Home BK style DETOX

DETOX

11.3.2018 0 comment

AHOOOJ všem, kdo jste se zajímali o můj DETOX …a že vás bylo :-)

Dostala jsem milión, možná trilión :-) dotazů, na kúru od Mladého kokosu /detox/, kterou jsem absolvovala cca 14 dní zpět.

Z čeho tato akce vzešla, proč jsem se pro ni rozhodla, jaký byl její průběh a výsledky ??? Pokusím se odpovědět.

Že strašně ráda jím, že mě ohromně baví vařit, to jsem zmiňovala už mnohokrát..Nemohla bych držet žádné diety a svoji váhu řeším jen do té míry, abych se cítila dobře a fit. Nelíbí se mi extrémně hubené holky, mám ráda spíš pěkně vysportovanou pevnou postavu :-).

Tak kde se vzal detox?

Dostala jsem nabídku od Mladého kokosu, jestli s nimi nechci jít do detoxu. V minulosti jsem zvládla už jeden detox, 4 dny jsem žila na Nerra kúře. Jinak nic. I když jsem mockrát chtěla, nenašla jsem k tomu tu pravou sílu a hlavně vůli. Jen chci připomenout, že DETOX není dieta, ale jakési vyčištění, pročištění, prostě odlehčení tělu…..A je fakt náročné začít, udělat ten první krok s představou, že nebudete vůbec nic  jíst ( ale každý detox je a může být jiný )…Už nějakou dobu jsem jsem se stejně chystala něco takového podstoupit, tak jsem řekla ANO. Pořád jsem řešila, kdy najdu tu sílu začít. Ale jak se říká, všechno zlé je k něčemu dobré. V neděli jsem se začala cítit mizerně, ráno pak jsem měla tak nateklé mandle, jako nikdy v životě, totálně KO. Takže angina, antibiotika, moje první v životě./práškům  se obecně vyhýbám../ Když jsem si po poledni uvědomila, že vůbec nemám hlad ani chuť na jídlo, napadlo mě toho využít a spojit s detoxem. Slyšela jsem dokonce, že je dobré moc nejíst, když je člověk nemocný. Ale jestli je to pravda,….nevím. Tak – a bylo odstartováno!

Processed with VSCO with a5 preset

Průběh?

Věděla jsem předem, že určitě nedám 10 denní kúru, že budu ráda za tři dny na kokosové vodě a to jsem dokázala. A opravdu jsem po celou dobu nepocítila žádný úbytek  energie, ba právě naopak. A to i přes mé marodění… Měla jsem ze sebe dobrý pocit. Nejhorší byl asi druhý den, ale zase ne tak hrozný, jak jsem si dopředu představovala. Pomohla mi v tomto určitě i ta nemoc, hodně času jsem prospala. Každopádně jsem po 3 dnech cítila, že je tělo odlehčené, uvnitř jaksi „čisté“. Neměla jsem ani chuť dát si rovnou mísu těstovin / chleba s máslem / steak. Celý ten týden tedy zůstal dál odlehčený, spíš bezmasá jídla, lehce stravitelná a hodně zeleniny / ovoce / luštěnin. Mimochodem – vše jste viděli na Instastories, vše jsem pro vás fotila poctivě od snídaně přes svačinu až po večeři. Když se už pro detox rozhodnete, počítejte s tím, že nejhorší je první den. To máte pocit, že to nedáte. Když to ale vydržíte den a noc, další ráno už bude lepší, snazší… Problém jsou samozřejmě i večery. Ale to holt musíte skousnout.

Výsledky?

Před kúrou jsem vážila 60,5 kg, po ukončení ( v neděli- po odlehčeném týdnu ) to bylo 57, 4kg. Nešlo mi ale vůbec prvotně o zhubnutí, podotýkám. A hlavně – tohle není úplně to nej hubnutí, protože je to vlastně jen voda. Svaly se jí jakoby vyplní a vypustí. Když cvičím, vážím víc /svalovina je těžší/, nyní jsem ale necvičila, také z důvodu antibiotik. Ale určitě se člověk cítí fakt odlehčený a vyrýsovanější. Já byla s výsledkem max spokojená a snažím se teď trochu hlídat. Už ale pomalu najíždím na svůj oblíbený režim. Navíc mě ale bavila i psychická stránka věci, člověk má radost, že něco dokázal, zvládl svojí vůlí, vlastně se překonal ! Pokusím se zopakovat alespoň dvakrát do roka.

Za  mě je detox super záležitostí pro odlehčení těla a nakopnutím k tomu, něco se sebou udělat…Dodá motivaci k tomu, jak dál pokračovat, jak začít jíst zdravě, sportovat, případně zhubnout pár kil. Je to výborný impuls pro začátek…!!!

Držím palce všem vám, kdo se pro tento krok rozhodnete a máte jakkoliv chuť něco změnit nebo třeba jen vylepšit.

JACKET: Balenciaga

TOP: Dior

JEANS: GRLFRND Denim

SHOES: Zadig&Voltaire

HANDBAG: Jimmy Choo

 

Co vy a Detoxy? Vyzkoušeli jste nějaký? Jaké máte zkušenosti?

PS.: Já už bych potřebovala DETOX :-). KISS Vaše Baruš

 

I WANT TO INSPIRE YOU BECAUSE YOU INSPIRE ME

 

WITH LOVE

RECENT POSTS