Home BK People Tomáš Ujfaluši

Tomáš Ujfaluši

10.2.2015 8 comments

Dnes určitě potěším jak dámské, tak i pánské čtenáře…. :-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Je mi velkou ctí, že vám můžu představit jednoho z našich nejlepších sportovců, který se za nás “bil“ a “bránil” nás po celém světě. Zanechal v českých i zahraničích fotbalových srdcích výraznou stopu, řadu vzpomínek, ale také emocí…

Proslavil naší zemi sportovními úspěchy od Olomouce ( SK Sigma Olomouc ) přes Německo ( Hamburger SV ), Itálii ( ACF Fiorentina ), Španělsko ( Atlético Madrid ), Turecko (Galatasaray Istanbul ) až po rozloučení se na Spartě, kde ukončil svojí hvězdnou kariéru . Ano, jde o bývalého kapitána národního týmu Tomáše Ujfalušiho.

Není ho třeba dlouze představovat, je dostatečně známo, kdo je a co dokázal. Myslím, že není člověka, který by ho neznal a mnozí si ho vybaví jako šéfa obrany národního fotbalového týmu s číslem 21. Byl symbolem úspěšné generace hráčů, jejíž největším úspěchem byla finálová účast na Mistroství Evropy 2004 v Portugalsku.

Vzhledem k tomu, že můj manžel byl také profesionálním sportovcem skoro stejně dlouho jako Tomáš, vím, co je to za dřinu a odříkání. Proto velká poklona a uznání za to, čeho v profesionálním sportu dosáhl. Určitě patří k nejlepším českým fotbalistům poslední dekády.

Pokusím se vám představit Tomáše svýma očima tak, jak jsem ho poznala já. A proč si “zaslouží“ být v BK People :-).

Je to obyčejný, usměvavý, přátelský a pozitivní energií nabitý kluk, který miluje život a rád si ho užívá. Velmi miluje svoji rodinu. A o svojí holčičce mluví s takovou láskou, že je to až dojemné. Není jen charismatickým mužem, ale i módním nadšencem, který má svůj neobyčejný a originální styl. Je znát, že prožil pár let v zahraničí a zejména ten italský šmrnc se mu doslova dostal pod kůži…:-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 INTERVIEW

1. Jak by ses představil čtenářům BK Blogu?

Jmenuji se Tomáš, celý život jsem hrál fotbal a teď jsem v důchodu :).

2. BEAUTY – Jak pečuješ o svojí pleť ? Jakou používáš kosmetiku, parfém a jak relaxuješ ?

Kosmetiku používám Sisley, abych nezestárl a pořád se líbil holkám :-). Můj oblíbený parfém je Comme des Garcons. Momentálně nejraději relaxuji na Moravě na chatě.

3. SPORT/HEALTH – Jak se udržuješ v kondici? Oblíbený sport, účinná dieta a nějaká zdravá vychytávka?

Vzhledem k tomu, že jsem přestal hrát fotbal a už nejsem na hřišti každý den, snažím se chodit alespoň třikrát v týdnu do posilovny, kde běhám zhruba 40 minut a pak posiluji. No zdravě už moc nejím – ba naopak…. Teď si užívám toho, že už nejsem ten profesionální fotbalista, takže spíš jím to, na co mám chuť. Snažím se nepít pivo, i když mi strašně chutná :-).

4. GASTRO – Jaká je tvoje oblíbená kuchyně ? Vaříš rád? Tvůj gastronomický zážitek na který nemůžeš zapomenout? Tvoje tipy na oblíbené restaurace?

Moje oblíbená kuchyně je stoprocentně italská. A také italské víno ! Vzhledem k tomu, že jsem žil pár let sám, tak vařím. Nejsem ale žádný specialista. Těstoviny nebo nějaké maso zvládnu :-). Vždycky zažiji nejlepší gastronomický zážitek v Itálii, kde jsem dlouhou dobu pobýval. V Itálii si rád zajdu do rybí restaurace For de Acqua ve Florencii. V Istanbulu do restaurace Cipriani (řetězec italských restaurací po celém světě). Dále mám velmi rád sushi a oblíbenou restauraci mám i v Madridu – Shikku. V Čechách rád zajdu do Aromi. Na sushi do Yami a velmi mám rád také Sasazu.

