Home Mommy STOKKE TRAILZ

STOKKE TRAILZ

23.6.2016 6 comments

Ahojky, když dám na Instagram fotku s kočárkem, vždy se kolem toho strhne velká debata. Téma kočárek je vskutku atraktivní a každá maminka “kope“ za svůj tým :-). Proto jsem se rozhodla podělit se s vámi o své zkušenosti ….a to hned u dvou kočárků. Chci k vám být upřímná a nechci v žádném případě prosazovat ten svůj a tvrdit, že je nejlepší…Budou to pouze mé opravdové zkušenosti, chci být co nejvíc nestranná.

IMG_1229

První bude na řadě STOKKE TRAILZ, který mám doma už od 6. měsíce těhotenství, a tak si zaslouží první recenzi. Hned po něm přijde na řadu JOOLZ GEO – ten používám zhruba měsíc. Jsou to dva kočárky ve stejné cenové kategorii a patří pro mě k těm top.

DSC_7642

Je mezi vámi jistě dost budoucích maminek, co pátrají a neví, který kočárek pořídit. I to mě donutilo k tomuto srovnání, protože si myslím, že každá rada a zkušenost se hodí. Já sama jsem byla při výběru totálně ztracená. Vyptávala jsem se zkušených maminek, které mají až 3 děti a nechala si poradit. Když jsme s manželem poprvé šli vybírat kočárek, řídila jsem se hodně designem a snažila se odhadnout praktičnost. To ale nemůže žádná budoucí maminka vědět, když nemá zkušenosti. A tak je hodně těžké trefit, který je ten správný a který bude nejvíc vyhovovat. Do oka mi hned padl kočárek STOKKE. Miluji jejich design…. a to se nebavím jen o kočárcích.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nakonec máme od STOKKE 80% věcí – kočárek, pokojíček, židličky, vaničku na koupání, přebalovací pult a podobné drobnůstky. A jsem z toho všeho totálně nadšená. No a stejně nadšená jsem i z jejich kočárku. Mám však po delší době k němu pár výhrad, které si zasloužíte vědět.

IMG_7127

 

Můj názor je, že ideální kočárek asi neexistuje, vždy a na každém si někdo něco najde. Klady i zápory. Je to otázka priorit, co od kočárku očekáváte. Já jsem chtěla takový, který bude hlavně do terénu. Bytelný, vysoký, s velkou korbou a hlavně s úložným prostorem. Proč? Protože žijeme v Českých Budějovicích a moje denodenní zábava s Kubíčkem nejsou nákupní centra, ale les, pole a procházky přírodou. Je ale ideální i pro nakupování. Když chodíte s miminkem, je nejjednodušší využít kočárek. Málokterý má tak velký úložný prostor, jako právě STOKKE. Což já strašně oceňuji. Neustále tahám plno věcí, hodně cestuji a pod kočár se vejde opravdu hodně. Dostala jsem tam dokonce i dvě nacpané Ikea tašky. No a v neposlední řadě musím ocenit maximální pohodlí miminka, které je zajištěno díky prostorné korbičce.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tyto superlativy (jež jsem očekávala a dočkala se ), jsou vyvažovány i menšími negativy. Kočárek, byť se mi to z počátku nezdálo, je trošku těžší. Skládá se na 3 kroky ( musíte udělat tři pohyby ) a když ho chcete vzít do jedné ruky, je to obtížné, protože nedrží při sobě. Ale není to zas takový problém, jen si na to musíte osvojit speciální grif. Další věc – pokud máte malé auto, tak STOP. Nemáte šanci ho tam dát. Já mám auto velké a když tam naložím kočárek s korbou, zabere opravdu hodně místa.

Pro mě je STOKKE ideální jako “domovský” kočárek, který se mnou absolvuje praktické denní záležitosti. Procházky i v těch nejhorších podmínkách, velké nákupy do domácnosti a navíc se na něj krásně kouká :-). Design STOKKE je pro mě NEJ, výška podvozku má také velké výhody. A opakuji – tak skvělý úložný prostor nemá žádný jiný kočárek.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tak tohle bylo o kočárku STOKKE TRAILZ a já jen doufám, že jsem vám trochu poradila a nastínila, pro koho a pro jaké účely je tento kočárek určen. O designu se nemá cenu bavit. Buďto se libí nebo ne, to je individuální věc každého. Ale za mne – určitě TOP.

 

PS.: v neděli se můžete těšit na recenzi o kočárku JOOLZ GEO . Mějte krásný zbytek týdne. Já už jsem v pracovním procesu! KISS Vaše Baruš

 

I WANT TO INSPIRE YOU BECAUSE YOU ARE INSPIRING ME

 

WITH LOVEPEACE

RECENT POSTS