Home Others Kempinski in Croatia

Kempinski in Croatia

5.7.2015 3 comments

Ahojky, tak dneska opět něco z mého světa cestování a k tomu pár tipů, co jsem právě objevila a těch, co se v létě vždycky hodí.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jistě víte, protože mě bedlivě sledujete na INSTAGRAMU, že jsem byla na týdenním pobytu v Chorvatsku – konkrétně v hotelu Kempisnki, který je starý necelé dva roky.

IMG_0425

Do Chorvatska jsem jezdila celé své dětství i mládí a to konkrétně kousek od Premantury na Kamenjak. Chorvatsko má pro mě tři výhody: překrásné moře, nejlepší kalamáry na grilu a můžete jet na místo určení autem a není to taková štreka.

IMG_1171

TIP: můj nejoblíbenější BB krém od Esté Lauder. Vyhovuje mi jeho textura, vůně, krásně se nanáší, jeho faktor 35 a přívětivá cena. Já mám odstín MEDIUM. Dále moje oblíbené, nejpohodlnější žabky HAVAIANAS ( trochu závislost, už ani nevím kolik barviček mám :-) ) a nejlepší šortky ONE Tea Spoon ( australská značka, která dělá podle mě nejlepší šortky ) po klasických vintage Levis, které můžete koupit u mě na BK ESHOPU. Moje milované náramky SYMBOL4YOU ( sleva 10% – kód – BKBlog ). Brzy se můžete těšit na velký OPENING super cool značky MDMA fashion, která vám doslova vyrazí dech….Už se nemůžu dočkat, až se spustí. Zatím sledujte jejich facebook a instagram. 

IMG_0459

IMG_0575

IMG_0962

Po dlouhé době jsem navštívila opět tuto zemi a měla jsem takový nostalgický pocit, jen co jsem překročila hranice. Miluji vzpomínky… a hlavně ty, co jsou spojeny s mými přáteli a rodinou. Nebylo tomu jinak ani teď a já si užila krásného vzpomínání. Je fakt, že si z každého místa dokážu vybrat hlavně to nej, co nabízí, to si v hlavě ukládám a odvážím zpět domů…

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ale protože je mezi vámi hodně těch, kteří se mě konkrétně na tento hotel ptali, tak se upřímně k pár věcem vyjádřím…Hotel je krásně situovaný – leží kousek od města Umag s výhledem na moře a malebné městečko Piraň. Všem doporučuji toto Slovinské město navštívit. Zhruba 20 minut jízdy autem, ale fakt nádhera…Za kávu na promenádě, lehký obídek a pár krásných foto to stojí :-).

IMG_1164

IMG_1165

IMG_0429

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

TIP: Jsou mezi vámi blázni do běhání, jako já? Miluji běhat venku a dýchat ten čerství vzduch. Protože běhání venku má své nevýhody ( obzvlášť pokud běháte venku po silnici ), tak stále objevuji a zkouším ty top běžecké boty. Navíc mám ještě širší nohu a to je docela problém. Je tu novinka od Adidasu – tenisky Ultra Boost . Podle výrobce se jedná o vůbec nejlepší botu, jakou Adidas kdy vytvořil. Tak jsem neváhala a musela vyzkoušet. Mají speciální mezipodešev, která by vám měla zajistit luxusní měkkost. Což je pro mě ideální. Tento pocit jsem z bot měla. Měkkost oceníte hlavně při běhu na tvrdém povrchu.

Do bot jsem hned napoprvé doslova „vplula“ , takové obouvání mě moc baví. Nemají jazyk a tkaničky slouží jen k dotažení svršku. Velmi úzký střih není na moji širší nohu úplně ideální, ale po pár běhání mi přišlo, že si noha trochu zvykla. To je asi jediné mínus, co můžu této běžecké obuvi vytknout. Na druhou stranu, jste-li vlastníkem nohy obvyklého tvaru, bota sedne jak ulitá.

Jedná se tedy o nejlepší běžeckou botu, jakou kdy Adidas vytvořil? Těžko říct, odpověď na tuto otázku si totiž musí nalézt každý běžec sám. Každý máme jiný tvar chodidla, stejně jako zcela rozdílné požadavky na funkční parametry. Takže mi dejte vědět, pokud koupíte, jaký z ní máte pocit.

Léto – krásná chodila – pedikúra – a většinou všude plno :-). Pokud tedy chodíte neplánovaně, jako já. A vy právě dnes nutně potřebujete péďu a všude mají obsazeno?? V tuto chvíli mě pomáhá elektrický pilník Sholl Velvet Smooth, na který jsem nedávno narazila. A jsem s ním moc spokojená. Zbavíte se krásně a rychle suché a zatvrdlé kůže. K pilníku si můžete pořídit i relaxační lázeň, intenzivní sérum, krém a noční masku. To někdy pěkně flákám, ale když už se k tomu dostanu, je to super pocit. Na chodidla se všeobecně hodně zapomíná….. a nemělo by se. Vždyť nás celý život nosí…a trochu té péče si jistě zaslouží!

