Home BK People Hana Zapletalová

Hana Zapletalová

10.1.2015 6 comments

Je to přesně 27 let a tři měsíce, co mám po svém boku moji největší životní inspiraci, kamarádku, lásku a spřízněnou duši. Je to můj vzor, který celou tu řadu let obdivuji a kterého si nesmírně vážím. Za to všechno, co pro mě v životě udělala. Dávala mi po celou dobu to nejkrásnější, co člověk člověku může darovat – a to je láska z celého srdce. Máme spolu opravdu výjimečný vztah a lidé, co nás znají, to mohou potvrdit. Zažily jsme spolu opravdu mnohé….! Přes moje pubertální dětství, kdy jsem se odmítala učit a zlobila jsem, až po ty nejkrásnější momenty, kdy jsme sedávaly do ranních hodin u vínka a vykládaly si o životě. Vždy jsme tu byly pro sebe – ve všech situacích. Vždy jsme se držely a nikdy bychom bez sebe nemohly být. ANO, hádáte správně, je to MOJE MAMINKA. Snažím se být ve spoustě věcí jako ona. Jsem jí vděčná za to, co ze mne je a jaký jsem člověk. A proto dneska pár vět o ní, o mně a našem společném životě.

Na mamce mě baví především její pozitivní přístup k životu. To, jak se neustále směje, i když vím, že jí není vždy zrovna nejlépe. To, že se nikdy nevzdává a žije stále svůj život podle vlastního snu a ideálů…

Zhruba v mých sedmi letech jsme se s mamkou přestěhovaly z Brna na vesnici, kde bydlela moje babička s dědečkem. Tam jsme nějakých pár let žili všichni pohromadě a za čas jsme tam zůstali jen mamka, já a její životní partner. Nejkrásnější vzpomínky mám zvláště na to, když jsem byla opravdu velmi malá a mojí největší vášní byli koně. Od tří do 17cti let jsem trávila čas v rajtkách a na koních. Prvního koníka mi koupil můj děda. Jmenoval se Žolík a tím to vše začalo. Od té chvíle pro mě nic jiného neexistovalo. Jen a jen koně. Proč ale o tom mluvím??? Tohoto koníčka – mojí největší vášeň – jsem si mohla dovolit jen díky mé rodině a hlavně díky mé mámě. Neskutečně mě podporovala a občas i to zanedbávání školy mi promíjela. Věnovala tomu absolutně veškerou svou energii, úsilí a finance. Koně nejsou totiž vůbec levný koníček. Zpětně musím říct – obrovský obdiv, jak vše zvládala. Jezdila jsem parkur profesionálně. Každý víkend jsme spolu absolvovaly závody. Bylo to hodně náročné, ale já to milovala. A máma milovala ty moje rozzářené oči, a tak se snažila, abych je měla co nejčastěji, nejlépe pořád…

V mých 17cti letech mě přihlásila na MISS ČR a já tam odmítala jít. Ale přemluvila mě. To, že jsem se dostala do finále, mi trochu změnilo život. Věříte na osud? Já ano. Ted’ vím, že to bylo pro mě zlomové období. Koně mě už nějak přestávali bavit a rozhodla jsem se, že půjdu na vysokou. Mamka mě zase moc podporovala a já jí i sobě chtěla dokázat, že na to mám. A hlavně dědovi, který je vysokoškolák a chtěl někoho v rodině, kdo bude také…V Praze jsem potkala pár fajn lidí a skvělých přátel. Dalo mi to mnoho zkušeností a poznání. A hlavně jsem hned po ukončení vysoké školy potkala lásku svého života. No není to vše nějak propojené??? Za vše děkuji mamce a rodině.

Mamka byla vždy hodně silná, pracující a soběstačná žena. Pamatuji si, jak po letech práce ve fitness centru začala pracovat v rodinné firmě, která se zabývala modely letadel, aut a samých technických věci. Šla do toho po hlavě. Ale velký obdiv, nevzdala to a dlouhou dobu jí tento business dobře fungoval. Po čase otevřela s bratrem a švagrovou DIETALINIE, začala vařit a dělat zase něco z úplně jiného soudku. No a aby toho nebylo málo, minulé léto začala ještě s prodejem zmrzliny….Docela dříč, ta mamka, že? Pořád jí říkám, ať zvolní, ale je to marné, je to marné…:-)

Mamku znám celý svůj život a znám ji dokonale. Je to nejvíce přející, pozitivní, bláznivá a usměvavá osoba, která se v životě ničeho nebojí. A to podotýkám, že to neměla v životě vůbec jednoduché a zažívala i opravdu nelehká období. Nikdy jí ale ten úsměv z tváře nezmizel. Její energie i mě neustále nabíjí a imponuje mi. Kdyby bylo mezi námi víc takových lidí, bylo by na světě o mnoho krásněji…

Samozřejmě, někdy se pohádáme, někdy si vyměníme názory….. Ale čím jsem starší, je to méně a méně často. Z lidí, jako je moje mamka, bychom si měli v životě brát inspiraci. Podívejte se i vy na svoji maminku a ty nejbližší, určitě i tam najdete mnoho skvělých životních vzorů!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

INTERVIEW

1. Jak by ses představila čtenářům BK Blogu?

Hanča – Mamča Barči :-)

2. BEAUTY – Jak pečuješ o svojí plet‘? Jakou používáš kosmetiku, parfém a jak relaxuješ?

No…s relaxací je to těžké, jsem velice aktivní a spontánní žena, tudíž k tomu moc relaxace nepatří…, ale i přesto si zajdu jednou za půl roku na kosmetiku a masáž, ale rozhoduji se ze dne na den. S pletí žádné problémy zatím nemám, kosmetiku dostávám k vánocům a narozeninám. Značky často měním, tak mi to vyhovuje. Mezi ty, co nejvíc používám, patří Sensai, Este Lauder a Avène.
Vůni miluji J.Lo, není moc známá, ale je to čistá pudrová vůně,takže jí doporučuji.
Pěkná knížka a procházka v lese dodá také mnoho energie a relaxu, ale čerpání z přírody je pro mě asi nejvíce.

