Home Mommy First BaBy Catches / Boy or Girl :-)?

First BaBy Catches / Boy or Girl :-)?

29.12.2015 25 comments

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nikdy jsem netušila, jakou obrovskou radost mi udělá pošťák s balíčkem pro moje miminko. Nikdy jsem nepředpokládala, že budu rozbalovat všechny ty hračičky, lahvičky, dudlíčky s takovým nadšením. Nikdy jsem si nedokázala představit, že se budu tak strašně těšit, až projedu svůj kočárek. A nikdy by mě nenapadlo, že mě u toho bude tolik bít srdce a že budu zářit úplně celá!! Ano, tohle všechno se mi přihodilo během pár minut, když jsem začala s manželem rozbalovat první miminkovské věcičky. Ten pocit ve mě stále přetrvává a já nechápu, co se to se mnou děje. Skoro se nepoznávám. Věřím, že dokud žena nezažije “být těhotná”, netuší, že nějaký takový pocit / s žádným jiným nesrovnatelný / vůbec existuje.. Ani já netušila…

Dneska se vám svěřím s pár tips a konečně už odhalím, co že to vlastně čekáme. Holčičku? Chlapečka? Někteří jste hodně zvědaví a nedočkaví. Konečně se cítím na to, abych to rozhlásila do světa. Nechám vás ale ještě trochu hádat. Zkuste si tipnout podle fotek některých věciček, které jsme zatím pořídili. Určitě vám to dojde :-).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Když jsem se vrátila z dovolené, začala jsem pomalu postupně pořizovat všechny ty propriety, které budeme potřebovat. Hodně mi pomohl seznam od kamarádek, ale dala jsem i na svůj instinkt.

Od začátku, co jsem začala prohlížet různé online eshopy pro děti a miminka, jsem měla jasno jen v několika případech… Spolehla jsem se hlavně na svoje pocity a také mi radila rodina a přátelé. Co se kvality týče, praktičnosti apod. To totiž holka, která nikdy mimi neměla, nemůže vědět. Také jsem četla nějaké recenze na internetu a tak podobně.

Představím vám tedy něco málo z mé “sbírky”.

KOČÁREK – Bez něj by žádná z nás nemohla existovat. Vypadalo to, že to bude docela věda. Hned od začátku těhotenství jsem začala slýchat otázku “jaký si pořídíš kočárek” a následovalo upozornění, že to je to nejtěžší rozhodování. Sice jsem občas zaslechla, že existuje nějaký JOOLZ, BugaBoo… ale to bylo asi tak vše. Nikdy jsem se o kočárky opravdu nezajímala / proč také / a bylo mi to – jak se říká – šumák.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Když jsem pak poprvé navštívila prodejnu Malvík, málem jsem začala upadla do deprese. Vůbec o ničem jsem neměla ani páru a vlastně jsem snad poprvé byla v nějakém obchodě doslova ztracená. S manželem jsme se tam procházeli a šli jsme tedy okouknout i kočárky. Bylo jich…no mraky. Zdálo se, že rozhodnout se pro jeden, nebude v našich silách. Jenže pak jsme narazili na STOKKE a oba jsme se do něj zamilovali. Bylo hned jasno ( alespoň co se designu týče ). Vyhovoval i svou výškou, prostorností a praktičností. Tu nám následovně předvedl a vysvětlil prodávající. Další krok – oslovila jsem pár zkušených maminek ohledně spokojenosti se značkou STOKKE a dozvěděla jsem se, že je pro mnohé THE BEST. Zkoumala jsem na stránkách obchodu STOKKE, který z typů pořídit. Nejvíc mi padl do oka STOKKE – Trailz. Je praktický, do terénu a má čtyři kolečka. Jednoznačně se nám líbil nejvíce. A přišla na řadu barva! Vybrala jsem fakt “originální“ – černou :-). No, vím, že se někomu nemusí zamlouvat, ale já mám ráda jednoduchost, nadčasovost a černá z módy nikdy nevyjde, ne :-)? Manželovi se také líbil a bylo. Objednáno!!! A dnes rozbaleno….!!! Jsem z něj úplně hotová, nadšená a naměkko. Rozhodování o kočárku nám zabralo asi týden. A přišlo mi docela jednoduché. Co vy, těhulky, schvalujete? A vy, co nemáte páru, stejně jako jsem ji před skoro rokem neměla já – dobrý :-)?

