Home BK style Moralisté

Moralisté

20.3.2016 25 comments

Zapomenutý outfit z dob těhotenství a článek k zamyšlení. Užijte si to

IMG_0018

Všimli jste si, že největší moralisté jsou právě ti, co mají největší máslo na hlavě? Smějete se nebo si říkáte – “trefné”??? Ať tak či tak,.. čtěte dál !!!

IMG_0044

Nevím, jestli je to výsada jenom Čechů – každého mírně nespokojeného člověka, který má problém se sám na sebe podívat do zrcadla – nebo zda se to týká celého světa…Každopádně jsem se tématem MORALISTÉ dost zabývala zhruba před týdnem, kdy jsme o tom vedli s přáteli velkou debatu ( už si ani nepamatuji kdy to bylo :-) ). A byla velmi zajímává. Rozhodla jsem se to rozebrat trošku i s vámi a zjistit, jaký názor máte vy?

IMG_0040

V posledních letech, kdy jsem víc a víc “dospěla” a tzv. poznala život, některé věci a jevy mi začaly do sebe zapadat jako puzzle. A mám dojem, že jsem pochopila, jak to vlastně je. Z toho vyplývá i můj názor…

IMG_0024

IMG_0021

Ti, co v životě dělají ty největší průšvihy, podrazy, bez problému pomlouvají své přátele a sousedy, řeší neustále své okolí, životní situace svých známých ( samozřejmě nejlépe ty negativní ) i neznámých lidí ( proč, co a jak kdo dělá, jak se chová, co si kupuje apod…) – to jsou ti největší křiklouni a kritici všeho. Jsou nespokojení se svým životem, ze svých skutků mají možná deprese a vlastně se svým způsobem ani nemají rádi. Snaží se pak hledat uspokojení jinde, pídí se po různých kazech na ostatních lidech a tím si hýčkají svoje ego. Protože přece oni sami zase tak hrozní nemůžou být, když i ten či onen je takový nebo makový. Bohužel, ve skrytu duše si pravdu o sobě dobře uvědomuje!! A spokojenost pořád nikde…!

IMG_0051

IMG_0032

Člověk, který je spokojený, vyrovnaný ( i když každý má určitě i dost svých starostí ) nemá čas se zaobírat tolik životy jiných lidí. Nikdo přece není dokonalý. Každý má ve svém životě nějakou etapu, kdy dělal něco špatně…Opakuju – KAŽDÝ. Každý by také nejspíš u sebe objevil svou třináctou komnatu. Možná něco, na co není právě pyšný. Zamyslete se! Nikdo přeci nejede jen v těch správných kolejích aniž by vybočil….To by byla přece ale strašná nuda :-). A jak se říká: CHYBAMI SE ČLOVĚK UČÍ…. A POUSOVAJÍ HO DÁL.

IMG_0009

IMG_0012

Netvrdím, že bych nikdy o nikom nemluvila nebo se v hovoru nezmínila o jeho životní situaci či chování, ale v normálních mezích, tak přirozeně a bez zlého úmyslu. Ne, abych někomu ubližovala nebo ještě hůř, šířila o něm “zaručené informace“ dál. Na to jsem opravdu opatrná, to si hlídám. Většinou to bývají stejně jen lži, výplod fantazie škodičů – LIDÍ, CO MAJÍ PROBLÉM – MORALISTŮ. Místo aby si svůj problém odstranili, raději ho udělají i jinému.

IMG_0006

IMG_0019

IMG_0027

Za sebe osobně říkám, že nemám potřebu někoho kritizovat, moralizovat a řešit jeho styl života a chování. Mám co dělat mnohdy sama se sebou, ale hlavně chci být spokojená já, mít čisté svědomí…Chci se každé ráno probudit, podívat se do zrcadla a povědět si, co je právě fajn a co je naopak hodně bídné. Chci o sobě přemýšlet, posouvat se jako člověk – žena dál, třeba být i lepší, abych se mohla cítit šťastná a žít svůj vysněný život. (Prosím, nechápejte tento článek jako sdělení, že mě nikdo a nic nezajímá, vyjma mě samotné!! Naopak! Tam, kde je to potřeba a je to v mých silách, jsem vždy připravena pomoct, známým i neznámým. Ale to je zas úplně o něčem jiném…)

IMG_0004

IMG_0015

PHOTOS by Mickey Grab

COAT: H&M

SWEATSHIRT:

JEANS: H&M for Pregnant

BOOTS: All Saints

HANDBAG: Jimmy Choo

SUNGLASSES: Dior

NECKLACE: Swarovski

BRA: Anine Bing

Snad se trochu podařilo převést mé myšlenky na “papír“ a snad jste mi porozuměli ….? Napište, co vy na to :-). Jestli i vy máte nějaké podobné zkušenosti.  A jak se libí outfit?

PS.: Budu se moc těšit na vaše odpovědi a jsem zvědavá, co se dočtu. KISS Vaše Baruš

I WANT TO INSPIRE YOU BECAUSE YOU ARE INSPIRING ME

WITH LOVEPEACE

RECENT POSTS