3. SPORT/HEALTH – Jak se udržuješ v kondici? Oblíbený sport, účinná dieta a nějaká zdravá vychytávka?

Pracovala jsem deset let ve fitness, takže mám k jakémukoliv sportu velice blízký vztah.
Dnes už ale více preferuji sporty ve volné přírodě, jako je běhání, kolo a lyže, než fitko. Je toho mnoho, co mě zajímá a chtěla bych zkusit…. Odlétám teď s dcerkou a kamarádkami na Barbados, tam se budeme učit kite a surf, takže budeme podávat info :-). Spíše, než držet diety, upřednostňuji všeho s mírou. A vzhledem k tomu, že máme firmu, která se zabývá zdravou výživou, je samozřejmé, že nic jiného, než zdravý životní styl nemohu doporučovat.

4. GASTRO – Jaká je tvoje oblíbená kuchyně ? Vaříš ráda? Tvůj gastronomický zážitek na který nemůžeš zapomenout? Tvoje tipy na oblíbené restaurace?

V podstatě jsem každý den pracovně v té nejlepší restauraci, což je naše rodinná firma, která se zabývá krabičkovou dietou. Kde každý den vařím a připravuji jídlo. Velice ráda si zajdu hlavně u moře na vše, co moře daruje, miluju mořské plody a ryby. A samozřejmě nikdo z mých blízkých nepohrdne pečenou kačenou, červeným zelím a domácím bramborovým knedlíkem :-).

5. STYLE – Co si vybavíš pod slovem styl? Tvůj nejoblíbenější návrhář? Kde ráda nakupuješ, obchody u nás, ve světě, online obchody a jak by si popsala svůj styl? Na čem ulítáváš?

Můj nej návrhář je teď moje dcerka, její styl a vkus je výjimečný, je má inspirace v podstatě ve všem. Jako malinká byla velice rozverná, osobitá a tvůrčí, naštěstí jí to zůstalo. Určitě jsem ji také jako malinkou něčím inspirovala já, teď z toho čerpáme obě, takže kde ráda nakupuji….?? U Barunky v šatníku :-).

6. TRAVEL – Jaký máš vztah k cestování? Máš oblíbené místo, město a nějakou vysněnou destinaci? Kam nám doporučíš určitě vycestovat?

Jsou místa, která určitě teprve poznám a těším se na to poznání nepoznaného. Velice ráda se potápím, jezdím na motorce, takže můj poslední výlet do Řecka na motorce byl – až na pár karambolů – nádhera. Řecko opravdu miluju a můžu se tam vracet každý rok. Takže to patří mezi mojí nej nej destinaci.

7. Prozradíš nám na sebe nějakou osobní věc? 

Jsem velice přizpůsobivá všemu a všem. Po mých letitých zkušenostech je to chyba, není to právě to, co pak ti druzí ocení. Ba naopak, takže opatrně!!

8. Jaký je tvůj životní sen? Co tě nejvíc v životě inspiruje?

Miluju cestování, takže jakýkoli výlet i kousek od Brna, kde bydlím, je inspirací. A mé sny?? Štěstí mých blízkých a mým největším snem, který se mi snad už brzy vyplní, je stát se babkou.

9. Co se ti vybaví pod mým oblíbeným mottem Y.O.L.O – You only live once 

Žij a nech žít…

10. Co bys vzkázala čtenářům BK Blogu ?

At’ jste každý sám sebou!!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mami, ať jsi pořád tou bezprostřední, milující, vtipnou, ochotnou a srdečnou mámou a člověkem, který si tento život umí opravdu užívat a smát se v každé situaci. Naučila jsi mě v životě spousty věcí. Ale za co jsem ti vděčná nejvíc?? Naučila jsi mě být dobrým člověkem ( snad jím jsem ) a díky tobě mám i srdce na správném místě.

Strašně ti děkuji, že jsi šla do tohoto projektu a podpořila jsi mě a můj blog. Ty víš, jak mi na tom záleží. Můj blog je hlavně o inspiraci, pozitivním myšlení a lásce. Ty zosobňuješ přesně to, co chci jeho prostřednictvím předávat dál. Děkuji, že můžu být tvá dcera, jsem na to velmi pyšná.

Miluješ černobílé fotografie…Tak tuhle máš odemne…Krásné narozeniny. S láskou – tvoje milující holčička Barunka. Miluju tě, MAMI!!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Selfie po focení :-).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sweater: ZARA ( similar on sale )

Jeans: Replay

Shoes: Old ( similar on sale )

Handbag: Gucci / Alternative

Sunglasess: Gucci / Alternative

PS.: Je jedno kolik je teď hodin, je jedno jestli máte schůzku, je jedno jestli jedete v autě, je jedno jestli prostě něco máte. Zvedněte teď telefon a zavolejte své mamce!!! Řekněte jí, jak moc rádi ji máte. Je to právě ona, kdo vám dal život a můžete tu být. Važte si jí každý den a snažte se s ní trávit co nejvíce času. KISS Vaše BARUŠ

I WANT TO INSPIRE YOU BECAUSE YOU ARE INSPIRING ME

WITH LOVEPrint

 

RECENT POSTS