Home Collaborations Run baby Run

Run baby Run

18.9.2018 1 comment

Slíbila jsem vám včera do Inststories článek na téma BĚH/SPORT. Podařilo se mi k tomu zasednou až dneska odpoledne, protože včera Kubíček odmítl jít přes den spát a večer jsem byla tak unavená, že jsem nebyla schopná vytvořit ani písmenko.  Netvrdím, že teď jsem na tom o mnoho lépe, ale snažím se .

Všichni, co mě sledujete, víte, že jsem velký fanda běhu a tento sport často praktikuji.. Má několik výhod, které mi při mateřské dovolené….(vlastně nechápu, proč se to takto jmenuje….:-) ) přijdou  nejvhodnější…Co se týče času – je nejúspornější, je vlastně “zadarmo“, nemusíte se na nikoho spoléhat, nikde se objenávat, řešit termíny a hodiny, prostě se spontánně rozhodnete a běžíte – třeba rovnou od dveří domu. ODKUKOLIV!!!! Prakticky si tento sport můžete provozovat VŠUDE a třeba SAMI. Mimo to, že je to pro mě nejvíce osvobozující aktivita, která mi dodává energii a ještě si při ní pročistím hlavu,  je to i velmi přínosná činnost pro naše  tělo. To se celé tvaruje, při běhání se spaluje velké množství kalorií.

Mám za sebou dva půlmaratony, pár štafet a teď nově jsem zkusila běh večerní Prahou za tým Borotalco…..Upřímně –  neměla jsem ani páru o této firmě a jejích produktech, ale ve dnech před samotným během jsem se s nimi pořádně seznámila. Jde o  italskou firmu, která má v portfoliu Borotalco Active,…. což je neobyčejný deodorant s inovativní technologií Odor-Converter.  Obsahuje kouzelné mikro kapsle, které se aktivují, pokud se potíte a pokud se právě hýbete. Mikro kapsle uvolňují extra vůni v okamžiku, kdy nejvíce potřebujete jejich extra účinek. Zjednodušeně řečeno – čím víc se potíš, tím víc funguje. Což jsem si vyzkoušela, osobně pocítila a ocenila při běhu.

Moje cesta k půlmaratonu, který jsem běžela cca před měsícem a půl, vás zajímala tak moc, že mě denně chodila hromada dotazů. Zajímá vás i to, jakou hudbu při běhání poslouchám, jaké tenisky/oblečení používám, jak se regeneruji atd.

Hodně toho najdete právě na IG v HighLights – SPORT. Je tam můj celý tréninkový plán a všechny moje typy, takže pro vás bude možná lepší si jen zapnout IG a poslouchat. Ale pro vás, kteří přece jenom raději chtějí mít vše na “papíře,“ napíšu pár postřehů sem.

TENISKY

Asi největší téma a hodně diskutabilní. Každý máme jinou nohu a každému vyhovuje něco jiného. I pro každý typ běhu jsou vhodné jiné boty. Netroufám si radit. Musíte fakt zkoušet a hledat. Dobré jsou specializované prodejny přímo pro běžce, kde vám určitě poradí. Já mám velmi širokou nohu, velmi citlivou na puchýře a většinou mě v úzkých teniskách bolí ze všech stran…Takový ten pocit, když si dáte brusle, lyžařskou botu…, je to fakt hodně nepříjemné!!! Z toho vyplývá, že musím mít široké a prostorné běžecké boty. Mně se osvědčily Mizuno, Nike Air VaporMax Flyknit a někdy běhám i v Nike Free-  a Adidas Boost.  Pokud běháte na silnicích, tak určitě pevná a tlustá podrážka, aby nárazy byly co nejmíň namáhavé pro klouby.

HUDBA

Neběhám zásadně jen na rychlou hudbu, jako je house, techno….Pouštím si to, co mě právě baví a je jedno, jaká hudba to je. Vždycky volím podle nálady….

OBLEČENÍ

Mám ráda NIKE a většina mým běžeckých věcí je od této značky. Ale oblíbila jsem si i Lululemon. Rozhodně si vybírám funkční oblečení…, potřebuji také hodně kapsiček na potřebné věci – ubrousky, telefon…..a další nezbytnosti.

ELEKTORINIKA

Ptali jste se hodně také na sluchátka. Já určitě a jedině Airpod od Apple. Jsou bezdrátové a napadají. 

BRÝLE

Za mě určitě sportovní a to jakékoliv Oakley. Mám s nimi tu nejlepší zkušenost.

PONOŽKY

Miluji od Lululemon. Absolutně se nehnou a jsou opravdu pohodlné pro chodidlo.

Cvičím/sportuji celý život a už jsem vyzkoušela všechno….Mimo to , že mě baví snad všechny sporty, velkou část dosavadního života jsem věnovala koním. Jako ideální kombinaci pro sebe volím krom různých příležitostných sportů a pravidelného běhání ještě  bikram jógu..

Moje rada na konec. Začnětě pomalu a nesnaže se hned urvat 1O km naráz….Mohlo by vás to od dalšího odradit. Běhejte, jak vám síly stačí a hlavně si to užívejte. Nemějte výčitky, že přejdete do rychlé chůze…Spíš si vyčítejte, že jste místo 1 km běhu dali 15 min navíc na gauči při surfovaní na Instgramu. Každý metr se počítá….Hodně štěstí. Sportujte především pro radost a pocit. Teprve pak pro postavu….

PS.: Tento týden se mi splní můj další velký sen….Tak sledujte IG co se stane…KISS Vaše Baruš

 

I WANT TO INSPIRE YOU BECAUSE YOU INSPIRE ME

 

WITH LOVE

 

Content Marketing – Elite Bloggers

 

RECENT POSTS