Home Events Plan your B – day

Plan your B – day

1.3.2018 0 comment

Téma, na které mě přivedla jedna ze čtenářek.

PLÁNOVÁNÍ NAROZENIN

Tento dotaz jsem dostala po oslavě mých 30.narozenin.

Každý rok narozeniny slavím, ale vždy  to bylo jen v úzkém kruhu těch nejbližších nebo dámská jízda…Jde se na večeři a pak drink…klasika. Bylo  vždy skvělé mít kolem sebe nejlepší přátele a lidi, co vás mají doopravdy rádi. To asi známe všichni a rozvádět, jak slavit narozeniny, tady asi nebudeme :-). Hlavně –  každého věc!

V životě jsem udělala pouze dvě velké oslavy narozenin. Z mé iniciativy vlastně jen jednu.

Když mi bylo 20, připravili mi kamarádi obrovskou párty, kam přišlo snad 80 lidí a slavilo se skoro celý víkend :-). Bylo to nezapomenutelné a doteď na to vzpomínám, jaká bomba to byla. Mám milion fotek a milion vzpomínek. Byli tam všichni – od rodiny po přátele!

Vždycky jsem si říkala, že slavit budu jen kulatiny. Roky, které mě povedou krůček po krůčku k těm kulatým, jen střídmě – tak, jak jsem popsala…. Pár přátel, večeře, nic okázalého. Jen tak trochu oslavit ten další rok, který jsem přežila:-)Určitě víte, jak to myslím.

30. narozeniny byla však jiná káva…a já vždy věděla, že tyto narozeniny chci opravdu oslavit, a že si je chci užít se všemi lidmi co mi v životě zůstali natrvalo a jsou mi blízcí. Tohle je přesně ta příležitost, kdy můžeme být  chvíli všichni spolu. Za 30 let vám životem projde mnoho lidí, někdo zůstane, i když odejde, ale patří k vám..Někdo víc, někdo míň, ale o tom život je. Jsou období, kdy se vidíte víc a kdy míň….Se svou opravdu dlouholetou kamarádkou z Brna ( miluji ji nadevše ),  nejsme schopny se sejít a třeba půl roku se nevidíme. Je to hrozné a je mi z toho smutno, ale  tak to je…A třeba tohle je ta situace, kdy mnozí dávní přátelé můžou opět potkat. Nám to tedy nevyšlo ani teď, protože rodila ! Byl to jen příklad.

Nechtěla jsem na svoje třicetiny vzpomínat bez oslavy a bez vzpomínek, nemít jedinou fotku …Chtěla jsem oslavovat s přáteli.

Vzhledem k tomu, že  každý rok odlétáme na skoro dva měsíce do USA právě v době narozenin, musela jsem vymyslet, kdy a jak je oslavím.  Termín padl na prosinec  ponašem návratu.. Takže jsme si udělali zároveň i takovou vánoční párty..

V den narozenin jsem byla s manželem jen na poklidné večeři v našem oblíbeném steakhousu v PALM BEACH, také jsem se sešla s kamarádkou Terezkou a oslavily to našem stylu…Jen my dvě. No a pak v Čechách se všemi, co mám ráda a jsou s mým životem propletení.

Místo jsem vybrala strategicky – PRAHA.  Jsem z Moravy, tam mám celou rodinu i přátele, v Praze pak většinu přátel a cesta pro všechny je nej do Prahy. Takže kompromis.

Místo jsem si vybrala SOHO PRAGUE. Obrovská výhoda –  můžete mít celý prostor jen pro sebe. Je tam část určená pro raut, část s jídelními stoly a dále část, kde se můžete bavit do ranních hodin s prostorem pro tanec. Je to překrásný prostor, ideální tak pro 100 lidí. Parkování vyřešeno. Za mě TOP.

K tomuto tematu jsem dostala i otázky.  Třeba se odpovědi hodí i vám,  pomůžou vám s vaší oslavou narozenin …Jak, co,  a kdy :-)???

NA CO SI DÁT POZOR A NEZAPOMENOUT?

– Tak za mě je určitě nejdůležitější, aby pro hosty bylo kvalitní občerstvení a dostatek nealko / alko.  Každý samozřejmě v rámci svých  fin. prostředků.

– Nezapomenout na to, kolik lidí vám potvrdí pozvánku a dle toho i udělat raut.   Zbytečně moc jídla je škoda. Dá  se vždy přidělat.

– Zajistit si určitě dobrou hudbu / DJ. Někoho, kdo vám zahraje, co si budete přát. Ne někoho, kdo vám tam přijde jen odprezentovat sebe.

 – Potřebujete prostor pro odkládání dárků, květin a také místo, kde se budete fotit

– Fotograf – MUST HAVE. Já ho sháněla na poslední chvílí, kdy se mě moje kamarádka zeptala, jestli máme fotografa. Je  fakt důležitý. Nikomu se obvykle fotit nechce, takhle to bylo v klidu, fotograf zachytil vše a nikdo se nemusel bát, že nebude mít žádnou fotku

KOLIK OSLAV?

Kdybych nebyla na dovolené,  určitě by byla pouze jedna. Tu jsem vlastně i měla, když nebudu počítat večeři s manželem.

Za mě – k těmto kulatým narozeninám – jedna – velká – pořádná – OSLAVA :-)

DĚLÁ SE TO SPÍŠ PRO LIDI NEBO PRO SEBE? NA KOHO JSEM BRALA OHLED?

Dělala jsem to pro nás. Pro mě i pro všechny ostatní :-).

ZPĚTNÁ VAZBA HOSTŮ?

Myslím, že byli šťastní, že jsem byla šťastná já….Byli samozřejmě nadšení!!!!! Moc jsme si to užili a určitě to bude patřit k těm naším večerům, na které se nezapomíná.

JAK JSEM SI TO UŽILA?

Já oslavy miluji….Jak bych si to nemohla užít, když jsem měla vedle sebe rodinu, nej přátele, super hudbu i občerstvení a vše na tak krásném místě.

Dostala jsem to nejkrásnější osobní přání. Obraz, kde jsou všichni moji milí na fotkách….a s přáním.

Tak teď si užijte svoje kulatiny VY.

Závěrem bych chtěla říct, že každý má jiné představy a jiné možnosti. Pokud budete na své oslavě obklopeni svými nejbližšími, bude tam nějaký ten mok a něco k zakousnutí, tak to bude super božské všude:-). KISS Vaše Baruš

 

PS.: Zdravím právě z Paříže :-). Je t’aime. J’envoie un bisou!

 

I WANT TO INSPIRE YOU BECAUSE YOU ARE INSPIRING ME

 

WITH LOVE

 

 

RECENT POSTS