Home BK People Martin Trnavský

Martin Trnavský

10.6.2015 6 comments

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Proč jsem si vybrala do BK Poeple právě Martina? Na to není těžké odpovědět. Ten nejhlavnější důvod je asi ten, že jsem vedle Martina vyrůstala od svých 6 let, dobře ho znám – vlastně to byl takový můj druhý TÁTA. Prožili jsme spolu velký kus života – celých 15 let. A dalším zásadním důvodem, pro vás o mnoho atraktivnějším, je, že vám chci Martina přiblížit jako herce.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Možná je pro někoho známý více, pro někoho méně a možná jsou mezi vámi i ti, kteří jej neznají vůbec. Ale těch, myslím, moc nebude. Každopádně bych vám o jeho kariéře chtěla napsat pár vět, protože jsem u ní od začátku byla. Martina jsem poznala, když hrál v Městském divadle v Brně Othella. Díky tomuto představení jsem se do divadla zamilovala a hodně času jsem tam už jako malá trávila. Zahrála jsem si dokonce i v představeních Radúz a Mahulena a Heda Gablerová. Byla to pro malinkou holčičku obrovská zkušenost, skvělý zážitek a pamatuji si, jak mě to tenkrát hrozně bavilo. Hlavně to zákulisí, herci a herečky. Divadlo má zvláštní, kouzelnou atmosféru….

TRNAVSKY%20Martin_jr_6Martin byl vždy velmi pracovitý, ambiciózní, cílevědomý a za to ho velmi obdivuji. Toužil mít svoje vlastní představení, svoje divadlo a být pánem svého času. Proto se rozhodl jednoho dne založit nezávislý autorský Divadelní spolek Frída, který trvá dodnes a je jedním z nejúspěšnějších nezávislých divadel.. Moje nejoblíbenější představení jsou určitě HOSPODSKÁ a SEX, DRUGS, ROCK&ROLL. Vřele doporučuji navštívit, je to nádherný zážitek.. V portfoliu najdete mnoho dalších velmi zajímavých, dramatických, vtipných a i jedno One Man Show představení.

_M9V9528

A jestlipak víte, že Martin se původně vůbec nechystal stát se hercem? Nikdy ho to ani nenapadlo. Vystudoval elektrotechniku na střední škole, ale moc ho to nenaplňovalo. Věnoval se tedy hodně sportu, hlavně jachtingu, se kterým mu jen o fous unikla nominace na olympiádu…A co to herectví? Poté, co shlédl jedno pouliční vystoupení a měl dojem, že to by svedl také, uzavřel sázku a přihlásil se na JAMU. A světe div se, vzali ho!!! Tak zkusil …a udělal dobře. Začalo ho to neskutečně bavit, divadlu naprosto propadl a tak to všechno vlastně začalo…..
Jaký máte vlastně vztah ke kultuře? Já si k ní prostřednictvím Martina a mojí mamky, kteří spolu žili přes 15 let, vybudovala opravdu kladný vztah. Moc mě obohacuje každé představení, které jsi vyberu a navštívím. Ale mám ráda spíš komedie, ty s posláním, které mají nějakou hloubku. Naopak mě příliš neosloví vážné, dramatické kusy a historické díla. Ale především chodím na Martinovy hry.

1S9I6866_1

Martina jste mohli vidět i ve filmech a seriálech, jako jsou například: Požírač medvědů, 24, Četnické humoresky, Pravidla lži, Muzika, Světla pasáže, Muži v říjí, Panelák, Obchoďák ….Ale asi nejznámější pro vás bude role v seriálu Ordinace v Růžové zahradě.

Během let jsem úplně zblízka mohla sledovat, že být hercem, umělcem vůbec, dělat něco pro lidi, je opravdu, ale opravdu velmi těžké. A někdy i nevděčné. Řekla bych, že být hercem, je jedna z psychicky nejnáročnějších profesí. S Martinem jsem na toto téma prohovořila mnoho večerů a vím, že se všude musí bojovat, a někdy ten boj dost bolí…V divadle člověk musí mít chuť a motivaci. Protože pokud jí ztratíte, vaše práce je zbytečná, žádné ovoce nepřinese. A i když divadlo milujete a nic jiného pro vás neexistuje, musíte mít ještě navíc obrovské štěstí, talent a být v pravý čas na tom správném místě, abyste se tím pak mohli živit a hlavně bavit úspěšně publikum po celý život.

