravdu zdravotně nezávadné. Skutečně si myslím, že mimi je v nosítku moc šťastné. Je u vás, cítí vás….I pro vás osobně – strašná výhoda…Máte obě ruce volné a můžete se volně pohybovat :-). Za mě určitě jedna z věcí, kterou MUST HAVE.

PADÁNÍ VLASŮ

Je známo, že po porodu většinou začnou vypadávat vlasy. Mě to tedy zatím nepostihlo (mám naopak pocit, že jsem neměla nikdy hezčí vlasy), ale možná to ještě přijde. Abych tomu předcházela a měla nějakou prevenci, používám produkt proti padaní vlasů QILIB. Nevím, zda je to tímto produktem, ale vlasy jsou opravdu ve skvělé kondici. Díky unikátní kompozici přírodních složek je výrobek vhodný i pro těhotné a kojící ženy. Což je super. Existuje i alternativa pro muže!

IMG_9452

IMG_0150

OPRUZENINY

Už jsem se mnohokrát zmiňovala o krémech Bepanthen. Nevím, maminky, jak vaše miminka, ale já tento produkt používám od první chvíle a malinký neměl a nemá ani náznak opruzenin. Bude to určitě i tím, že si dávám velký pozor a ihned pokakánka přebalím… Ale krémíčky jsou určitě vydatnými pomocníky. I v těhotenství jsem používala Bepanthen na strie a asi mi pomohl…To si troufám tvrdit.

DUDLÍK

Když jsme opouštěli porodnici, vůbec jsem nepřemýšlela o tom, jestli ho malému dám. Prostě jsem nad nějakými dudlíky ani neuvažovala, i když jsme měli doma zásobičku. A tak malinký byl dlouho bez. Až teprve když se tomu kamarádky hodně podivovaly, začala jsem se tím zabývat víc. Nechápejte mě špatně, neměla jsem nic proti dudlíkům. Jen mě to nějak nepřišlo důležité. Malinký ani tolik neplakal…nebyl žádný důvod. Pak ale začal mít trošičku problémy “s prdíky” a já se snažila ho něčím uklidnit. A v tu chvíli přišel na řadu dudlík :-). Bylo mně i řečeno, že je mnohem lepší dát dudlík pro uklidnění, než miminko nechat plakat. No a jaké dudlíky jsme si oba zamilovali? Já pro design a Kubíček pro tvar – Jsou to dudlíky Suavinex Haute Couture s fyziologickou savičkou. A co jsem četla na Instagramu, vy také :-).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

PRDÍKY

Neznám maminku, která by s nimi nebojovala a neřešila je. Asi každé miminko tento problém více či méně potrápí. A jak Kubíčkovi pomáhám já.?..Pouze přírodními kapkami BABY CALM a polštářkem s třešňovými peckami. Jednou jsem zkusila Espumisan, ale měla jsem pocit, že je to ještě horší. Dále dávám každý den probiotika Bio Gaia. A celkem to jde. Mám pocit, že to není nijak dramatické. Posledních 10 dní jsme bez kapiček a super. Používám jen ty probiotika.

ESHOP

Je fajn mít nějaký online obchod, kde seženete spousty věcí pro miminka a děti. Zejména přírodních produktů. Objevila jsem Brána k Dětem. Kupuji tam jak pro sebe, tak pro malinkého. Třeba Bio Pleny a ubrousky.

AUTOSEDAČKA

Všichni musíme mít autosedačku a já si nedovedu představit, že bych neměla ISOFIX. Vím, že je to další investice navíc, ale podle mě určitě nezbytná. Ulehčí vám to mnoho práce. Malej važí skoro 6 kg. Záda mě bolí tak, že někdy zatínám zuby bolestí. Proto mi to přijde fajn. Nacvaknu a je to.

KOČÁREK

Asi jedna z nejdůležitějších věcí, že ? Za sebe teda musím potvrdit, že můj výběr od firmy STOKKE byla opravdu výborná volba. Vybrali jsme si jeden z jejich super kočárků a jsme moc spokojeni.. Je vždy důležité to promyslet a vybrat si ten nej kočárek vhodný právě pro vás ( myslím typově ). Každý preferujeme něco jiného. Někdo chce kočárek na procházky po městě, někdo potřebuje skladný a lehký apod. Tudíž si myslím, že není špatného kočárku. Jen člověk mnohdy dobře neodhadne ten správný typ. Já jsem věděla, že chci masivní kočárek s velkými koly, abych mohla jezdit i v terénu a chodit na procházky po lese. Takže je pro mě ideální právě tento typ. A musím říci, že nám opravdu pro tyto účely vyhovuje skvěle.. Projedeme úplně všechno :-). Je to můj teréňák. Tak si nejdřív dobře zvažte, co opravdu chcete, jaké vlastnosti od kočárku budete očekávat, …a pak se rozhodněte. Brzy udělám recenzi jen na kočárek, kde vám napíšu plusy a mínusy.

IMG_6285

8 DSC_4182

Tak tohle byly MOMMY tips II. Doufám, že se vám opět líbily ( jako ty předchozí ), a že jsem vás trochu obohatila svými zkušenostmi. Dejte mi vědět.

 

PS.: Na Instagramu jsem všem maminkám přála ke dni matek, tak vám přeji ještě zde. Jste NEJ maminky. KISS Vaše Baruš

 

I WANT TO INSPIRE YOU BECAUSE YOU ARE INSPIRING ME

 

WITH LOVEPEACE

 

Content Marketing – Elite Bloggers

RECENT POSTS