Home BK style Social Networks and my view on them

Social Networks and my view on them

19.11.2015 3 comments

V poslední době jsem zaznamenala, že se hojně řeší sociální sítě ( dále SS ) a jejich funkce. A hlavně to, jak ovlivňují jejich uživatele…I já bych se k tomu ráda “pár větami” vyjádřila a projevila tak svůj názor.

IMG_0220

Dnešní doba je uspěchaná, chaotická, cílevědomá, dravá, zrychlená, jednodušší a těžká zároveň, plná nových možností a příležitostí. Ano, ale i pro mnohé z nás i psychicky náročnější…!

IMG_0207

Je fajn, že –
– nemusíte čekat na pošťačku, až vám hodí noviny ke dveřím a hlídat kávu, aby vám nevystydla, kdyby se náhodou zpozdila.
– nemusíte čekat na večerní zprávy, abyste se dozvěděli, co se za ten den stalo i třeba na druhém konci světa.
– nemusíte čekat doma na důležitý telefon. Nebo na dopis, který očekáváte odněkud z dálky.
Můžete / musíte –
– kontrolovat vše online, emaily, sms.
– víte o kdekom kdeco, co řekl, co udělal.
– máte prakticky možnost být stále online – pokud ovšem nejste někde uprostřed lesa, pouště nebo váš telefon nehlásí “vybito.”

IMG_0186

A myslím, že to je právě to nejvíc stresující, ten nejsilnější pokušitel. Vy víte, že se můžete dozvědět, zařídit si, zjistit takřka vše – a to teď hned. SS/ Internet mají na naše konání určitě velký vliv, ať už se to někomu líbí nebo ne. Pro jednotlivce je to jen pár maličkostí, které nám život urychlí a zjednoduší, poskytnuté informace. Ale globálně má tato vymoženost mnohem větší dopad, svět se jakoby zmenšil a život zrychlil mnohonásobně – oproti době “před internetem”. A to má svoje kladné i záporné stránky, neboť vždycky existuje rub a líc.

IMG_0157

IMG_0159

IMG_0178

Přečetla jsem si několik negativních článků na téma Facebook, Instagram, Tweeter a o dalších SS. Nevím, jak SS vnímáte vy, ale já k nim mám kladný postoj. Samozřejmě záleží na každém, jak se jimi nechá ovlivňovat. Ano, sítě /nebo jak chcete/, nám umí sdělit informace o všem velmi rychle, hned teď. A třeba i takové, o které vůbec nestojíme. Je to dobře nebo ne? Jsem přesvědčena, že záleží na úhlu pohledu a že platí – jako ve všem….že je to VŽDY jen a jen NA VÁS!!!

IMG_0147

Záleží, jak SS vnímáte, co vám dávají a jak moc se necháte pohltit. Jakožto bloggerka vám o tom můžu vyprávět dlouho :-). Mně Internet a SS pomáhají v práci a bez nich bych nikdy nemohla dělat to, co dělám. Někdy mě otravují, ale většinou k nim přistupuji jako ke skvělému pomocníkovi a zdroji velké inspirace.

IMG_0150

Prakticky máme dnes každý alespoň jednu oblíbenou SS ( pro mě je to určitě INSTAGRAM – doufám, že mě tam už všichni sledujte :-)). Vidíme tam nekonečně mnoho dokonalých i nedokonalých fotografií (záleží na tom, koho sledujte a co od jakého profilu čekáte ). Ale většinou to bývají krásná místa, lidé, věci, fashion outfity a různé pozitivní citáty.

IMG_0127

Jen málokdo přece chce mít svůj profil plný nevzhledných, neatraktivních fotek a negativních komentářů. Obvykle se nevystavují nevábně vyhlížející jídla, špinavé okopané tenisky, negativníc citáty, fotky depresivních a nevzhledných míst. To si na svůj profil asi nikdo neumístí. Nebo skoro nikdo. Vy si snad dáváte na svůj Facebook či Instagram nepovedenou fotografii svého selfíčka, kde se pomalu stydíte sami na sebe podívat? To však ale neznamená, že tyto “TOP“ krásné profily patří člověku, kterému se podobné “nepříjemnosti” nedějí, že je neprožívá, že se mu vše nepěkné vyhýbá. Jenže – koho by bavily profily plné neupravených děvčat nebo fotek, které nejsou ničím zajímavé a inspirující, ale spíš deprimující. Myslím, že každému do životě přicházejí i ne právě milé záležitosti, má blbé dny, nálady, poslouchá zprávy a informace plné negace. Tak není lepší se občas kouknout na ty “DOKONALÉ“ profily, které vás nezarmoutí, jsou odpočinkové a mohou vás navíc namotivovat, inspirovat a třeba i povzbudit ve váš blbý den ???

SS používají lidé z mnoho důvodu…Pár příkladů:

A – pracovně – používají tyto SS k podpoře své značky, osoby, firmy. Je to nezbytnou součástí jejich PR. Mohou tak ovlivňovat mnoho lidí zároveň. Prakticky každý – každá firma, která chce být u nás nebo ve světě úspěšná, TYTO SS musí mít a hojně jich využívá. Bez nich – jak kdyby nebyla.

