Home Mommy MOMMY TIPS III.

MOMMY TIPS III.

5.8.2016 14 comments

Vím, vím, trochu mi to trvalo. Určitě ale chápete, jak je den teď krátký. Potřebovala bych ho nafouknout, tak 3 krát tolik. Moje současné dny tak letí, že se nestačím otočit a už je tu večer, v mžiku je pryč týden, měsíc… Hrůza. Ale jsem tady s dalším MOMMY TIPS III.

Dnes jsem se z části zaměřila na praktické věci, které souvisí hodně s příkrmy, hygienou a z části na super eshop s miminkovskými vychytávkami..

STERILIZÁTOR /OHŘÍVAČKA/ ROBOT

Do Suavinex a jejich věciček jsem zamilovaná, to přiznávám. Nejkrásnější design, co může být a hlavně kvalitní produkty. Představím vám tři kousky, které se u mě v kuchyni staly totální nezbytností a okrasou zároveň. Krásně k sobě ladí a proto budou i na vaši lince vypadat stylově. O to taky hodně jde, ne? :-)))).

STERILIZÁTOR– používám tak dvakrát do týdne. Extrémně to nehrotím. Vše nové putuje do tohoto puntíkatého miláčka a pak to nějak udržuji….Jasně, mohla bych to udělat i v hrnci a vařicí vodě, ale tohle je o moc pohodlnější a zábavnější. Vejde se tam toho opravdu hodně ( cca 6 lahviček a ještě drobnosti )….dávám tam úplně vše. Stačí nalít jen trochu vody a pak zapnout start. Samo se to pak vypne. Vše může vyschnout přímo v přístroji a nebo si můžete pořídit tuto skvělou sadu odkapávačů ( viz foto ).

OHŘÍVAČKU – využívám teď denně na příkrmy…Začali jsme s obědem 3 – 6 lžiček…Ochutnáváme a uvidíme, kdy se pořádně rozpapáme. Ještě plně kojím, tak není kam spěchat. Snažím se spíš, aby Kubík poznal všechny chutě. Je to spíš i velká zábava. Zase nějaká změna navíc, která oživí náš den. Tyto postupné krůčky mě baví a moc si užívám každý, který moje miminko udělá. Mimochodem, díky za mraky bryndáčků, co jsem dostala!!!!. Už vím, jak moc jsou důležité. Vše je po jídle špinavé… jako od prasátka :-). Ale zpátky k ohřívačce…! Super je, že je zároveň i cestovní – do auta. / Pro cestovatele – MUST HAVE./ Určitě můžete ohřívat ve vodní lázni, ale já preferuji toto. Vložím, ….pak jen slyším pípí a je to. Nemusím řešit, jestli je to hodně nebo málo teplé…Prostě to je ready akorát do pusinky :-). Doporučuji ale, ještě pro bezbečnost ochutnat.

ROBOT – toto slovo mě vždycky vyděsí, protože si hned představím velkou tlustou knížku s nesrozumitelným návodem :-). Bylo to tak i tentokrát, když jsem robota rozbalovala. Jenže naštěstí jsem se bála úplně zbytečně. Člověk si samozřejmě musí přečíst pozorně návod, aby třeba nenalil vodu úplně jinam, než má být :-). Tento robot funguje na bázi páry. Můžete ho využívat jak pro sebe, tak pro miminko. Já v něm například vařím zeleninu i rýži. Velká výhoda tohoto robotu je, že dokáže i rozmrazovat, sterilizovat a vakuovat jídlo. Paráda!

PŘÍKRMY

Vaření a vše kolem gastronomie miluju….Ale!!!! Co se týče příkrmů, nejsem si úplně jistá, že budu vařit každý den jídlo pro Kubíčka…není to kvůli tomu, že bych byla líná…no, možná trochu :-)) Spíš mám obavu, že kvalitní potraviny jsou velmi těžko k dostání. Když mi babička dá svoji zeleninu, koupím kvalitní maso apod., budu vařit ráda. Pokud ne, tak zvolím HIPP. A abych ušetřila a nevyhazovala zbytky, tak vše zamrazuji do těchto super mističek od Aventu. Bryndáček od mojí oblíbené značky LODGER.

ELI BELÍ

Tato firma je mi blízká, protože je MADE IN CZECH a hlavně z důvodu, že ji založila maminka dcery Elenky :-). Mají na vše moc příjemné materiály. Hodně jsem si oblíbila hlavně jejich dečku, která je opravdu velice příjemná. Super je také BUNKR, který má využitelnost opravdu na cokoliv :-).

KYTIČKA

Jedna z nejlepších vychytávek, kterou jsem objevila. Jsem zvyklá Kubíčka koupat skoro každý den. Pokud někde cestujeme, s sebou beru tuto kytičku. Je to taková “vanička“/ Nebo výstelka vaničky ?/, kterou můžete vložit praktický do čehokoliv, i do umyvadla…a miminko pohodlně vykoupete. Nikde ho nic netlačí a nemusíte se bát, že se bouchne třeba o baterii, rám umyvadla a tak. Pro mě jedna z NEJ věcí.

DONE by Deer

Jedna z těch miminkovských designových firem, z kterých jdu do kolen :-). Neznám tuto firmu sice moc dlouho, ale zamilovala jsem si ji. Bez těchto jeleních zvířatek ani krok!!

IMG_4655

Dala jsem vám pár tipů, sdělila své názory. A naoplátku mne budou zajímat zase ty vaše! Kdy jste začaly dávat příkrmy? Vaříte nebo pouze kupujete? Co si myslíte, že je lepší? Máte roboty? Jak jste na tom s hygienou u dětí? No prostě vše k tomuto tématu napište mně a všem čtenářům….Ráda získám novou inspiraci a ráda si nechám poradit.

 

I WANT TO INSPIRE YOU BECAUSE YOU ARE INSPIRING ME

 

WITH LOVEPEACE

RECENT POSTS