IMG_0545

Hotel, jak už jsem zmínila, je nový, takže na vás vše dýchá čistotou. Což mám velmi ráda a je to hned jedna z prvních věcí, na kterou se dívám. Nemyslím jen pokoje ( to je samozřejmostí ), ale třeba veřejné toalety nebo posilovna ( která je mimochodem menší ale moc útulná – jeden běžící pás – orbitrec – kola – posilovací stroje / dostačující ). Pokoje jsou moc krásné, s výhledem na moře. Udělala jsem pár povedených fotek přímo z balkónku a myslím, že si obrázek uděláte lépe.

Můžete se těšit na bohaté snídaně, nejdete tu skoro všechno. Je možné sedět uvnitř nebo na terase. Bohužel se vám ale může stát, že budete čekat u teplého croissantu na kávu i třeba 30 minut, protože na vás číšník zapomněl, nebo toho měl moc a prostě nestíhal… Personál tam opravdu není tryskomyší ale spíš slimáčí.

1_FullSizeRender

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hotel má dvě restaurace. Jedna je přímo v hotelu a druhou najdete u pláže… s překrásným výhledem. První den po příjezdu jsme si dali hned obídek v restauraci v hotelu. Byl to normální oběd. Za ty peníze bych ale čekala větší gastro zážitek. A to je další věc – ceny jídel vás možná trochu vyděsí. Nevadí mi dát za jídlo peníze, ale musí to stát za to. Tady jsme byli spíš zklamaní. Ale neodradilo nás to – rádi ochutnáváme místní kuchyni – a tak jsme brzy objevili dvě super domácí restaurace. Tam jsme chodili na kalamáry , pleskavici a jednou jsme si objednali i selátko. A to byl zážitek. Všem doporučuji. V okolí je mnoho skvělých restaurací, s lepším servisem, přístupen, cenami a větším zážitkem. Dále jsem tam navštívila spa, které je moc hezké. Masáž byla také dobrá, ale ceny jsou fakt vyšší…!!!!! Na to se připravte…:-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_0619_Fotor_Collage OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

TIP: Objevila jsem značku Relleciga, která dělá fakt krásné a super padnoucí plavky. Já si vybrala tyto puntikované, líbí se vám?  Dále bez čeho se v lété neobejdu, jsou moje oblíbené brýle Ray – Ban ( ZDE máte 15% slevu – kód: BKBlog ). Další novinkou co mi přibylo v poslední době – od značky THE BALM – podkladová báze ( úžasná a roztomilé balení ) a od Too Faced krásné nové líčka ( můžou sloužít i jako highlither ). Moje oblíbené Spirit Beads , které mi nosí na mých cestách štěstí. A moje oblíbené štetce Zoeva, které jsou TOP a velká stylovka. 

IMG_0525 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dva selfie outfity. To je prostě vtipný se takto fotit. Obzvlášť pokud jdou kolem vás nějací hosté, tak si musí říct, : ta má dost…:-)

IMG_0520_Fotor_Collage IMG_1043 IMG_0759

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

TIP: Nejoblíbenější plavky MIKOH, které mi ukázala moje kamarádka a já se zamilovla ihned  po otevření jejich stránek. Jsou velmi těžko k sehnání a většinou SOLD OUT. Tyto jsem ulovila na online shopu www.shopbob.com . A k tomu jak jinak, stylová kšiltovka od VANS, kterou seženete na www.super-kecky.cz ( 10% sleva – kód – YPG8T6DEFZ ).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

RODIČE POZOR – tento hotel je vybaven koutkem pro děti, takže se vám tu o prcky rádi postarají a vy si můžete udělat chvíli pohodičku, třeba si trochu opálit vaše těla a neslyšet pořád mami,mami :-). Dále je zde super situovaný bazén, kde na vaše děti krásně uvidíte. U moře očekávejte horší přístup do vody. Kamínky. To je ale po celém Chorvatsku. Děti i vy si tady můžete vyhrát s různými vodními atrakcemi…. šlapadla…atd.

IMG_0967

THE BEST kalamáry mají podle mě v Chorvatsku. Ten sosíček….Mňam

IMG_0523

Jestli jsou mezi vámi golfisti, tak ani tady nepřijdete zkrátka. Hotel má svůj vlastní golf course. Je trochu těžšího rázu, ale krásný. Ovšem opět zklamáni ve službách. Pokud jdu hrát v 10:00, hodlám si koupit vodu a dozvídám se, že je poslední (a jinak jen perlivá ), tak mě to na takovém hotelu poněkud zaskočí. Vlastně to by vás zaskočilo všude.

IMG_0426

5_FullSizeRender IMG_0415

IMG_1043_Fotor_Collage OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Určitě tento hotel doporučuji navštívit na pár romantických nocí nebo na výlet s dětmi, o které je tam dobře postaráno. Ale pozor, cena versus služby jsou někdy trochu k naštvání. Služby prostě neumí. Myslím, že v takovém hotelu, kde zaplatíte nemalé peníze, to není úplně v pořádku.

Snad se tam hoši polepší a vypilují to na 1000%. PEACE

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

PS.: Docela vyčerpavající post, co? Ale snad to stálo za to…a trochu vás to obohatilo. Užívejte léta a krásných dnů. SUMMER 2015,  ať je nezapomenutelné. Jo a ještě abych nezapomněla, tak na BK ESHOPU právě 20% sleva na všechny boty. Spěchejte, máte čas pouze do pondělí. KISS Vaše Baruš

I WANT TO INSPIRE YOU BECAUSE YOU ARE INSPIRING ME

WITH LOVEPEACE

RECENT POSTS