Home Travel Marbella part III.

Marbella part III.

18.11.2014 6 comments

IMG_6103

Ahojky, chtěla jsem se s Marbellou rozloučit už v pondělí, jak jsem vám slíbila, ale vůbec jsem po hektickém příjezdu domů nestíhala. Sednout si doma na zadek a napsat vám byl pro mě nadlidský úkol :-(. Omlouvám se a doufám, že mi prominete :-). V Marbelle jsem strávila celý měsíc s manželem a přáteli. Již jste z tohoto koutu světa viděli tři příspěvky, takže určitě máte nějakou představu, jak to tam vypadá:-). Psala jsem vám kam zajít na dobrý oběd či véču, něco z historie a kam si třeba udělat jednodenní výlet, pokud se do této části Španělska vydáte. Dneska mám pro vás ještě pár fotografií, abych vás ještě více nalákala do těchto překrásných končin. Napíšu vám, co se mi na španělském pobřeží (Costa del Sol ) líbí a proč mi přijde jedinečné.

IMG_6001_Fotor_CollIMG_5944_Fotor_CollageIMG_5944_Fotor_CollIMG057_Fotor_Col

Velkou výhodou Marbelly je poloha. Leží na nejjižnějším místě v Evropě, proto jí můžete návštěvovat i v podzimních či jarních měsících a cítíte zde stále teplo léta. Vzhledem k tomu, že nejsem velkým milovníkem podzimu, kdy prší, je bláto a začíná se stmívat už v brzkých hodinách, tak jsem si tuto destinaci velmi oblíbila. Jestli jste vášnivými golfisty, tak je Marbella a okolí pro vás ideálním místem. Je to doslova ráj pro golfisty. Krásná hřiště v horách i na pobřeží a golfové resorty té nejvyšší kvality vás ohromí. Jestli nejste fanouškem golfu, ale uvažujete o tom ho začít hrát, tak Marbella je pravým místem, kde najít cestu ke golfu.

IMG_5714

Nebojte se, mimo golfu  je zde také spousta vyžití :-). Můžete navštívit zajímavá místa jako je Ronda, Cádiz, Malaga či Granada. A dále známá Tarifa, která leží na nejjižnějším cípu Španělska, kde končí Středozemní moře a začíná Atlantický oceán. Je to místo s krásně nekonečnými plážemi, světlým jemným pískem navátých do dun a průzračnou vodou. Je nejoblíbenější evropskou destinací fanoušků kitesurfingu. Neustálý vítr od Atlantiku a velké vlny dělají z Tarify nejlepší místo pro surfing v Evropě. Schází se zde i světové špičky kiteboardingu.

IMG__Fotor_CollageIM3177_Fotor_CollageIMG_6060_FotorIMG_6001_Fotor_CollageIMG057_Fotor_Collage

V Andalusii je nezpočet nádherných pláží…Tato fotka je vytvořena cestou z Marbelly přes Tarifu do Cádizu. Jestli jste milovníkem  krásné přirody, pláží a průzračného moře, tak určitě tento trip realizujte!!!

IMG_5673_PES_20141110

V Marbelle i mi shopaholici přijdeme na své :-). Nákupy jsou výhodnéjší zejména u španělských značek, jako je ZARA (moje oblíbená), MANGO, BERSHKA a spousty dalších. Najdete zde i luxusní obchody, které se nachází především v přístavu Puerto Bánus.

IMG_6001_FI_6057_Fotor_Collage

Marbella není úplně nejlevnějším místem v Evropě. To je  jedna z věcí, kterou jí musím vytknout. Jídlo, restaurace, některá golfová hřiště, ubytování atd. jsou zde mnohem dražší než u nás.

IMG_5155

Atmosféru je velmi těžké popisovat, proto preferuji tento pocit předat pomocí fotek. Doufejme, že jste z nich vycítili, jaké to tam je, jak se tam dá užít pobyt a jak je různorodá. Tento kus světa vás jistě uchvátí stejně jako mě a mnoho dalších. Moji přátelé tam jezdí již pátým rokem a nemůžou si Marbellu vynachválit. Velkou výhodou  je již zmíněná poloha. Pro nás Evropany je ideálním místem, jak si prodloužit léto a neletět někam deset hodin. Jedinečnost počasí, nezpočet golfových hřišt’, krása přírody a pláží vás zaručeně dostanou do kolen :-).

PS: Tak už můžu finálně říci sbohem SPAIN. Vy už budete mít konečně chvíli pokoj :-) od Travel post, než se zase někam vydám a já budu smutnit po moři a plážích. WELCOME Podzime:-). KISS Vaše Baruš

I want to inspire you because you are inspiring me

 

WITH LOVE

RECENT POSTS