Home BK style MOMMY ( free ) TIME

MOMMY ( free ) TIME

30.9.2016 14 comments

Poslední měsíce mi přinesly zásadní poznatek….Příchodem syna a rolí mamiminky jsem začala některé záležitosti prožívat mnohonásobně víc, než kdy před tím…..

dsc_9156

A začala jsem si vážit každého okamžiku volného času, začala jsem víc oceňovat chvíle, kdy jsem jen já, sama pro sebe ….Ne, nechápejte to tak, že bych si čas s Kubíčkem/rodinou snad neužívala, že by mě nebavil… Naopak, čas věnovaný jemu je pro mne navždycky nejvíc, co v životě mám a kdy budu mít….

Ale každý člověk potřebuje i čas pro sebe. Myslím, že každá máma si ho musí umět najít , musí občas vybočit z toho denodenního stereotypu, který časem ubíjí.. a leze na mozek :-).

JE TO TOTIŽ JEDEN VELKÝ KOLOTOČ, KTERÝ SE POŘÁD A POŘÁD TOČÍ A NIKDY SE NEZASTAVÍ („ I KDYŽ NEBUDETE MÍT PENÍZE NA JÍZDU :-)“ )

Proč takový úvod????? Ano, zvykání si na čas bez miminka není jednoduché. Začalo to první těžkou a protrápenou hodinou bez něj,….pak další hodinou, polovinou dne…. a poprvé v 7. měsíci jsem byla bez Kubíčka na dva dny…..Této situace jsem se týdny upřímně děsila a nedokázala si to vůbec představit….

dsc_9193

Jenže! Měla jsem cestovat na víkend do Prahy ( pracovně ) a mamka od manžela mi navrhla, ať jedu sama, že to tady společně s manželem zvládnout….Kdyby s tímto nápadem nepřišla, tak bych si jen těžko dokázala představit vůbec s touto myšlenkou koketovat. Ale semínko do hlavy bylo zaseto…Manželovi věřím jako nikomu jinému a vím, že je ten nejlepší táta. Jeho mamce také, ale stále jsem tady JÁ, která má pocit, že to bez ní prostě nemůže jít, že jsem absolutně nepostradatelná..!..A vidíte, ono to jde :-)

dsc_9163

dsc_9151

dsc_9190

dsc_9195

dsc_9201

dsc_9171

Sice jsem pár dní velmi bojovala a stále si opakovala, že to přece není možné, aby byl beze mě. Představovala jsem si, že se mu po mě bude stýskat, že by mohl být sebe míň smutňoučký, že by snad plakal… a to mne doslova zabíjelo. Nakonec jsem si rozumem přikázala, že to je vlastně skvělý nápad, že mu tady doma bude mnohem líp, něž se mnou v rozpálené Praze po schůzkách. (O jednodušším cestování nemluvě…) Že tady bude mít dva lidi, kteří ho nejvíc milují, budou se mu plně věnovat, a že ve finále ten největší problém budu mít já a ne on.

dsc_9148

dsc_9152

dsc_9166

dsc_9145

Na instagramu se můžete podívat, jak Kubíčkovi beze mě bylo…..:-))))). Teď už vím, že je to hlavně v nás mamkách.
Když budeme my v pohodě, tak bude v pohodě i naše dítě. Zjistila jsem, že zkusit vrátit občas čas a být na chvíli tou, kterou jsem byla před Kubíčkem, připomenout si ta mladší a bezstarostná léta, je někdy fajn. Sice mi to chvíli trvalo, ale na pár hodin se mi podařilo opravdu vypnout…:-)

Vím, že nikdy už to nebude stejné, už nikdy už nedokážu sedět s kamarádkou na večeři a nemyslet na své dítě, nikdy nebudu bezstarostně nasedat do letadla a užívat si dovolenou bez dětí. A není mi to líto, opravdu ne. Ale už si dokážu představit, že si to i tak budu umět užít…Protože pokud ne, pokud bych to nedokázala a něco by mi stále chybělo.., pak nebudu úplně šťastná a nebude šťastné ani moje dítě.

dsc_9158

dsc_9202

dsc_9170

Jsem toho názoru, že ve vztahu by si partneři měli dát navzájem prostor, stejně tak by si i rodiče měli udělat občas čas jen pro sebe. Energii kterou tímto časem získáte, můžete pak patřičně zúročit v těch každodenních, někdy tak zoufale stereotypních dnech :-).

dsc_9175

PHOTOS by Evička

Kubíček mi teď skoro vůbec nespí, je to éro….Je ho plný dům a noci jsou ho také plné ( “mami, chci tvoje prso.”..), jsem s ním celý den., a každý ten den pozoruji jeho nové kroky, posuny ve vývoji a úsměvy. Myslím, že velmi důležité je v tomto věku (vlastně v každém věku) věnovat se svému dítěti naplno. ALE nezapomínat ani na sebe a svého partnera. Někdy je to velmi, velmi těžké a člověk má pocit, že umře únavou a nemůže vůbec nic… To ale musí překonat, snažit se vyburcovat k činu. I snaha se přece cení a bývá odměněna…:-)!

Tak, maminky a tatínkové!!!! Nezapomínejte na sebe, dejte prostor babičkám ( jsou k nezaplacení a já jim moc děkuji za občasnou pomoc ), které se na vaše děti těší a užijte si i svůj čas….Alespoň dva dny v měsíci….Běžte se třeba jen na celý den projít….pročistit si hlavu. Sedněte si na lavičku s kávou a koukejte do blba, přemýšlejte třeba nad první příjemnou blbostí, co vás napadne. Jeďte za kamarádkami, dejte si s nimi skleničku, uvolněte se, protancujte celý večer a završte to snídaní v 11hodin se smaženými vajíčky, bílým rohlíkem a opečenou slaninou….Užívejte si svých vzácných ryze soukromých chvilek. Jsme ŽENY a MÁMY…to je věčná, nesmrtelná kombinace! A nezapomínejte také, že na dítě jste přece dva…! Že, tatínkové :-) ??

VEST: Met Jeans  – z nově otevřeného obchodu na OC Atrium Flora

TOP/BRA : Anine Bing

JEANS: Alexander Mcqueen / CUSTOME MADE by Vaclav Bednar – OUT OF CONTROL

SHOES: Gianvito Rossi

HANDBAG: Zadig&Voltaire

SUNGLASSES: Ray Ban – 15% SALE na www.optique.cz – kod : BKBlog

 

PS.: Maminky, napište mi, jak to máte vy? Kdy jste opustily poprvé své miminko, jak to dopadlo, jaké z toho máte pocity…Co si myslíte o čase jen pro vás…No prostě, jaké z toho máte pocity. Budu ráda za vaše názory. KISS Vaše Baruš

 

I WANT TO INSPIRE YOU BECAUSE YOU ARE INSPIRING ME

 

WITH LOVEPEACE

 

RECENT POSTS