Home Sport/Health/Gastro Healthy lifestyle & tips

Healthy lifestyle & tips

4.1.2015 5 comments

PRVNÍ ČÁST

Nechci vás poučovat či říkat, že jen to, co dělám a využívám já, je správné. Chci se s vámi spíš podělit o pár tipů a třeba to pro vás bude i několik užitečných rad. Pak bude už jen na vás, jestli se necháte inspirovat a objevíte třeba něco, o čem jste ještě neslyšeli.

Zdravý životní styl prožívá v současnosti velký “boom“ a já to velmi kvituji. Jsem velký milovník jídla a dieta ani žádné hladovění u mě nehrozí, ale jsem zastánce zdravého životního stylu.

Co skoro každý den používám a čemu říkám zdravé MUST HAVE vychytávky?

Chia semníka – jsem objevila v Americe ve svém oblíbeném nápoji. Začala jsem se zajímat, co to je… .Brzy jsem zjistila, jak blahodárné účinky pro moje tělo mají a ihned se staly nezbytným doplňkem mého stravování. Každé ráno si dám tři čajové lžičky do teplé vody s vymačkaným citrónem a vypiji. Další varianta – přimíchat do jogurtu., ovesné kaše či koktejlů.

Proč MUST HAVE:        

– podporují správnou funkci ledvin, jater, plic, žlučníku, zkvalitňují paměť, mají hojivý a protizánětlivý účinek, blahodárný vliv na srdce a cévy, buněčné stěny, nervy a imunitu. Jsou vydatným zdrojem vlákniny, vápníku a antioxidantů, obsahují proteiny, kvalitní sacharidy a také tuky, zdrojem Omega-3 mastných kyselin, které příznivě působí na kardiovaskulární systém, přirozený zdroj železa, zinku, fosforu, magnesia. Mají ohromné hydrofilní vlastnosti, dokáží navázat tolik vody, že zvětší svůj objem až 12x. Díky nim je tělo zevnitř skvěle hydratováno, což má příznivý vliv na jakoukoliv fyzickou zátěž.

Kokosová voda – Nejzdravější voda planety mi naštěstí chutná, ale pouze od firmy COCOJUICE, která jí vyrábí i v mnoha příchutích. Denně jednu až dvě půllitrové lahvičky vypiji. Máte kokosovou vodu rádi?

 

Proč MUST HAVE:

Detoxikuje a působí proti virům, odkyseluje organismus, vyčistí zažívací trakt, pomáhá snadněji zvládat cukrovku, udržovat správnou pH hodnotu, posiluje imunitní systém, snižuje riziko vzniku rakoviny, vyrovná duševní výkyvy , snižuje účinky stresu, omlazuje tělo a mysl, podporuje zdraví srdce, metabolismus a hubnutí. Také zvyšuje energii – fyzickou i psychickou, pomáhá při redukci hmotnosti, perfektně hydratuje, udržuje tělo v pohodě a při správné teplotě, doplní potřebnou výživu a tekutinu po fyzickém výkonu. Je to ten nejzdravější přírodní izotonický nápoj s omlazujícími účinky na pokožku, nehty a vlasy

Kokosový olej – Používám ho především do salátu, když si restuji různé oříšky a dále si ho přimíchávám do jogurtů.

Proč MUST HAVE:

Na rozdíl od většiny ostatních rostlinných tuků kokosový olej se při vyšších teplotách nepřepaluje. Hodí se tak k vaření, smažení i pečení. Celých 92 % totiž tvoří nasycené kyseliny, typické spíš pro živočišné tuky, které jsou však právě u “kokosáku” považovány za zdraví příznivé. Proto je za pokojové teploty tuhý a rozpouští se až teplem. Má příjemnou vůni a chuť, takže se hodí i k mazání na toasty, suchary nebo třeba do ranních cereálií. Využijete ho na pomazánky, můžete ho přidat k rýži, kuskusu nebo těstovinám i do zálivky na salát ( moje nejoblíbenější varianta). A velké plus – zrychluje metabolismus.

Perfect Pasta – Jste milovníkem těstovin tak, jako já? Pokud se budete snažit opravdu shodit nějaké to kilo, mám pro vás za těstoviny malou náhradu . Upřímně – sice se jim to zcela nevyrovná, ale zase – co byste pro sebe neudělali. Je vyráběná z přírodní zázračné plodiny Konjac Amorphalus. Konjac je kořenová zelenina, která se pěstuje téměř v celé jihovýchodní Asii.

 

Proč MUST HAVE:

Neobsahuje žádné využitelné kalorie a má vysoký obsah vlákniny. Obsahuje 98% vody. Není v tom žádný tuk, žádné cukry a žádný lepek!

Stévie – Dočtete se zde v minulém postu. Bez tohoto přírodního zázraku nefunguji :-).

 

Olivový olej – Nepoužívám jiný olej, než je olivový nebo kokosový. Jednak z důvodu chuti a pak, cítím se po nich vždy dobře.

 

PS: Protože mám TIPS hodně, rozdělím to na dvě části, aby to čtení pro vás bylo příjemnější. Zítra bude pokračování :-).KISS Vaše Baruš

I WANT TO INSPIRE YOU BECAUSE YOU ARE INSPIRING ME

WITH LOVEPrint

RECENT POSTS