Home BK style Mateřská / Realizace / Práce

Mateřská / Realizace / Práce

11.8.2016 11 comments

Proč je v životě tak moc důležité někde se realizovat, mít nějakou zálibu a dělat něco, co vás baví….? Tak právě k tomu bych tu ráda řekla svůj názor….

Myslím, že jde o naprostou nezbytnost, která zpětně vrací každému do života mnohem víc energie, než vydal její realizací a pak – je zdrojem štěstí… Zbaví vás pocitů závisti, nespokojenosti, negativních nálad a kritik. Ale hlavně vám jakákoliv “vlastní práce” přinese příjemný pocit uspokojení ze sebe sama….

Kdo nic tvůrčího nedělá a rád jen každému radí a kritizuje, snaží se přesvědčovat své okolí o svých neomylných pravdách, tak ten má ve skutečnosti jen nudný život…

Nemyslím to ale ve zlém…Já sama jsem byla ( když se budu bavit jen o době, co jsem s manželem ) cca 2 roky bez práce, v podstatě jsem nic kloudného nedělala. To samosebou nepočítám aktivity jako cvičení, cestovaní, starost o domácnost, zábava apod. Svůj život jsem měla i tak hodně dobrodružný, nenudila jsem se. Nikdo mi ani nepodsouval, že bych měla něco pořádného dělat….a mě to nějaký čas doma i strašně bavilo a naplňovalo. Jenže v krátké době toho domácího stereotypu začalo být nějak moc, něco mi chybělo.. Cítila jsem, že také chci za sebou vidět nějaké výsledky své práce. Že chci, aby na mě můj manžel mohl být pyšný, aby si mě mohl vážit i za to, co jsem dokázala. Ani on přece nechce vedle sebe někoho, kdo mu dělá pouze 100% servis a spřízněnou duši, ale partnera, který něco dokáže vymyslet, zrealizovat a být v tom úspěšný. V první řadě jsem to ale chtěla dokázat sama sobě – ŽE  TO ZVLÁDNU. Nejde ani tak o peníze..,.jde hlavně o ten vnitřní spokojený pocit a respekt. Každý je přece rád, je-li v něčem šikovný, daří se mu, někdo ho pochválí….Byť je to máma na plný úvazek.

Myslím, že v době, kdy máte malinké miminko, je nejdůležitější dát mu veškerou lásku a pozornost! Věnovat se mu na milión %. Ideální nejspíš je, si to zkrátka zařídit a na práci “mimo” chvíli úplně zapomenout…Na jak dlouho??? To si každý musí zvolit sám…Ta správná doba je relativní….!Když ale děti povyrostou, pak díky školkám získá maminka i nějaký ten čas pro sebe a může se začít věnovat (nebo se znovu vrátit) k tomu, po čem kdy toužila a co by ji bavilo. Nepochybně je to prospěšné i pro psychiku každé maminky na a po mateřské.Může či musí myslet i na jiné věci, než jen na ty okolo dětí.

Já to s tou pracovní pauzou mám trochu jinak…Něco jsem si tu za dva roky vystavěla a nemůžu to ze dne na den opustit ( a opustit i vás ). A hlavně to ani nechci….Baví mě moje práce, neomezuje mě ….A i když někdy musím dohánět po nocích, svým způsobem mě posiluje a motivuje. Celkově mám ráda akci, když se něco děje. Užívám si všechno na maximum…i s tou prací. S Kubíčkem jsem nonstop a baví mě, že vše zvládám skloubit. Jediné, co mi asi moje práce bere, je čas na cvičení a dávání se do kondice. Ale i tak se to dá….Někdy holt ten čas raději věnuji článkům, emailům, focení, eshopu, než hodinovému běhu. Ale většinou se to dá nějak pořešit. Občas ale únavu cítím a jeden – dva dny v měsíci bývám docela dost vyčerpaná / protivná. A chce to dospat..:-)

Každý má jiné představy o tom, co dělat a v čem se realizovat…Ale na závěr chci říct, že když se člověk skutečně do něčeho pustí, zakousne se a začne tvořit, dá mu to určitou jiskru, nadhled, sebevědomí a motivaci. A to i tehdy, jste-li maminkou. Miminkem nic nekončí a dá se s ním dělat vše. Tedy skoro vše. Po 5ti měsících to můžu s klidem říct. Ale nejdůležitější je, umět si všechno dobře, ale opravdu dobře, zorganizovat :-)!!!!!!

No a jak se na to díváte vy? Co si myslíte, lze nebo nelze skloubit mateřství a práci?

TOP: IRO

SHORTS: One Teaspoon / Similar

SHOES: Elina Linardki

HANDBAG: Givenchy

SUNGLASSES: Ray Ban – na www.optique.cz – kód – BKBlog 15% SALE

 

PS.: Už se těšíte na BK TALK SHOW? Já moooooc. KISS Vaše Baruš

 

I WANT TO INSPIRE YOU BECAUSE YOU ARE INSPIRING ME

 

WITH LOVEPEACE

RECENT POSTS