1S9I6490

INTERVIEW

1. Jak by ses představil čtenářům BK Blogu?

Dobrý den, jmenuji se Martin Trnavský… stačí to takhle? :-)

2. BEAUTY – Jak pečuješ o svojí plet‘?

Jako dospívající jsem měl špatnou pleť a přes všechny krémy a vodičky mi na to nejvíc pomáhalo pivo. Večer dvě tři pivečka a ráno pleť jako vymalovaná. Vitamín B, je vitamín B! Jakou používáš kosmetiku, parfém a jak relaxuješ? Estée Lauder Pleasures for Men. Používám ho už několik let. Jak relaxuju? Snažím se každý den a různými způsoby.

3. SPORT/HEALTH – Jak se udržuješ v kondici?

Snažím se zdravě jíst, je to náročné a není to zrovna levné :-). Koupil jsem si běhací pás. Nemůžu běhat venku, protože bych se zastavil. Už mě to moc nebaví. Pás Ti to nedovolí. Když se zastavíš, spadneš. Oblíbený spor?  Jachting, tenis a zase jachting. Účinná dieta a nějaká zdravá vychytávka? Nestravovat se ve vývařovnách. Zdravá vychytávka – před snídaní kapsle Lapacha a česneku. Obchod – www.001shop.cz

4. GASTRO – Jaká je tvoje oblíbená kuchyně ?

Asijská. Vaříš rád? Tvůj gastronomický zážitek na který nemůžeš zapomenout? Těch je moc a já si je pořád dokola připomínám :-). Tvoje tipy na oblíbené restaurace? http://www.tavernathessaloniki.cz v Davli. Nejlepší řecká restaurace vůbec!

5. STYLE – Co si vybavíš pod slovem styl?

Člověka s názorem? Jak by si popsal svůj styl? Na čem ulítáváš? Pěkný boty, rifle, tričko, lněné košile a tepláky.

6. TRAVEL – Jaký máš vztah k cestování? Máš oblíbené místo, město a nějakou vysněnou destinaci? Kam nám doporučíš určitě vycestovat?

Thajské ostrůvky, kde ještě není moc turismus. Těch je ještě pár, dole na jihu u Malajsie. Mám rád klid a panenskou přírodu. A potom klasika – Lago di Garda ve spojení s aktivní dovolenou.

7. Prozradíš nám na sebe nějakou osobní věc? 

Neprozradím.

8. Jaký je tvůj životní sen? Co tě v životě nejvíce inspiruje?

Sny se časem promění v malá přání. Těch ještě pár mám. Kdyby nebyly, nebyla by motivace. Inspirují mě lidi různého věku, co – ať už v pracovním nebo osobním životě – něco dokázali.

9. Co se ti vybaví pod mým oblíbeným mottem Y.O.L.O – You only live once ( žiješ jen jednou)

Že je to asi pravda. Podruhé to už asi nevyjde :-). Jedině v nějaké jiné formě, ale v jaké… to mi zatím nikdo neprozradil…

10. Co by si vzkázal/a čtenářům BK Blogu ?

Pěkné léto a pěkné čtení Tvého blogu.

3_FullSizeRender 2

Marťo, děkuji ti za super rozhovor. Přeji ti mnoho úspěšných let jak v herecké kariéře, tak v osobním životě. Jsi dříč a ničeho se nebojíš, nic nevzdáváš. Tak buď stejný i dál!!!

PS.: Doufám, že jsem vám tímto rozhovorem zpříjemnila dnešní den :-). KISS Vaše Baruš

I WANT TO INSPIRE YOU BECAUSE YOU ARE INSPIRING ME

WITH LOVEPEACE

RECENT POSTS