Home Travel Holidays time & Vienna

Holidays time & Vienna

2.1.2015 7 comments

Vítám vás v roce 2015 ! A ještě naposledy bych se ráda trochu poohlédla zpět a zavzpomínála…

Právě jsem odstranila vánoční výzdobu , uklidila a plánuji si, co vše musím příští týden udělat. Je čas najet pomalu na běžný režim. WELCOME to REALITY :-).

Abych za svátky mohla udělat opravdu tlustou čáru, chci se s vámi podělit o pár nej – zážitků z minulých dnů.. Mám je spojeny s předvánočním výjezdem do Vídně – u příležitosti manželových narozenin.

Vídeň miluji už od dětství. Z Brna jste tam autem za pouhou hodinku, takže jsem ji navštívila v minulosti opravdu mnohokrát. Ale tohle kouzelné místo obdivuji přece jen nejvíce o vánočních svátcích. Atmosféra je tu neskutečná a Vánoce na vás dýchají opravdu všude. Všem doporučuji tohle krásné historické místo navštívit. Nabídnu vám místa, které jsou má oblíbená a vždy je ve Vídni navštívím.

Stačí mi sem zajet třeba jen na jeden den a jednu noc. Myslím, že je to ideální. Doporučuji vyjet v pátek a v sobotu po snídani se už rozloučit a odjet :-). Na víkend tam totiž ( a to hlavně během svátků ) najíždí opravdu velké množství návštěvníků a město doslova praská ve švech. Takže pro vaší pohodu – ve všední dny :-). Před třemi lety jsme s manželem objevili skvělý hotel DO&CO, který je absolutní jedničkou i vzhledem k poloze – přímo na proti katedrále sv. Štěpána, nejznámější dominantě Vídně. Je tu stylový bar ONYX s výhledem na katedrálu a náměstí. Dostanete tu nejlepší snídani, co jste kdy jedli :-). Velkou výhodou je, že nepotřebujete taxi, metro atd…Vše zvládnete pěšky. Pokaždé jdu na oběd do řízkárny FIGLMUELLER. Nejsem sice zas až takový milovník řízků, ale tady jsem opravdu schopná sníst celý ( viz foto ). A mají tam i ten nejlepší bramborový salát. Doporučuji dát si tady jejich klasický telecí řízek, který je tu tradicí už od roku 1905. A má pořád stejnou recepturu.

Další velký gastronomický zážitek vás čeká v restauraci Silvio Nicklo v Palac Koburg. Jeden z mých největších – je to doslova kulinářský umělecký výtvor. To, co nám bylo servírováno, bylo opravdové umění… V restauraci takového typu jsem byla poprvé. A všem doporučuji alespoň jednou za život do nějaké podobné michelinské restaurace zavítat. Opravdu to stojí to za to!!!

Co se týče shoppingu, mám dva oblíbené obchody, kam se zajdu vždy mrknout. Je to obchodní dům Steffel a velmi ráda mám i Zaru na Stefanplazu. Ve Vídni si ale opravdu spíš užívám atmosféru a ne nakupování. Moje nejoblíbenější a nejkrásnější trhy jsou pak u radnice a na Štěpánském náměstí.

O Vánocích jsem vám psala už v minulé postu ( takže kdyby vás zajímalo co přesně dělám, můžete si přečíst) . No a jaký dojem mám z letošních Vánoc celkově???

IMG_0291_Fotor_CollagemIMG_0538_PES_20102_Fotor_CollageIMG_0317_Fotor_CollageIMG_0356_2_Fotor_CollageIMG_0IMG_0315_Fotor_CollageIMIMG_0317_Fotor_ColIMG_0356_PES_201_Fotor_CollageIMG_0315

Byly jako vždy kouzelné. Čas s rodinou je pro mě k nezaplacení a vždy si přeji, aby to hned tak neskončilo. Myslím, že jsem snědla tolik chlebíčku, jak za celý život ne :-). Měla jsem na ně stále takovou chuť, že nešlo odolat. Jídlo bylo všude. Nejspíš to také znáte, že? Nebo se i přes Vánoce hlídáte, co a kolik sníte? Dokážete to??? Já teda neee. Jdu do všeho, na co mám chuť a taky to teď podle toho vypadá….No a Silvestr? I když byl poklidný a trávila jsem ho u našich nejlepších přátel na chatě, pořád ho ještě cítím :-). Nevadí, zítra bude už určitě dobře a pustím se do všeho, co mě čeká……. s chutí a plnou parou :-) !!!

PS.: Do nového roku, mám pro vás spousty nových projektů a překvapení. Tento měsíc se hlavně zaměřím na zdravý životní styl a dám vám pár super tipů. A jako velké překvapení pro vás – těšte se na brzkou “otevíračku” mého ESHOPU!!!. Tak pilně sledujte můj blog ….a kdyby vás cokoliv zajímalo, neváhejte mi napsat. KISS Vaše Baruš

I WANT TO INSPIRE YOU BECAUSE YOU ARE INSPIRING ME

WITH LOVEPrint

RECENT POSTS