5. STYLE – Co si vybavíš pod slovem styl? Tvůj nejoblíbenější návrhář? Kde rád nakupuješ, obchody u nás, ve světě, online obchody a jak by si popsal svůj styl? Na čem ulítáváš?

Já mám takový ten “svůj styl“ :-). Spousta lidí to někdy moc nechápe, ale to mi nevadí. Rád nosím to, co se mi líbí. Je mi jedno, jestli je to značka anebo ne. Prostě si koupím tričko za 50 korun i za 5000 tisíc. Ale neřeším prvotně značku. Nemám vyloženě jednoho oblíbeného návrháře. Hodně se mi ale líbí Rick Owens. Online nakupuji na Luisa Via Roma, Jades24 a Mr. Porter. Moc rád nakupuji u mých kamarádů ve Florenci – Martyshop. Oni mě vždycky něco pěkného a stylového doporučí.

6. TRAVEL – Jaký máš vztah k cestování? Máš oblíbené místo, město a nějakou vysněnou destinaci? Kam nám doporučíš určitě vycestovat?

Díky své profesi jsem v podstatě procestoval celou Evropu. Měl jsem výhodu, že jsem žil v krásných městech, jako jsou Madrid, Istanbul, Hamburg a Florencie. A na tato místa se i nejraději vracím. Avšak mojí srdeční záležitostí je Itálie – Florencie.

Vysněnou destinací je Amerika, kde jsem ještě nebyl a to mě moc mrzí. Chtěl bych tento výlet spojit s hokejem, basketem, baseballem. To je můj sen a doufám, že si ho co nejdříve splním.

7. Prozradíš nám na sebe nějakou osobní věc?

Potřebuji vyhrávat. Nesnáším prohry!!! Ve všem….:-)

8. Jaký je tvůj životní sen? Co tě nejvíc v životě inspiruje?

Nejvíce mě teď inspiruje moje malá holčička a rodina. Když jsem hrál fotbal, tak jsem neměl tolik času na rodinu. Ale teď se to snažím malé vynahradit!!!

9. Co se ti vybaví pod mým oblíbeným mottem Y.O.L.O – You only live once 

Užívat si života, dokud má člověk možnost. Cestovat, být s kamarády a s rodinou. Nevíte, co se stane zítra …

10. Co bys vzkázal čtenářům BK Blogu ?

Asi zůstanu u toho motta – Užívejte života !!! Sledujte Barčin blog a inspirujte se jejími nápady :-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Velmi si vážím, že sis udělal čas, přijel do Budějovic, udělal se mnou tento rozhovor a nafotil super fotky. Jsi skvělý člověk a já jsem moc ráda, že jsem tě před časem mohla poznat. Přeji ti do života hodně štěstí, ať se ti plní tvoje sny a touhy. Přeji ti také, aby tvá nová životní etapa byla stejně tak úspěšná, jako ta sportovně -profesionální. Děkuji, že jsi podpořil můj projekt BK People :-)

Jacket: Yohji  Yamamoto

T-shirt: Rick Owens

Jeans: Souvenir Similar )

Shoes: Shoes Like Pottery

Bracelets: Symbol

PS.: Líbí se mi lidé, kteří zůstanou v životě pokorní a nohama na zemi, i když v životě toho hodně dokázali nejen doma, ale i ve světě. Vše chce vůli, trpělivost, trochu odříkání, mít štěstí a jít si za svými sny. Když tohle všechno člověk skloubí, dokáže prakticky cokoliv, co zrovna chce. KISS Vaše Baruš

I WANT TO INSPIRE YOU BECAUSE YOU ARE INSPIRING ME

WITH LOVEPEACE

 

RECENT POSTS