LAHVIČKY, DUDLÍKY, NÁDOBÍ, KOSMETIKA – ráda mám vše od jedné značky a zjistila jsem, že SAUVINEX vám nabídne opravdu velkou škálu všeho možného. Jsem překvapená a nadšená, že existuje něco tak kouzelného, krásného, roztomilého, kvalitního a ještě stylového pro mimi. Tato firma a její nabídka mě učarovala v první chvíli designem a také kolekcí haute couture. No něco báječného! Mám od nich lahvičky, dudlíčky, krémy i nádobí. Jsem přesvědčena, že na trhu u nás nenajdete nic úžasnějšího a módního zároveň. Totální propracovanost detailů. Dopadlo to ve finále tak, že jsem si ty roztomilé věcičky vystavila /jako někdo boty či kabelky/ a kochám se pohledem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

NOSÍTKA – Vy víte, že jsem hyperaktivní a miluji pohyb. Nedokážu si představit, že bych těhotenství musela proležet, natož že bych s příchodem miminka musela aktivitu zrušit. Dlouho jsem pátrala na internetu, co by mi umožnilo být aktivní i s miminkem. Samozřejmě – aby to bylo fashion, manželovi se líbilo a hlavně, aby to v žádném směru negativně neovlivňovalo vývoj a zdraví miminka. Narazila jsem na různá nosítka. Ale nakonec jsem vybrala ERGO BABY – Ergonomická nosítka! Ergobaby Original nosítka byla uznána jako “hip healthy“ (zdravý vývoj kyčelního kloubu) Mezinárodním Hip Dysplazie Institutem. A když jsem byla v tom objednávání, vybrala jsem si tam i ergonomický kojící polštář.

HRAČKY – mimo to, že SAUVINEX nabízí spousty hezoučkých a zdravotně nezávadných hraček pro děti, tak i HAPPY HORSE snad udělá mého prďolu šťastným. Nejvíc mě nadchl materiál. Výrobky jsou úžasně měkoučké a příjemné na dotek. A ten název – ŠŤASTNÝ KŮŇ! Koně miluji a pokud jste četli TENTO článek, tak víte, že jsem u nich strávila celé své mládí.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMER

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ZAVINOVAČKY – Mám doma i jeden těhotenský polštář od značky RED CASTLE a zatím mohu posoudit jen jeho materiál. A ten je mi velice příjemný. Nedovedu si bez něj představit spát :-). Objevila jsem tu také různé zavinovačky i polohovací podložky. Tak jsem je pořídila. Doufám, že to naše mimi ocení.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

BODÍČKA – Při nákupu těhotenských kalhot ( které jsem teda nesehnala, protože byly všechny hnusné, až na jedny z H&M ) v Myslbeku, jsem narazila na obchod pro děti PETIT BATEAU. Zavítala jsem tam a doslova byla učarovaná jejich oblečením pro dětičky. Odnesla jsem si hned pár bodíček. Na jejich stránkách najdete vše o této tradiční francouzské značce. Určitě mi dáte za pravdu, že i miminka si zaslouží něco exkluzivního a pohodlného. Mají i eshop, nemusíte až do Prahy :-).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dnes jste se dozvěděli něco malinko o mých pocitech a také o tom, jaké věcičky jsem si zamilovala už od pohledu či pohmatu. A to největší tajemství už jste určitě uhádli…nemám pravdu? Máte už nějaké zkušenosti s těmito produkty?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Chtěla jsem se vás zeptat na nějaké prací prostředky pro děti? Doporučíte mi něco?

Budu se snažit trochu postovat o mém těhotenství alespoň jednou měsíčně, abyste byli v obraze. Vím od vás, že vás to – překvapivě – hodně zajímá. V sekci tips najdete i kategorii – MOMMY TO BE ( tam najdete vše o těhotenství a vše, co s tím souvisí ).

PS.: Děkuju Děkuju Děkuju všem….Jsem strašně šťastná. KISS Vaše Baruš

I WANT TO INSPIRE YOU BECAUSE YOU ARE INSPIRING ME

WITH LOVEPEACE

RECENT POSTS