B – kvůli přátelům – aby o sobě věděli, jak se kdo má, co podnikají, co si myslí. Ukazují si tu fotky z dovolené, z párty, večeře s kamarády, pochlubí se tu novou kabelkou i tím, co kde dobrého snědli nebo zajímavého zažili. Podělí se o vše, co jim udělalo radost. Oznamují tu světu velké události ( zásnuby, svatbu, narození miminka ). Občas něco sdílí a berou SS jako zpříjemnění a inspiraci. Prostě… je to jednoduše jen zábava.

C – mají touhu informovat o každé hloupost ( jak si vyčistili zuby, jak se dnes cítí, kolik snědli knedlíků, jak hrozná je situace v ČR ), odhalují i to nej soukromí. Každou hodinu tyto informace doplňují, upřesňují o další podrobnosti. I když nikoho nezajímají…

D – jenom sledují, nelakuji, nejsou aktivní. Ale ví o všech všechno. Dělají, že je vlastně SS nezajímají a pohrdají jimi. Jak jinak mají profily na všech důležitých SS :-).

E – Anonymové – komentují vše, co se dá – samozřejmě pouze negativně.

F – další skupinou jsou ti, co SS zatím nepřišli na chuť, protože možná ani pořádně neví, o co se jedná. Nechtějí být jejich součástí a jsou tzv. mimo dění. Nikoho neřeší a žijí si svůj život bez SS.

Do jaké skupiny se řadíte VY? Zamysleli jste se nad tím někdy?

Já jsem určitě skupina A a B. Beru SS jako inspiraci a motivaci, baví mě sledovat spousty kreativních lidí a mé přátele. Mám své oblíbence po celém světě. Třeba IG profily od TOP modelek, fotografy, návrháře, dobrodružný National Geographic, cestovatele, “užívače” života, surfaře, až po oblíbené food a fashion bloggery nebo úplně obyčejné lidi , kteří mě prostě a jednoduše baví. Sítě hlavně využívám ke své práci. Je to jednoduché….nebudu-li aktivní v tomto světě, těžko se o mě dozvíte jak vy – čtenáři, tak firmy, aby mě případně mohly oslovit ke spolupráci.“Aktivní” znamená, že je nutné přispívat na dvě SS, které vlastním. Facebook a můj určitě nejoblíbenější Instagram. Jsou i tací, kteří jsou aktivní na 6ti a více SS. Znám takové nadšence. Asi by mě z takového množství kleplo. Nelze jen SS hezky vést, ale také komunikovat a být ve spojení s vámi čtenáři. Fůra práce a času.

IMG_0135

Každý máme jiný pohled na život a každý ho žijeme jinak. Pokud má někdo s profily na některých sociálních sítích problém, ať si uvědomí, že i on je nejspíš jejich součástí, evidentně je zná a má o nich přehled!!!
Dnešní článek NENÍ o mé osobě. Jen delší dobu čtu názory na věc a poslouchám různé pohledy ve svém okolí. A tak jsem pocítila potřebu se k tomuto také vyjádřit.

Někdy je to těžké, ale vše je o nás a na nás!!! Smiřme se s tím, že SS k naší době patří. Není to o tom, jen se přizpůsobit, ale naučit se s tím žít a také se naučit využívat je ku prospěchu věcí. Uhlídat se, nenechat se úplně vcucnout a ovlivňovat v negativním smyslu.

Každá doba má svá pozitiva a negativa. Já jsem ráda, že žiju právě v této době. Můžu cestovat kdykoliv a kamkoliv, kdy se mi zachce. Můžu si své vzpomínky a zážitky kvalitně uchovávat ( člověk zapomíná chtě nechtě ), můžu svými zkušenostmi a nápady řadu lidí inspirovat, pohodlně si rezervovat lístky do divadla, vím o spoustě novinek v zahraničí i u nás, dá se mnohem snáz na dálku pomáhat a šířit informace. A to určitě není vše.

Ale tento svět nás nemá pohltit, máme si z něj užívat výhody, které nám nabízí. To, co nás zajímá. Ale ať si každý svůj život žije po svém tak, aby byl spokojený. Byť se vám nebo mě nemusí úplně líbit a nechápeme, co si to někdo na SS dává a proč…Ale je to přece každého věc!!! Stačí zmáčknout jediné tlačítko a nevíte o tom člověku nic. Náš názor na určitý profil může být správný, ale také třeba ne, když jeho autora nechápeme / osobně neznáme. Netřeba hned odsuzovat.

IMG_0213

A co teprve, když zabrousíme na “povrchní“ fotky na Instagramu ! Není nutno se hroutit, že má někdo lepší kabelku, fotí se na pláží v exotických destinacích, má podle vašich měřítek snazší život a pod… Třeba zkuste přijít na to, proč vás zrovna tohle trápí….Proč vám tyto věci vadí, proč s tím neumíte žít??? Možná je to ta správná cesta k odhalení hodnot ve vašem životě.

IMG_0218

PHOTOS by Mickey Grab

JACKET: Vintage ( from market in Marbella )

TOP: LUKAS MACHACEK

JEANS: Replay / Alternative

SHOES: FENDI ( new collection )

HANDBAG: Rebacca Minkoff / Alternative

PS.: Budu moc ráda, když mi napíšete vaše názory na dnešní Sociální Sítě. Zajímá mě váš postoj k nim. Tohle téma je široké a vystačilo by na obsáhlou diskusi. Trochu jsem to tady naťukla a vy mi pomozte to doťuknout. Díky. KISS Vaše Baruš

I WANT TO INSPIRE YOU BECAUSE YOU ARE INSPIRING ME

WITH LOVEPEACE

RECENT POSTS