Home Mommy MOMMY TIPS IV.

MOMMY TIPS IV.

3.10.2016 12 comments

Krásný den…Po delší pauze jsem tady opět s MOMMY TIPS a tentokrát to vezmu křížem krážem….Prostě a jednoduše – na co jsem v poslední době narazila.

KOSMETIKA

Nově jsem stačila vyzkoušet všechnu kosmetiku SOFIE LE GIRAFFE a naprosto pravdivě říkám, že se u nás stala velice oblíbenou. A jestli můžu doporučit produkty, které MUST HAVE, tak za mě jsou to SOS krém na obličej, pěna do koupele a ten nejlepší tělový olejíček. Nyní si vše můžete objednat i online ZDE a nebo je nově seženete v parfumeriích FANN.

DONE BY DEER

Tato firma není jen o úžasných designech. Má super funkční a praktické věci, bez kterých bych se těžko obešla …Tedy spíš Kubíček. Mantinel do postýlky z pevného materiálu, takže krásně sedí kolem postýlky a bezpečně ochrání miminko, které se skutálí. Jak Kubíček začal vstávat a držet se za postýlku, občas padá a díky tomuto mantinelu se mu nic nestane. I v noci jej miminko ocení, různě popolézá, přetáčí se…., mantinel zabrání bouchnutí se o postel. Navíc je k potahu doladěné i povlečení a další doplňky. Jako třeba tento úložný box, do kterého Kubíčkovi dávám jeho nezbytnosti, s nimiž si hraje na zemi. Takže se už neválí všechny všude kolem..:-).

PŘÍKRMY

Tohle je velké téma a opět tisíc názorů. Už jsem se o tom v jednom článku zmíňovala, ale to jsme ještě nebyli takoví jedlíci …..spíš jen ochutnávači. V  7 měsících musím tedy pyšně říct, že Kubíček papá skoro všechno a to bez větších problémů. Má pár oblíbených dobrot, ale není moc vybíravý. Jsem z 90% věrná značce HIPP, která nám vyhovuje svoji kvalitou a velkou škálou produktů. Stále si ale nejsem jistá, co je pro miminko lepší ( pokud nemáte vlastní produkty od babičky v bio kvalitě ) jestli příkrmy ve skleničce či uvařené z běžně zakoupených surovin. Zatím důvěřuji pečlivé kontrole, kterou musí projít příkrmy v lahvičkách ! Jediné, co není určitě lepší, je otázka čerstvosti. Kubíčkovi jsem vyzkoušela i nové mlíčko od 6. měsíce. A i to si bez problémů vzal, je chuťově hodně podobně mateřskému. On je celkově v těchto věcech velký pohodář a nikdy mi nic neodmítl, žádný dudlíček, flaštičku, lžičku a podobně. Zkoušela jsem to pro případ, že bych někam musela odjet ( což se už na dva dny stalo ) a zásoba mého mléka nestačila. A také proto, aby si začal zvykat. Mám v plánu kojit do 8 – 9 měsíce. Takže je tento pomocník v krabici pro nás fajn.

OHRÁDKA

Jedna z věcí, která by vám doma neměla od 5. měsíce chybět. Kubíček začal už v 6 měsících regulérně ťapkat po čtyřech. Nožička střídá ručičku a svět mu náhle leží u nosu :-). Asi to znáte všechny mámy, že v tomto období ( kdy prcek je všude, přesunuje je rychlostí blesku ) se člověk bojí, aby se něco nestalo. A také aby si mohl dojít aspoň trochu v klidu na záchod.:-) K tomu je právě tato ohrádka nenahraditelná. Nevím, jak je to u vás, ale my už jsem se tolikrát při tom objevování bouchli, že to nestačím počítat. A to mám oči jako ostříž. Musím zároveň ale říct, že mě toto náročné období strašně baví…Je fajn koukat na Kubíčka, jak je šťastný při každém novém pohybu, dovednosti a objevu. Ale je to taky větší zápřah a čas na ostatní záležitosti se smrskává na naprosté minimum. Však to asi znáte…POZOR!!!! Dárkem jsem dostala dřevěnou ohrádku a není vůbec praktická. Miminko se tam dost škaredě může bouchnout. Koupila jsem tu co vidíte na fotkách. Je super, protože je všude chráněná a měkká.

OCHRANA

Bezpečně ochránit svoje miminko je asi nejdůležitější věc, o kterou nám jde. Zde vám doporučím pár doplňků, které vám v tom aspoň částečně pomohou. U této značky naleznete prakticky vše potřebné pro bezpečnost vašeho drobka. Seženete to na Feedo.


LŽIČKY

Nevím, jestli se nad tímto typem nepousmějete, ale tato praktická věc je k nezaplacení. Mám 3 lžičky od tří firem a doporučím vám je podle toho, která se na co osvědčila u nás.. Pro ty úplně nejmenší je určitě nejlepší ta od AVENTU, na kašičky pak SUAVINEX  a TOMME TIPPEE za mě teď nejméně praktická.

TERMOSKA

Tu vlastníme snad všichni. Pro mě se stala teď nezbytnou věcí, protože Kubíčka začínám přikrmovat i sušeným mlékem a dávám mu pít i vodu. Termosku tedy nosím všude stále s sebou.

DEKY

Dek není nikdy dost. Stejně jako plen, které mám oblíbené od značky LODGER. Těmto materiálům se nic nevyrovná. No ale k těm dekám….Našla jsem super značku David Fussenegger – DF JUWEL s výrobky z velmi příjemných materiálů….A zase hvězdičkové :-)

Tak to je pro dnešní MOMMY TIPS vše. Doufám, že jste se zase něčím inspirovali, něco nového se dozvěděli, a že se vám bude z toho něco hodit.

PS.: Už chystám článek JOOLZ GEO / SPORŤÁK vs STOKKE / SPORŤÁK. Na trh přichází JOOLZ s novým kočárkem JOOLZ DAY 2, tak jsem zvědavá, jaký bude. Mějte se báječně, maminky, a to i ty potencionální….:-). KISS Vaše Baruš

 

I WANT TO INSPIRE YOU BECAUSE YOU ARE INSPIRING ME

 

WITH LOVEPEACE

RECENT POSTS